میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، مطالعات قبلی نشان میدهد که مکملهای ویتامین K۲ میتوانند پیشرفت تنگی آئورت، تنگی دریچهای که جریان خون را از قلب به بقیه بدن کنترل میکند، کُند نماید. اما این کارآزمایی جدید نشان داد که مکملهای ویتامین K۲ و ویتامین D پس از شروع فرآیند، پیشرفت رسوبات کلسیم در دریچههای آئورت مردان مسن را کاهش نمیدهند.
دکتر «اکسل دیدریکسن»، نویسنده اصلی این مطالعه از بیمارستان دانشگاه اودنسه در دانمارک، گفت: «از آنجایی که مطالعات قبلی روی حیوانات و مطالعات اپیدمیولوژیک نشان دهنده تأثیر مفیدی بود، ما امیدوار بودیم که آزمایش مثبتی داشته باشیم.»
بر اساس این مطالعه، تنگی آئورت شایعترین بیماری دریچه قلب در کشورهای با درآمد بالا است که تخمین میزند حدود ۲ تا ۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال را مبتلا میکند و انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ بیش از دو برابر شود.
علائم ممکن است شامل درد قفسه سینه، ضربان قلب نامنظم، مشکل در تنفس، سبکی سر، خستگی، ورم مچ پا یا پاها و مشکل در خواب باشد. در صورت تشخیص زودهنگام، هیچ درمانی وجود ندارد، به جز تلاش برای کنترل عوامل خطر مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی، دیابت و بیماری لثه. در مراحل بعدی با تعویض دریچه قلب درمان میشود. در صورت عدم درمان، تنگی آئورت میتواند پیشرفت کرده و منجر به نارسایی قلبی و مرگ شود.
در این مطالعه، ۳۶۵ مرد مبتلا به تنگی آئورت از چهار بیمارستان در دانمارک به طور تصادفی برای دریافت دارونما یا ۷۲۰ میکروگرم ویتامین K۲ و ۲۵ میکروگرم ویتامین D به مدت دو سال گروه بندی شدند. همه آنها ۶۵ تا ۷۴ ساله بودند و میزان کلسیفیکاسیون دریچه آئورت شأن ۳۰۰ AU یا بالاتر بود. اندازه دریچه مجدداً در پایان یک سال و در پایان مطالعه اندازه گیری شد. آنها همچنین میزان کلسیفیکاسیون را در شریانهای کرونری شرکتکنندگان که خون را به قلب میرسانند اندازهگیری کردند.
محققان هیچ تفاوت قابل توجهی در پیشرفت کلسیفیکاسیون دریچه بین دو گروه پیدا نکردند و به این نتیجه رسیدند که مکملها در کُند کردن پیشرفت بیماری بی تأثیر هستند. محققان همچنین گفتند از آنجایی که این مطالعه فقط مردان را شامل میشد، این یافتهها در مورد زنان صدق نمیکند.
تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی سرشار از ویتامین K میتواند برای سلامت قلب مفید باشد. ویتامین K به دو شکل وجود دارد و عمدتاً در سبزیجات برگدار مانند کلم پیچ و اسفناج یافت میشود. ویتامین K۲ شکل کمتر رایجی است و در غذاهای تخمیر شده مانند پنیر یافت میشود.
مطالعهای که قبلاً منتشر شد نشان داد که داشتن یک رژیم غذایی غنی از ویتامین K با کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با تجمع پلاک در شریانها همراه است.
در حالی که مکملهای ویتامین K۲ هیچ امیدی برای درمان تنگی آئورت نشان ندادند، محققان امیدوارند راه دیگری برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری بیابند. تعدادی از داروها و مسیرهای بالقوه وجود دارد که هنوز باید آزمایش شوند.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد