میرنیوز

راهکارهای مقابله با اضطراب شیوع کرونا را بشناسیم

راهکارهای مقابله با اضطراب شیوع کرونا را بشناسیم 2020-03-04T17:23:37+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد نوری، گفت: هرچه زمان بیشتری از گسترش ویروس کرونا سپری می‌شود نگرانی افراد افزایش می‌یابد و مواردی نظیر قرنطینه شدن، لغو پروازها و محدودیت‌هایی از این قبیل احساس بدی در افراد بوجود می‌آورد.

وی با بیان این مطلب که کاملاً طبیعی است که با شیوع این بیماری افراد نگران سلامتی خویش باشند، خاطرنشان کرد: گرچه کرونا ویروس یک بیماری بسیار واگیردار و در مواردی کشنده است، اما طبق گفته متخصصان افرادی بیشتر در معرض خطر قرار دارند که سیستم ایمنی ضعیف یا بیماری‌های زمینه‌ای دارند و توصیه‌های پزشکان را جدی نمی‌گیرند. بنابراین افراد با رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری می‌توانند از ابتلاء به این ویروس تا حد زیادی مصون بمانند.

رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان در ادامه سخنان خود راهکارهای زیر را برای مقابله با اضطراب و ترس حاصل از شیوع ویروس کووید ۱۹ ارائه کرد.

خطر را تشدید نکنید

به گفته وی، مغز ما عادت دارد در هنگام مواجهه با خطرات ناشناخته، آنها را ترسناک‌تر ارزیابی کند بطور مثال در شرایط فعلی حالتی را در ما ایجاد می‌کند که گویی به بیماری مبتلا شده‌ایم.

نوری این امر را بخشی از پاسخ ذاتی، داخلی دستگاه عصبی مرکزی دانست که موقعیت‌های خطرزا را بزرگ و ترسناک جلوه می‌دهد تا باعث توجه بیشتر به آن پدیده‌ها شود و افزود: اتفاقاتی که سلامتی ما را کمتر تهدید می‌کند کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند. برای مثال آمار کشته شدگان ناشی از حوادث رانندگی بسیار بیشتر از ویروس کروناست اما هیچگاه این موضوع مانع سوار شدن افراد به اتومبیل نمی‌شود.

وی در ادامه گفت: بنابراین شیوع ویروس کووید ۱۹ به خاطر واگیر دار بودن شدید آن از همه چیز ترسناک‌تر است. زیرا تمام رسانه‌های جمعی به صورت آنلاین به خطرات ناشی از این مسئله تأکید دارند.

نوری با اشاره به بستری شدن ۱۵ میلیون نفر و مرگ و میر ۸۲۰۰ نفر در ایالات متحده آمریکا در فصل گذشته در اثر بیماری آنفلوانزای عادی، گفت: در حالی که تاکنون کرونا ویروس حدود ۸۰۰۰ نفر در سرتاسر جهان را آلوده کرده که اکثر آنها در چین بودند و میزان مرگ و میر ناشی از آن نیز حدود ۲ درصد است.

وی تاکید کرد: بنابراین آنفلوانزا به مراتب از کرونا شایع‌تر است و سالانه افراد بیشتری را می‌کشد، گرچه ممکن است کرونا ویروس واگیردارتر باشد.

از اقدامات احتیاطی طبیعی و سالم استفاده کنید

رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان افزود: بیماری‌های آنفلوانزا و کرونا ویروس هر دو از طریق تماس، لمس، سرفه یا عطسه منتشر می‌شوند. بنابراین در صورتی که بیمار هستید، در منزل مانده و از رفتن به سر کار یا مسافرت به نقاط مختلف پرهیز کنید. اگر بیمار نیستید نیز از تماس صمیمانه با شخصی که بیمار است اجتناب کرده و از روش‌های توصیه شده برای ضد عفونی کردن و رعایت نکات بهداشتی بهره بگیرید.

وی در ادامه گفت: رعایت نکات بهداشتی در درجه اول به معنای شستن مرتب و صحیح دست‌ها است. اگر به خارج از منزل رفتید به محض رسیدن دستان خود را حتماً بشویید؛ و برای کاهش اضطراب سعی کنید هنگام شستن دست‌ها با آب گرم و صابون در ذهن خود سرود مورد علاقه دوران کودکی خود را مرور کنید و تا زمان پایان آهنگ دست از شستن نکشید.

این روانشناس تاکید کرد: در این شرایط سعی کنید شاد و با روحیه باشید این موضوع به سیستم ایمنی شما کمک می‌کند تا سالم بمانید. بخاطر داشته باشید که برای این منظور به یک رژیم غذایی متعادل، خواب کافی و آرامش نیاز دارید و البته ورزش منظم حتی در زمستان نیز به این امر کمک می‌کند.

عدم استفاده بیش از حد از رسانه‌های اجتماعی

وی استفاده بیش از حد از رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی را باعث افزایش نگرانی برشمرد و گفت: از توجه به برخی از رسانه‌ها، شبکه‌های اجتماعی و هر منبعی که با دامن زدن به بحران و تشویش اذهان عمومی، اهداف سودجویانه خود را دنبال می‌کنند اجتناب کنید.

به گفته نوری، دریافت این اخبار از طریق اینترنت، تلفن همراه، تلویزیون یا هر وسیله ارتباط جمعی دیگر می‌تواند فرصت‌هایی را برای افراد یا شرکت‌های مغرض یا سودجو ایجاد کند و توصیه کرد که استفاده از رسانه‌های اجتماعی به اندازه کافی و با هوشمندی صورت گیرد تا بیش از حد به نگرانی و اضطراب خود دامن نزنیم.

وی تاکید کرد: سعی کنید با آرامش و به دور از نگرانی اطلاعات صحیح را از غیرصحیح تشخیص داده و هیجانی عمل نکنید. پزشکان و دانشمندان در حال تلاش شبانه روزی برای کشف دارو و محدود کردن انتقال ویروس به بدن انسان هستند، بنابراین به کار و تلاش بی وقفه این عزیزان اعتماد کنید.

این روانشناس توصیه کرد که کسب اطلاعات به روز در این زمینه صرفاً از منابع موثق صورت گیرد برای مثال سامانه ۱۹۰ به صورت شبانه روزی پاسخگوی سوالات افراد در این خصوص است.

از مهارت‌های مقابله‌ای گذشته خود استفاده کنید

رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان در ادامه گفت: اینکه در حال حاضر چه چیزی باعث اضطراب و ناراحتی شما شده است مهم نیست. به خاطر بیاورید اتفاقاتی که در گذشته سبب اضطراب شما می‌شد چگونه مدیریت می‌کردید الان هم مانند تجربیات گذشته اضطراب خود را مدیریت کنید.

وی افزود: اگر مشغول گفتگوی درونی با خود هستید و باورهای غیرمنطقی را در خود پرورش می‌دهید و به نگرانی خود دامن می زنید و احساس کردید نگرانی بیش از حد و دردسر ساز دارید بهتر است با یک روانشناس یا مشاور یا یک دوست قابل اعتماد در مورد نگرانی خود صحبت کنید. شاید نیاز باشد از برخی تکنیک‌های ذهن آگاهی یا مراقبه یا راهکارهایی که قبلاً در مواقع بحران به کار می‌بردید استفاده کنید تا به این وسیله بتوانید بر اضطراب خود چیره شوید.

نوری تاکید کرد: هر راهکاری که به ذهنتان می‌رسد برای کاهش استرس و اضطراب خود انجام دهید. زیرا آسیب‌هایی که استرس به شما می‌رساند به مراتب بیشتر است.

رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان دانشجویان در پایان خاطرنشان کرد: بروز اپیدمی‌ها هر از گاهی در سراسر جهان رخ می‌دهد گرچه برخی از آنها ترسناک هستند اما کاملاً طبیعی است. باید توجه داشت که با آرامش و رعایت موازین بهداشتی توصیه شده حتی اگر در منطقه آلوده هم زندگی کنید می‌توانید نگرانی‌های خود را مدیریت کرده و به آن دامن نزنید.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار می‌شود

آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار می‌شود
2024-11-27T15:54:01+03:30
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، روز دوشنبه ۱۲ آذرماه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور برگزار می شود.

حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد

حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
2024-11-27T15:27:25+03:30
چهارمین دوره رویداد صدرا با حضور بیش از ۳۰شرکت صنعتی در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد.

چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد

چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
2024-11-27T15:07:20+03:30
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد اما چای سبز اثرات خوبی در کاهش فشارخون و آرامش روح و روان و مقابله با ...

پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد

پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
2024-11-27T14:27:22+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد، گفت: تعرفه خدمات مراکز ترک اعتیاد همانند تعرفه‌های پزشکی سا...

آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد

آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
2024-11-27T14:27:21+03:30
بخش میکروفیلوئیدیک آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور سرپرست این دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری و مسئولین آزمایشگاه جامع معاونت رسماً به بهره‌ب...

اقدامات ستاد فناوری‌های اتصال‌پذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه

اقدامات ستاد فناوری‌های اتصال‌پذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
2024-11-27T14:13:59+03:30
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری ارتباط بین صنعت و دانشگاه را عامل اصلی دستیابی به دانشگاه نسل چهارم و تقویت زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتی‌ها است

سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتی‌ها است
2024-11-27T13:50:10+03:30
رئیس کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران، با هشدار نسبت به شیوع دیابت در دنیا و ایران، گفت: بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا گرفتار دیابت هستند.

عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر

عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
2024-11-27T13:50:08+03:30
سیصدو چهل و ششمین جلسه هیئت عالی جذب با حضور وزیر علوم، برگزار شد، نماینده بنیاد ملی نخبگان گزارشی از عدم تخصیص ردیف استخدامی به نخبگان در سنوات اخیر ارائه داد.

طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم

طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
2024-11-27T13:34:11+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرحی را برای فیلترینگ آماده کرده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم.

آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
2024-11-27T13:20:40+03:30
مدیرکل توسعه کیفیت و پایش خدمات دولت هوشمند از آغاز روند ثبت نام نوزادان متولد ۱۴۰۲ جهت خرید سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس خبر داد.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
2024-11-27T12:54:07+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوری‌های نوین بی‌بهره است

۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوری‌های نوین بی‌بهره است
2024-11-27T12:40:41+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: یکی از مشکلات اصلی، پایین بودن ضریب نفوذ علم و فناوری در بخش کشاورزی و غذاست بیش از ۸۰ درصد بخش کشاورزی کشور از دانش و فناوری‌های نو...

دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند

دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
2024-11-27T12:40:41+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور گفت: دانشجویان متقاضی جهت ثبت نام وام شهریه دانشجویی تا ۱۴ آذر ماه می توانند درخواست وام شهریه خود را در سامانه یکپا...

دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد

دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد
2024-11-27T12:40:40+03:30
دانشگاه الزهرا فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان مقطع کارشناسی ارشد برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد. متقاضیان تا ۳۰ آذر فرصت ثبت‌نام دارند.

طرح شناسایی نیازمندی‌های دارایی‌های فکری دانش‌بنیان‌ها تمدید شد

طرح شناسایی نیازمندی‌های دارایی‌های فکری دانش‌بنیان‌ها تمدید شد
2024-11-27T12:27:27+03:30
طرح شناسایی پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های دارایی‌های فکری شرکت‌های دانش‌بنیان عضو منطقه بین‌المللی نوآوری ایران موسوم به «طرح گنجینه» تا پایان آذرماه تمدید شد.

فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم

فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
2024-11-27T12:27:26+03:30
فراخوان حضور در پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران در دومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی ایران پتروکم (نمایشگاهی در حوزه پتروشیمی، پالایش، و پتروپالایش) منت...

دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد

دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
2024-11-27T12:27:25+03:30
با حکم معاون آموزشی وزارت بهداشت دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
2024-11-27T12:27:24+03:30
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی را منصوب کرد.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
2024-11-27T12:00:40+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
2024-11-27T11:47:22+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
2024-11-27T11:47:21+03:30
فرصت مجدد شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید آغا...

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد
2024-11-27T11:34:03+03:30
متخصص علوم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، از امکان آسیب‌های جدی مغز در بیماران دیابتی خبر داد.

پای تب دنگی به مجلس باز شد

پای تب دنگی به مجلس باز شد
2024-11-27T11:34:03+03:30
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بهسازی در محیط چابهار مهمترین راهکار برای مقابله با تب دنگی در کشور است.

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها
2024-11-27T11:34:02+03:30
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اولین نشست روسای شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استانها با معاون فرهنگی وزارت علوم برگزار شد.

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
2024-11-27T11:20:41+03:30
رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گفت: حمایت و پشتیبانی بیشتر از اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه مورد تأکید است.

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود
2024-11-27T10:54:00+03:30
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های پژوهشی چندتخصصی» روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی بنیاد ملی علم ایران برگزار می‌شود.

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی
2024-11-27T10:40:40+03:30
دانشمندان به کمک تصاویر ماهواره‌ای حاصل از هوش مصنوعی موفق به پیش‌بینی سیل و طوفان چند روز پیش از وقوع شده‌اند.

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
2024-11-27T10:27:19+03:30
نشریه The Journal of Mathematics and Modeling in Finance (JMMF) دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد.

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای
2024-11-27T10:27:18+03:30
دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک، آب و تولیدات زراعی، باغی و دامی با استفاده از فناوری هسته‌ای را از اهداف پژو...

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند
2024-11-27T10:14:00+03:30
مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: سومین گردهمایی استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران با رویکرد انگیزه‌بخشی به طلاب استعداد ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)