میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در چهارمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاههای علوم پزشکی کشور ضمن تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: امیدوارم با رشد تولید دانش، مجلات علمی و شاخصهای نوآوری فرصت بیشتری برای خدمتگزاری به هموطنان داشته باشیم.
وی با بیان این که خوشبختانه در تحول تحقیقات حوزه سلامت در کشور از دانشگاه نسل یک و دو عبور کردهایم و وارد عصر دانشگاههای نسل ۳ شدهایم، گفت: در این مرحله باید در کنار تولید علم و مرجعیت علمی بتوانیم در حوزه فناوری و نوآوری نیازهای جامعه را در حوزه سلامت برآورده کنیم و دانشگاهها در شاخص تبدیل دانش به ثروت علمی پیشتاز شوند.
پناهی به جایگاه علمی کشور در دنیا اشاره کرد و افزود: در تولید علم و مرجعیت علمی در منطقه وضعیت خوبی داریم و با رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته مقام ۱۶ را از آن خود کردهایم، از نظر میزان ارجاعات علمی نیز جایگاه ۱۵ دنیا را کسب کردیم.
به دنبال تبدیل دانش به ثروت هستیم
وی تاکید کرد: اگر به دنبال تبدیل دانش به ثروت و سرمایه ملی هستیم، حتما باید از شاخصهای نوآوری استفاده کنیم.
پناهی افزود: شاخصهای نوآوری جهانی متعدد است؛ شامل ساختار اجتماعی، سرمایه انسانی، زیرساخت بازار و همکاری دانشگاه و صنعت. باید بتوانیم این ورودیها را به قدری تقویت کنیم تا به فناوری و خلاقیت برسیم. متاسفانه در بین ۱۳۲ کشور رتبه ۶۰ را در حوزه شاخصهای نوآوری داریم. باید شاخصهای ورودی را که به سیاستهای کلان در حوزه تحقیقات و دانشگاه ها مرتبط است، اصلاح کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه وقتی کارخانه به دانشگاه مرتبط شود، کارخانه تبدیل به صنعت میشود، افزود: همواره دانشگاه محل تولید دانش بوده و کارخانه محل ساخت است. اگر تولیدی انجام شود بدون حمایت دانشگاه آن محل فقط یک کارخانه است. در حوزه سلامت باید محل تولید مواد اولیه حوزه سلامت را به مراکز تولید دانش مرتبط کنیم. همه رشتههای حوزه سلامت مانند پزشکی، دندانپزشکی، دارو، پرستاری و بهداشت باید متناسب با مهارتی که دارند با تولید دانش به مرجعیت علمی برسند و سپس در صنعت به فناوری برسند؛ همه این موارد به سیاستگذاری مربوط است.
ظرفیت پایاننامههای علوم پزشکی برای اتصال به صنعت
وی با یادآوری اینکه یکی از ظرفیتهای بسیار خوب دانشگاههای علوم پزشکی پایاننامههاست، افزود: ضروری است پایاننامهها را به صنایع متقاضی وصل کنیم برای مثال پایان نامههای رشته دندانپزشکی را باید به صنعت دندانپزشکی مرتبط کرد یا باید مشتری پایاننامههای داروسازی شرکتهای داروسازی باشند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید برای برقراری ارتباط با صنعت تولیدات دانشی و مقالههای چاپ شده را در بستر ترجمان دانش به زبان صنعت برگردان کنند، گفت: تا کنون زیرساختهای ارتباطی لازم به همت دکتر منظم، رئیس مرکز توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت برقرار شده رشتههای مربوطه راهاندازی شده مستندات آماده شده قوانین و مجوزهای لازم نیز موجود است، هر جا لازم باشد مصوبات مورد نیاز را در جلسات شورای معاونین که با حضور وزیر بهداشت برگزار میشود و به تصویب میرسانیم.
وی افزود: در شورای عالی تحقیقات تاکید بر این است که تمام تحقیقات علوم پزشکی بر مبنای نیاز جامعه باشد و تولید دانش به سمت تولید ثروت آفرینی حرکت کند و در شورای عالی فناوری بر تاثیر فناوری و ورود آن به سبد خرید و زندگی آحاد مردم تاکید شده است.
ابلاغ آییننامه پسادکتری صنعت
دکتر منظم، رئیس مرکز توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، با بیان اینکه تاکنون سه نشست ارتباط با صنعت برگزار شده که همه کتابچه و برنامه اجرایی داشتند و از نتایج آن تصویب آییننامه اجرایی گرنت ارتباط با صنعت است، گفت: مرحله اول آییننامه با حمایت دکتر پناهی و همراهی موسسه نیماد در حال انجام است. همینطور آییننامه پسادکترای صنعت نیز ابلاغ شده است که پیرو آن از سال آینده به ازای هر دانشجوی پسادکتری صنعتی که موفق به امضای قرارداد شود، معاونت ۵۰ میلیون تومان حمایت مالی به عمل خواهد آورد. امیدواریم آییننامه فرصت مطالعاتی هم به زودی ابلاغ شود.
وی افزود: برای نخستین بار دکترای فناور محور را در آزمون دکترا وارد کردیم و امسال برای اولین بار اعلام ظرفیت خواهد شد.
منظم گفت: پیشنهاداتی برای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی با نگاه محصول محوری و تقاضا محوری و نیاز محوری در تعامل با صنعت مطرح کردیم و امیدوار هستیم تاثیر مثبتی در ارتباط میان صنعت و دانشگاه در پی داشته باشد.
افزودن عنوان فناوری به جشنواره رازی
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت با بیان اینکه یکی از موفقیتهای بزرگ امسال اضافه کردن عنوان فناوری به بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی بود که چند پیام اساسی را در پی داشت.
وی هر یک از این پیامها را برشمرد و گفت: پیام نخست برای محققان است که پژوهش را کاربردی کرده و به سمت حل مسئله حرکت کنید. پیام دیگر خطاب به مخترعان است که باید اختراع ثبت شده خود را به سمت تجاریسازی سوق دهید، در غیر این صورت همانگونه که شاهد بودید اختراع به تنهایی امتیاز چندانی در این جشنواره به دنبال نداشت.
منظم با تاکید بر اینکه پایه تمام پیامهایی که در خلال جشنواره به زیست بوم منعکس شد، ارتباط میان دانشگاه و صنعت است، گفت: پیام ما به سازمانهای غیر دولتی نیز این است که برای حمایت باید به سمتی بروید که خروجی آن مورد استفاده آحاد مردم و جامعه قرار گیرد. برندگان امسال جشنواره نیز صندوق هایی بودند که حمایت های خطرپذیر از شرکتهای دانش بنیان به عمل آوردند و آن دسته از شرکتهای دانش بنیانی شایسته تقدیر و حمایت هستند که محصولاتشان نیاز کشور را رفع کند و با دانشگاههای کشور ارتباط متقابل داشته باشد.
به گفته وی، در تلاش هستیم برای دوره بعدی جشنواره شاخصها را با نگاه به پیامهای ذکر شده و شاخصهای نوین بازبینی کرده و روال ها را اصلاح کنیم تا پیامها شفافتر به اطلاع محققان برسد.
منظم با اعلام اینکه در حمایتهایی که از سال آینده از حوزه معاونت تحقیقات و فناوری در نظر گرفته شده است، چند شرط را مدنظر خواهیم داشت و افزود: شرط اول، منابعی که به دانشگاهها تخصیص شده است، حتما باید در جهت برنامه مدون شده هزینه شود، اگر دانشگاهی برنامهای برای حوزه ارتباط با صنعت در جهت رفع نیازهای جامعه نداشته باشد، نمیتواند منابع دیگری را در اختیار بگیرد.
وی به شرط دوم اشاره کرد و گفت: دانشگاههایی که جذب منابع از صنعت داشته باشند، مورد تقدیر و حمایت قرار میگیرند. همین جا از دانشگاههای علوم پزشکی درخواست می کنم به جدول جذب منابع خود که برای ۴ سال آینده تدوین شده نگاهی بیندازند و آن را بازنگری کنند. اگر دانشگاهی برای افق ۱۴۰۴ جذب منابع کمتر از ۳۴ میلیارد تومان برای یک سال داشته باشد، در رتبه بندی دانشگاه های علوم پزشکی جایگاهی پایینتر از نصف خواهند داشت.
بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت، در ادامه از معاونین تحقیقات و فناوری و مدیران ارتباط با صنعت و دانشگاه ها دعوت کرد تا پیشنهادات خود را برای حمایت از دانشگاه هایی که جذب منابع و ارتباط با صنعت خوبی دارند، اعلام کنند.
وی در پایان قول مساعد داد تا در سال آینده جلسه اختصاصی با مدیران ارتباط و صنعت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد