میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی امروز در آیین کلنگزنی مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، با یادآوری هدفگذاری برای افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور در دانشگاه تهران، اظهار کرد: پس از گذشت حدود دو دهه از فعالیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در حال حاضر کمتر از ۲۰۰ شرکت دانشبنیان در آن مستقر است.
رئیس دانشگاه تهران تحقق هدفگذاری دانشگاه برای ایجاد و استقرار ۲ هزار شرکت دانشبنیان و واحد فناور را با اکتفا به منابع مالی دانشگاه تهران ممکن ندانست و خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای اصلی دانشگاه تهران به منظور فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای راهاندازی واحدهای فناور، ایجاد شراکتها و ائتلافهای استراتژیک بین دانشگاه تهران با نهادهای موفق، شرکتهای کارآفرین و محیط صنعت است.
وی با بیان اینکه راهی غیر از تجاریسازی و توسعه فناوری و نوآوری برای توسعه پایدار وجود ندارد، ایجاد ساختار و چارچوبهای لازم در زمینه مذاکره بین نهاد دانشگاه با کارآفرینان، حامیان و خیرین حوزه علم و فناوری را ضروری دانست و گفت: ایجاد تعادل بین انتظارات صنعت از دانشگاه با خواستههای دانشگاه از صنعت، مستلزم یک مدل مذاکره منحصر به فرد است که تجربههایی نظیر جلب حمایت کارآفرینان برای ایجاد مرکز نوآوری کسبوکار و همچنین احداث مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران میتواند الگوی موفقی در این زمینه باشد.
مقیمی درباره جزئیات بسترها و موقعیتهایی که قرار است با احداث مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ایجاد شود، اظهار داشت: علاوه بر جلب حمایت کارآفرینان حامی فعالیتهای علمی و فناورانه برای احداث ساختمان مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی در دانشکده مدیریت، تجربههایی که در حوزه فناوری دارند را نیز به دانشگاه میآورند و مجموعهای از خدمات شرکتهای دانشبنیان و نوآور در دانشکده مدیریت ایجاد میکنند که اساتید و دانشجویان میتوانند از سناریوهای آن استفاده کنند.
رئیس دانشگاه تهران افزود: بخشی از فضاهای جدیدی که در دانشکده مدیریت ساخته میشود در اختیار اساتید و دانشجویان علاقمند به فعالیت در حوزه تجاریسازی قرار میگیرد. بسیاری از افراد علاقمند به فعالیت در حوزههای فناوری، نوآوری و تجاریسازی، از هنر و مهارت برداشتن گامهای آغازین ورود به فعالیتهای استارتاپی بیبهره هستند؛ مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی با هدف ایجاد امکانات و آمادگیهای لازم در این حوزه راهاندازی میشود.
وی مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی را محلی برای شکلگیری منظومه و زنجیره فناوری و نوآوری دانست و خاطرنشان کرد: در این مرکز، افرادی که علاقمند به راهاندازی شرکت دانشبنیان هستند اما ریسکپذیری لازم را برای این کار ندارند، در شرکتهای مرتبط با حوزه تخصصیشان وارد میشوند تا مهارتها و جسارت لازم را به دست آورند و از دل این موارد، شرکتهای زایشی هم ایجاد شوند.
رئیس دانشگاه تهران، یکی از لازمههای توجه به نیروی انسانی کشور و نگهداشت نخبگان را ایجاد زمینه فعالیت مناسب برای آنها برشمرد و گفت: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم، اقبال دیگر کشورها به متخصصین حوزه فناوری در کشور است؛ حتی آنها فعالان نوپای این حوزه را هم با در اختیار گذاشتن امکانات به سمت خود جذب میکنند. این درحالیست که وظیفه ما است تا با ایجاد جاذبههایی در داخل کشور، به حفظ این ظرفیتها بپردازیم. مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در واقع حرکتی موثر در زمینه نگهداشت نخبگان و شکلگیری کسبوکارهای دانشبنیان برای آنهاست.
طاهر روشندل اربطانی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران نیز در حاشیه این مراسم، گفت: پروژه احداث مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی به متراژ ۲۵ هزار مترمربع برای استقرار استارتاپها و مراکز فناوری و ایجاد امکانات جانبی نظیر تالار و سالنهای ورزشی، بزرگترین پروژه عمرانی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در تاریخ دانشکده است که بر اساس تفاهمنامه با کارآفرینان حامی نهاد علم، طی ۳ سال احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه با رویکرد دانشگاه کارآفرین به دنبال نهادسازی در دانشکده مدیریت هستیم، خاطرنشان کرد: به دنبال ایجاد نهادهایی در دانشکده مدیریت هستیم که پیوندگاههایی برای ارتباط با صنعت شوند؛ چراکه بدون این اقدام، شعار دانشگاه مبنی بر «جهاد علمی برای تحقق دانشگاه کارآفرین با رویکرد مسئولیتپذیری اجتماعی» محقق نمیشود.
روشندل، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران را بهترین پلت فرم برای ارتباط صنعت و دانش دانست و گفت: هرگاه فناوریها با نبوغ مدیریتی همراه شدهاند، خلق ارزش رقم خورده است. در بسیاری از زمینهها که دانش قابل توجهی هم تولید میشود، ولی تجاریسازی خاصی انجام نمیگیرد. اعتقاد داریم دانشکده مدیریت بهترین محمل برای تجاریسازی دانش در همه حوزهها اعم از فنی، پزشکی و غیره است.
در این مراسم، تفاهمنامهای فیمابین رئیس دانشگاه تهران و سید ایمان میری کارآفرین حامی فعالیتهای فناورانه و نوآورانه منعقد شد که بر اساس آن مرکز مدیریت فناوری و تجاریسازی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در راستای مسئولیت اجتماعی و مشارکت دانشگاه و صنعت برای ارزشآفرینی احداث میشود. کلنگ احداث این مرکز امروز دوشنبه ۲ خرداد ماه با حضور رئیس دانشگاه تهران به زمین زده شد.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد