میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، در ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین و در حدود ۴۰۰ کیلومتر بالاتر از زمین، سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" در ویدئویی که توسط آژانس فضایی سرنشیندار چین در شب سال نو منتشر شد، تبریک خود را اعلام کردند. آنها برای سرزمین مادری و همه مردم چین آرزوی سعادت کردند.
ژای فرمانده این ماموریت و یکی از علاقهمندان به هنر خوشنویسی چینی، در حالی که تصویر یک دوبیتی را به نمایش گذاشت، گفت: برای همه شما آرزوی سلامتی و موفقیت در تمامی کارهایتان را دارم.
وانگ با لباسهای جشن خود و با یک بادکنک قرمز در دست، برای کودکان سراسر کشور چین آرزوی تندرستی و سلامتی کرد.
ای نیز برچسبی با حروف چینی "فو"(fu) به معنای موفق باشید در دست داشت و با آن سال نو را تبریک گفت و برای مردم چین سال شاد و مبارکی را آرزو کرد.
اگرچه این فضانوردان دور از خانه هستند اما احساسات آنها در همه جا یکسان است چرا که فضانوردان چینی در فضا نیز ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین را با فانوس های قرمز، آویزهای چینی و کاردستیهای کاغذی تزئین کردهاند.
این سه همچنین سنتهایی که معمولا با خانوادههایشان روی زمین در این روز به جا میآورند را نیز در آنجا انجام خواهند داد. خوردن دامپلینگ، پوشیدن لباسهای نو و چسباندن دوبیتیهای بهاری روی دیوارها از جمله این کارها هستند.
دامپلینگ(Dumpling) یک گروه گسترده غذایی است که شامل قطعات خمیر(از مواد نشاستهای) که به دور مواد خوراکی پیچیده میشود. خمیر میتواند بر پایه نان، آرد، یا سیبزمینی باشد و ممکن است با گوشت، ماهی، پنیر، سبزیجات، میوهها یا شیرینی پر شود. ممکن است دامپلینگ با استفاده از روشهای مختلفی از جمله پخت، جوش، سرخ کردن، یا بخارپز آماده شوند و در بسیاری از غذاهای دنیا یافت میشوند.
فضانوردان دامپلینگها را با سه نوع چاشنی مانند چاشنی گوشت خوک و کلم، ماهی خال خالی اسپانیایی و زنبق رشتی خواهند خورد.
در ۱۶ اکتبر سال ۲۰۲۱، فضاپیمای "شنژو-۱۳" حامل سه فضانورد چینی سوار بر موشک "لانگ مارچ ۲اف"(که از خانواده موشکهای لانگ مارچ است) از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲:۲۳ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹:۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد. هم اکنون سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ چین در این ایستگاه فضایی حضور دارند. دو فضانورد مرد به نامهای "ژای زیگنگ" و "ای گوانگفو" و یک زن به نام "وانگ یاپینگ" سه فضانورد ماموریت شنژو-۱۳ هستند.
"شنژو-۱۳" هشت ساعت پس از پرتاب به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین به نام "تیانه"(Tianhe) متصل شد. آنها قرار است شش ماه در ایستگاه فضایی چین بمانند و طولانیترین ماموریت فضایی کشور را انجام دهند. شنژو- ۱۳ آخرین ماموریت سال گذشته میلادی برای ساخت ایستگاه فضایی بود. ایستگاه فضایی چین حداقل ۱۰ سال در فضا خواهد ماند، در حالی که انتظار میرود ایستگاه فضایی بینالمللی در سال ۲۰۳۰ به فعالیت خود پایان دهد.
چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به قدرت اصلی فضایی تبدیل شود تا با رقبای خود از جمله ایالات متحده، روسیه و آژانس فضایی اروپا همگام شود و پیشرفتهترین ایستگاه فضایی را که به دور زمین میچرخد، ایجاد کند. از آن زمان، آنها دو پیادهروی فضایی انجام دادهاند و قرار است شش ماه در ایستگاه کار کنند که این عملیات طولانیترین ماموریت فضایی چین خواهد بود.
آنها بیش از ۱۰۰ روز است که در آنجا هستند و طی سه ماه گذشته چندین کار از جمله انجام دو پیادهروی فضایی، یک سخنرانی علمی زنده و یک عملیات دستی و آزمایش اتصال با فضاپیمای باری "تیانژو-۲"(Tianzhou-۲) را انجام دادهاند.
ژای و وانگ به ترتیب رکورد بیشترین تعداد روزهای زندگی و کار در فضا توسط یک مرد و یک زن چینی را ثبت کردهاند و این رکوردها را حداقل تا سال ۲۰۲۳ نیز حفظ خواهند کرد. چین در سال ۲۰۲۲ ساخت ایستگاه فضایی خود را تکمیل خواهد کرد و در آینده چینیهای بیشتری جشن سال نو را در انجا برگزار خواهند کرد و از جشن بهاری در فضا لذت خواهند برد.
تبریک سال نو کاوشگر مریخی چین
کاوشگر مریخی "تیان ون-۱" چین دوشنبه و در شب سال نو قمری چین، فیلم سلفی خیرهکنندهای توسط دوربین مدارگرد خود ثبت کرده است. این کاوشگر هنگامی که در حال حرکت بر فراز سیاره سرخ بود این فیلم را گرفته است و با این کار به نوعی سال نو را به مردم چین تبریک گفته است.
سازمان ملی فضایی چین با انتشار این ویدیو نشان داد که موتور ۳۰۰۰N این مدارگرد، مخزن سوخت موشک، موتور کنترل وضعیت و سایر اجزای آن همگی در شرایط خوبی قرار دارند.
همچنین در این ویدیو نمایی از انعکاس خورشید بر روی این مدارگرد، پرچم ملی چین که بر روی فضاپیما میدرخشد و کلاهک یخی در قطب شمال سیاره سرخ قابل مشاهده است.
تا روز دوشنبه، مدارگرد تیان ون-۱ به مدت ۵۵۷ روز و در فاصله حدود ۳۲۵ میلیون کیلومتری از زمین در مدار مریخ بوده است. مریخ نورد ژورونگ نیز تاکنون به مدت ۲۵۵ روز مریخی فعالیت داشته و در مجموع ۱۵۲۴ متر روی سطح این سیاره پیموده است. به گفته سازمان ملی فضایی چین، کاوشگر تیان ون از زمان پرتاب خود در ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۰، ۶۰۰ گیگابایت داده علمی خام را به زمین ارسال کرده است. تیان ون -۱ به زودی اولین سالگرد خود را در مدار خواهد گذارند، زیرا در ۱۰ فوریه سال گذشته میلادی به مریخ رسیده است.
تیان-ون ۱ در ماه فوریه سال گذشته میلادی به مریخ رسید و در ماه مه، سطحنشین حامل مریخ نورد ژورونگ روی یک ناحیه به نام "یوتوپیا پلانیتیا"(Utopia Planitia) که دشت وسیعی در نیمکره شمالی مریخ است، فرود آمد. گرچه مریخ نورد ژورونگ برای یک ماموریت سه ماهه طراحی شده بود اما این مریخ نورد عملکرد خوبی داشت و توانست بیش از زمان مد نظر محققان در مریخ کاوش کند که این موضوع محققان را شگفت زده کرد. در طی یک دوره چهار ماهه، این مریخ نورد توانست مسافتی در حدود بیش از ۱۰۰۰ متر از سطح مریخ را پیموده و از مناطق مختلف آن ناحیه بازدید کند.
در ماه سپتامبر سال گذشته میلادی، ژرونگ توسط سازمان ملی فضایی چین(CNSA) به خواب زمستانی رفت. خورشید، فعالیت پروژههای جاری در سیاره سرخ را به تعویق انداخت و همهی مریخنوردهای موجود روی این سیاره به "حالت ایمن" وارد شدند. دلیل این کار این بود که خورشید در رویدادی به نام "مقارنه خورشیدی مریخ"(Mars solar conjunction) در حالت قرارگیری میان زمین و مریخ بود که این اتفاق، مانع از برقراری همه ارتباطات مستقیم میشد و ارتباط بین فضاپیما و زمین را به شدت مختل میکرد. در ماه اکتبر سال گذشته میلادی دوباره مریخ نورد چینیها فعالیت خود را از سر گرفت و ۲۰۰ متر دیگر از سطح مریخ و مسیری که ممکن است زمانی خط ساحلی یک اقیانوس باستانی بوده باشد را پیمود.
تیان-ون-۱ هفت محموله علمی با خود دارد که شامل دوربینهایی با وضوح متوسط و بالا برای نقشهبرداری از مناطق بزرگ مریخ و عکسبرداری از سطح این سیاره است. علاوه بر آن رادار کاوش زیرسطحی MOSIR و رادار صوتی به جستجوی یخ در زیر سطح سیاره سرخ میپردازند. اهدافی که مورد کاوش قرار میگیرند شامل دهانههای برخوردی، آتشفشانها و درهها است. تیان-ون-۱ با خود یک طیفسنج کانیشناسی نیز دارد که با آن ترکیبات سطح سیاره سرخ را مورد بررسی قرار میدهد.
دادههای به دست آمده از تیان-ون-۱ برای برنامهریزی ماموریتهای آینده به مریخ نیز مورد استفاده قرار میگیرد که از جمله آنها میتوان به ماموریت بازگرداندن نمونه از مریخ در سال ۲۰۲۸ اشاره کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند