میرنیوز
به گزارش ایسنا، امین ناظمیان، دانش آموخته رشته مهندسی دریا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «بهینهسازی فرم بدنه شناورهای تریماران بر اساس کاهش مقاومت به روش دینامیک سیالات محاسباتی» گفت: فرایندهای بهینه سازی در صنایع مختلف باعث بهبود طرح های صنعتی و محصولات می شود، به طوریکه هزینهها و اثرات مخرب زیست محیطی آن کاهش یافته و همچنین عملیات پذیری آن افزایش مییابد.
وی افزود: در صنایع دریایی بهینه سازی فرم بدنه کشتی ها با هدف کاهش مقاومت و بهبود دریامانی باعث کاهش مصرف سوخت و در نتیجه هزینه های جاری و اولیه شناور خواهد شد.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: علاوه بر کاهش هزینهها در صنایع دریایی و تولید ثروت که هدف اصلی اقتصاد مقاومتی در کشور است، قوانین و مقررات سفت و سخت جدید سازمان جهانی دریانوردی IMO به نام شاخص طراحی بهرهوری انرژی (EEDI) جهت بهبود وسایل نقلیه دریایی اجباری بر بهبود فرم بدنه کشتیها جهت بهبود دریانوردی بوجود آورده است. مشکلات فاجعهبار محیط زیستی مانند گازهای گلخانهای، NOx و SOx و آلودگیهای دریایی، رقابت شدید بین کمپانیها در مبحث ارائه طرح بهینه و کارآمدتر و نیاز کشور به یک کشتی تریماران جابجایی سرعت بالا در حوزه مسافربری و نظامی، از دیگر دستاوردهایی است که برای این پروژه در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص این پروژه توضیح داد: در این پروژه یک شناور تریماران جابجایی سرعت بالا وارد یک فرایند بهینه سازی هندسی شد. در انتها یک پلتفرم چندرشتهای بهینه سازی هندسه کشتی ها بدست آمد، به طوریکه یک فرایند چندهدفه بهینه سازی در آن اجرا شد.
ناظمیان ادامه داد: تابع هدف این فرایند کاهش مقاومت کشتی و بهبود دریامانی (دینامیک کشتی در حضور امواج دریا) بوده است. مهمترین دستاورد این پروژه بوجود آمدن یک پلتفرم بهینه سازی هندسی برای اجسام در معرض جریان سیال بوده است، به طوریکه یک کشتی وارد آن شده و فرم بدنه آن در جهت تابع هدف تعریف شده بهبود یابد. دستاورد دیگر این پروژه بدست آمدن یک شناور تریماران پیشرفته است، بطوریکه این شناور جهت اجرای طراحی جزییات و ساخت به صنایع مختلف کشور ارائه میشود. کلیه دانش های به کار رفته در این پروژه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: الگوریتم های بهینه سازی مستقیم و بهینه سازی به روشهای طراحی آزمایش، حلگرهای عددی مکانیک سیالات و علم CAD/CAM برای بازتولید هندسه، از جمله دانشهایی بودند که به همدیگر متصل شدند تا پلتفرم بهینه سازی برقرار شود.
وی در خصوص روش کار خود در این پروژه گفت: در این پروژه، ابتدا به پیشینه پژوهشهای بهینه سازی هندسی و هیدرودینامیک کشتیها بالاخص شناورهای سه بدنه پرداختیم. کلیه پلتفرمهای ارائه شده و اجزای آن مورد بررسی قرار گرفت و روشهای بهینه از لحاظ جواب دقیقتر و زمان محاسباتی کمتر، انتخاب شدند.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این پروژه با راهنمایی دکتر پرویز قدیمی عضو هیات علمی دانشکاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است، ادامه داد: محصول نهایی این پروژه یک شناور بهینه شده از لحاظ پارامترها و توابع هدف هیدرودینامیکی است که در صنعت توریست و صنایع نظامی قابل ساخت و بهره وری است.
فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: علاوه بر این، قابلیت بهکارگیری پلتفرم طراحی شده برای انواع مختلف شناورهای دیگر و بهینه سازی پروژه های در حال اجرای موسسات و صنایع تحقیقاتی-نظامی-صنعتی از دیگر موارد استفاده از این پروژه است.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ناظمیان عنوان کرد: نمونه داخلی این طرح وجود ندارد، اما در سطح بین المللی پروژه های مشابه انجام شده است که دسترس پذیر نیستند و در کشور ما نیاز به این بود تا بومی سازی صورت گیرد.
وی با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: «استخراج فرم بدنه بهینه هیدرودینامیکی برای یک شناور تریماران جابجایی نظامی/مسافربری سرعت بالا»،«ارائه یک پلتفرم طراحی و بهینه سازی فرم بدنه شناورها»، «کاهش مصرف سوخت و هزینههای اولیه و جاری شناور و در نتیجه دستاورد اقتصادی»، «بهرهوری زیست محیطی از لحاظ عملیاتهای دریایی با آلودگی کمتر و کاهش اثرات مخرب بر زیست دریا» کاربردهای این پروژه به شمار میروند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت