میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، پیمان صالحی در جلسه شورای هماهنگی و برنامهریزی منطقه ۱۰ پژوهش و فناوری کشور که امروز سهشنبه به صورت مجازی به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: نشست معاونان پژوهش و فناوری کشور در طول سال دو بار مطابق تقویم اعلام شده برگزار خواهد شد و سیاستهای این معاونت از طریق این نشست ارائه میشود.
وی افزود: هدف از برگزاری جلسات شورای هماهنگی و برنامهریزی مناطق پژوهش و فناوری کشور نگاه ویژه به موضوع و اولویتهای منطقهای است.
دکتر صالحی خاطر نشان کرد: میخواهیم بر اساس همافزایی و همکاری دانشگاهها در مناطق مربوطه بتوانیم جلسات را به گونهای مدیریت کرده و اولویتهای منطقه را پیگیری کنیم. دانشگاهها نیز باید بر اساس اولویتهای آمایش خود با هم همکاری داشته باشند و چند ماموریت را برای خود تعریف کنند.
معاون پژوهشی وزیر علوم بحث ماموریت گرایی دانشگاهها و حمایت از شعار سال را بسیار مهم تلقی کرد و گفت: بحث شبکه ملی آزمایشگاهی اولویت جدی ما در وزارت علوم است و باید سعی کنیم از تجهیزات به نحو احسن در یک شبکه ملی بهرهمند شویم و از طرفی با توجه به کمبودها و آمایش منطقهای بتوانیم آن تجهیزات را تهیه کنیم. همچنین تقاضا دارم تمامی دستگاههایی که در دانشگاهها وجود دارند و میتوانند سرویس تحقیقاتی به داخل و بیرون ارائه دهند، بر روی این شبکه ملی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: حمایتهایی که برای تعمیر تجهیزات و خرید آنان انجام خواهیم داد، بر اساس فعالیتهای دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی روی شبکه ملی آزمایشگاهی خواهد بود.
صالحی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ را سال «شکوفایی پسا دکترا» قرار دادهایم، گفت: مصوبه پسادکترا در دستور کار شورای عالی عتف قرار دارد و امسال میتوانیم با توجه به حجم گسترده از دانشجویان دکترا که طی امسال و سالهای گذشته فارغالتحصیل شدهاند، از ظرفیت آنها به عنوان پسادکترا بهرهمند شویم؛ بنابراین باید از ظرفیت بهکارگیری پسا دکترا برای فعالیتهای پژوهش و فناوری بهره ویژه ببریم.
یعقوب فتح الهی، مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم نیز در این جلسه اظهار کرد: بودجه پژوهش و فناوری که در هیئت امنای هر دانشگاه مصوب میشود، باید به صورت جداگانه، در قالب جدول فعالیتها در ابتدای سال از طرف رئیس دانشگاه، به معاونت پژوهشی و فناوری ابلاغ شود تا اجرای برنامههای ویژه تحقق اهداف علمی مندرج در اسناد ملی بالادستی محقق شود.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم، کیفیت کارکرد علمی دانشگاههای منطقه را در تحقق پیشرفت و شکوفایی منطقه بسیار مهم دانست و در خصوص درآمد اختصاصی از بخش پژوهش، فناوری و نوآوری، خاطر نشان کرد: باید ببینیم در هر منطقه بر اساس احصایی که انجام میشود، چه ظرفیتهای پژوهشی موجود است. احصاء و گسترش خدمات تخصصی آزمایشگاهی دانشگاههای منطقه نیز باید در دستور کار قرار گیرد، همچنین اسناد آمایش هر منطقه، شهر و استان را نیز باید واکاوی کرده و برای تحقق اهداف آن ایفای نقش کنند و مأموریت هر دانشگاه و پژوهشگاه باید از نیازهای آمایش منطقه استخراج شود.
به گفته فتحاللهی؛ برنامهها و اقدامات پژوهش، فناوری و نوآوری هر دانشگاه باید در راستای ماموریتهای آمایشی به صورت روشن و واضح مشخص شود. همچنین خرید تجهیزات آزمایشگاهی اساسی در منطقه با اشتراکات منابع باید ساماندهی شود.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم، تصریح کرد: باید به ظرفیت بخش خصوصی و بهرهمندی از ظرفیت مردمی توجه ویژه شود؛ در این راستا باید دانشگاه، دولت، مردم و صنعت در هر منطقه در کنار هم در قالب یک مدل به هم تنیدهای، پیشرفت و شکوفایی منطقه خود را تضمین کنند.
شورای هماهنگی و برنامه ریزی منطقه ۱۰ پژوهش و فناوری شامل دانشگاههای شهید چمران اهواز، صنعتی جندی شاپور دزفول، صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، صنعتی شهدای هویزه، علوم و فنون دریایی خرمشهر، صنعت نفت، کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان و همچنین پارک علم و فناوری خوزستان هستند.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند