میرنیوز
محمد سعید سیف در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص راهکار و مشی این وزارتخانه برای اثربخشی بیشتر پروژه های ارتباط با صنعت در سال ۱۴۰۱ گفت: خوشبختانه در گام نخست بحث پایش مستمر قراردادها آغاز شده و آمار مرتبط با هر دانشگاه و شاخص های نسبی که وجود دارد، به صورت مداوم برایشان ارسال می شود.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: در این میان هدف نخست ما این است که دانشگاه ها این شاخص ها را جدی بگیرند. انتظار ما این است که این شاخص ها همچون شاخص های آموزش و مقالات مورد توجه دانشگاه ها قرار گیرد. دانشگاهها در تلاش هستند که در این شاخصها ارتقا پیدا کنند و اعضای هیات علمی نیز برنامه هایشان را طوری تدوین می کنند که بتوانند از لحاظ آموزشی و فعالیتهای تدریس روند رو به بهبودی را پیش بگیرند.
وی گفت: در زمینه ارتباط با جامعه و حل مشکلات کشور، پاسخگویی به نیازها و بازار محور بودن پژوهش ها نیز دانشگاهها باید همین نگاه و رویکرد را دنبال کنند.
وی با بیان اینکه توجه شاخص های مربوط به قرادادها در سال جاری بصورت جدی برای دانشگاه ها امتیازاتی را به همراه خواهد داشت، اظهار داشت: با سازمان برنامه بودجه صحبت هایی شده و آنها هم علاقمند هستند که این نوع شاخصها در درجه اهمیت بالا قرار بگیرد و دانشگاه هایی را که هدفمندتر حرکت کرده، پاسخگوتر بوده و اثربخشی بهتری داشته باشند، مورد حمایت بیشتری قرار دهند.
سیف گفت: موضوع دیگر اینکه این قرادادها تنوع بیشتری دارند و ممکن است یک دانشگاه اگرچه در حوزه های مختلف فعالیت کند و قرادادهای پژوهشی بیشتری داشته باشد، با این وجود اما ماموریت گرا و هدفمند نباشد. از این جهت ما در حال رایزنی با وزارتخانه های مختلف هستیم و بعضا هم به توافق رسیده ایم که ماموریت های مشخصی از جانب آنها به دانشگاه ها داده شود .
این مقام مسول وزارت علوم افزود: بطور مثال در تعامل با وزارت کشور پیش از این بحث ماموریتهای استانی مطرح بود. اکنون با صحبتهایی که شده به دانشگاه های استانها ابلاغ شده تا با همکاری وزارت کشور بتوانند ماموریتهایی متناسب با استان را انتخاب کرده و روی آن متمرکز شوند.
سیف گفت: با این رویه هر دانشگاه می تواند چند ماموریت استانی و مرتبط به همان استان داشته باشد و بضاعت خود را در اختیار پیشرفت وضعیت اقتصادی استان قرار دهد. خوشبختانه در این راستا استانداری ها این موضوع را ابلاغ کرده اند و کار در حال انجام است.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به برخی ماموریت های کلان اظهار داشت: یک سری موارد؛ مثل آسیب های اجتماعی، بیکاری، مهاجرت، کم آبی و بحران آب، اعتیاد و مسائل اینچنینی را که خاص یک استان نیست نیز قرار است در قالب ماموریت های ویژه به دانشگاه ها و پژوهشگاه ها محول کنیم.
وی افزود: طبیعتا در این زمینه وزارت کشور و وزارت علوم نیز پشتیبانی خواهند کرد تا با بهره گیری از ابزارهای علمی، هیات علمی ها و دانشجویان، راه حل ها و پیشنهادات اجرایی حاصل شود.
وی گفت: با وزارت خانه های مختلف از جمله؛ نفت، نیرو، ارتباطات و صمت هم صحبتهایی شده و قرار است تا هر یک از دانشگاه های ما جدا از ماموریتهای معمول خود، در سال ۱۴۰۱ بتوانند حداقل یک یا ۲ ماموریت مشخص در سطح ملی یا استانی داشته و در دراز مدت پاسخگوی نیازهای کشور در آن حوزه باشند.
سیف افزود: در این میان وزارت نفت از گذشته در زمینه طرح های کلان و مگا پروژه ها، به هر دانشگاه یک ماموریت درخصوص یک موضوع فناورانه و یا یک چالش صنعتی داده بود و این پروژه ها نیز تا حدی پیشرفت داشت. اما در جلسه اخیر قرار شد این مامورتها شتاب و سرعت بیشتری بگیرد و یک کمیته مشترک نیز از آنها حمایت کند تا ان شالله هرچه زودتر به نتیجه برسد.
این مقام مسئول وزارت علوم گفت: از نگاه ما این سیاست خوبی است که بتوانیم حداقل در چندین محور اساسی، چالش و نیاز هر وزارت خانه را تشخیص بدهیم و با واگذاری آن به دانشگاه ها و پژوهشگاه هایمان، در راستای رفع نیازها ثمربخش و پاسخگو باشیم.
وی با بیان اینکه طبیعتا این یک همکاری دو طرفه است، ادامه داد: هر یک از این وزارتخانه ها می تواند با توجه به امکانات و اطلاعاتی که دارد به دانشگاه ها و پژوهشگاه ها کمک کند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم درباره نوع حمایت وزارت خانه ها از دانشگاه ها گفت: در این میان اگر یک موضوع مبتلابه و یک پروژه مشخص با خروجی های معین باشد که قاعدتا یک قرار داد بین دانشگاه و کارفرما منعقد خواهد شد، ولی موضوع این است که خیلی از کارها هم وجود دارد که می تواند در درازمدت نتیجه بخش باشد؛ مثل کارآموزی دانشجویان که طبیعتا در این صورت دانشجویان و فعالیتهای علمی آن دانشگاه نیز می تواند جذب آن حوزه شود.
سیف افزود: بحث حمایت از پایان نامه ها نیز یکی دیگر از موارد حمایت وزارتخانه ها از دانشگاه ها ست که البته این حمایت لزوما مالی نیست و می تواند مثلا در قالب در اختیار گذاشتن اطلاعات درخصوص موضوع پژوهش، تجهیزات آزمایشگاهی و فرصتهای مطالعاتی باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود