میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در حاشیه بازدید از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از دستگاه خشککن انجمادی مواد غذایی که بر اساس نیاز صنعت غذای کشور طراحی و ساخته شده، رونمایی کرد.
دکتر سید مهدی میرزابابایی مدیر گروه طراحی ماشین آلات مواد غذایی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این مراسم گفت: سالیانه حدود ۳۵ درصد محصولات کشاورزی به صورت ضایعات هدر می روند که صنایع تبدیلی با جلوگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی میتواند حجم ضایعات کشاورزی را به حدود ۱۰ درصد در سال کاهش دهند.
وی ادامه داد: خشک کردن محصولات غذایی میتواند در کاهش ضایعات کشاورزی تاثیر چشمگیری داشته باشد. این صنعت در بسیاری از زمینهها همانند تولید میوه خشک در مقیاس خانگی قابلیت پیاده سازی دارد، از این رو می تواند به سرعت در بین کشاورزان گسترش یابد.
میرزابابایی با بیان اینکه کاربرد اصلی دستگاه خشک کن انجمادی خشککردن و افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی است، افزود: در حال حاضر بهترین روش برای افزایش زمان ماندگاری محصولات روش خشک کردن انجمادی است چراکه کیفیت محصولات خشک شده در این روش به طور قابل توجهی نسبت به سایر روشهای خشک کردن بهبود مییابد.
در ادامه دکتر محسن حیدری عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مجری این طرح پژوهشی نیز در این رابطه گفت: عملیات خشک کردن انجمادی در دمای پائین و محیط خلاء اتفاق می افتد که علاوه بر حذف کامل رطوبت مواد غذایی، عطر، طعم، رنگ و ظاهر محصول حفظ می شود و مواد مغذی حساس به حرارت حداقل آسیب را متحمل می شوند.
وی افزود: این موضوع باعث افزایش قابل توجه عمر نگهداری محصولات خشک شده به روش انجمادی میشود و همچنین به دلیل اینکه تمام فرایند در حالت جامد اتفاق میافتد از چروکیدگی و تغییرات ساختاری در محصول جلوگیری شده به طوریکه بافت آن ساختاری کاملا متخلخل دارد و لذا امکان جذب مجدد رطوبت را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه این دستگاه برای محصولات گوشتی طراحی و ساخته شده است بیان کرد: در حال حاضر با در اختیار داشتن دانش طراحی آن امکان طراحی و ساخت برای سایر محصولات غذایی در مقیاس های مختلف وجود دارد.
حیدری با بیان اینکه طراحی دستگاه به گونه ای است که تا ۳۵ درصد هزینههای ساخت را کاهش می دهد گفت: تفاوت دستگاه حاضر با نمونه موجود در این است که این دستگاه براساس خشک کردن طیف گسترده ای از مواد غذایی طراحی شده در حالی که نمونه های موجود یا در مقیاس آزمایشگاهی هستند و یا برای کاربردهای عمومی طراحی شده و مشخصات فنی آن در خیلی اوقات بیشتر از حد نیاز بوده و همین عامل باعث گران شدن آنها می شود.
مجری این طرح پژوهشی در مورد برخی از ویژگی های نمونه ساخته شده در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بیان کرد: مدت زمان خشک شدن در نمونه ساخته شده نسبت به سایر نمونه ها تا ۵۰% کاهش یافته و دستگاه ساخته شده توان منجمد سازی مواد غذایی را تا دمای -۴۰oC در مدت زمان سه ساعت را دارد.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: قیمت دستگاه ساخته شده در حدود یک چهارم قیمت دستگاه های موجود در جهان است که تولید آن در داخل کشور منجر به صرفه جویی ارزی خواهد شد.
حیدری گفت: با توجه به اجرای موفقیت آمیز این طرح فناورانه، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی این قابلیت را دارد که طراحی و ساخت این دستگاه ها را برای سایر محصولات غذایی در مقیاس های آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی به انجام رساند.
منبع : خبرگزاری مهر
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند