میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری و هیئت همراه در دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس با هدف انعقاد تفاهم نامه همکاری بین معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس، پارک علم و فناوری و دانشگاه صنعتی شیراز صورت گرفت که طبق این تفاهم نامه کارخانه فناوری و ساخت در مکان دانشکده شهید باهنر شیراز مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات خواهدشد.
تقویت مراحل تبدیل ایده به نمونه آزمایشگاهی با کمک دانشگاهها
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری در بازدید از پردیس فناوری و ساخت دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس اظهار کرد: تقویت سطوح فناوریهای پایین (TRL) یکی از مهمترین اهدافی است که در معاونت فناوری و نوآوری پیگیری میشود و در (TRL)های یک تا چهار که قرار است ایده به نمونه آزمایشگاهی تبدیل شود باید انرژی بیشتری در کشور صرف کنیم و به تحقق این امر از طریق دانشگاه ها بپردازیم.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم ادامه داد: برای تقویت این بخش، ایده «تِک شاپ» (کارخانه فناوری و ساخت) از طرف دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس پیشنهاد شده است و خوشبختانه تفاهم نامه ای در این زمینه امضا شد که قرار است این تفاهم نامه اجرایی شود و در آینده ای نزدیک شاهد تحقق اهداف مان در این زمینه باشیم.
وی اضافه کرد: این تفاهمنامه که به صورت چهار جانبه بود توسط معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس، پارک علم و فناوری فارس و دانشگاه صنعتی شیراز امضا شد و امیدواریم که در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ بتوانیم این برنامه سنگین و با ارزش را اجرا کنیم.
محمد جامعی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس در راستای این تفاهم نامه تصریح کردند: مطابق با این تفاهم نامه مقرر شد که در محل دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز یک کارخانه فناوری و ساخت توسط امضا کنندگان این تفاهم نامه تجهیز شود.
جامعی با اشاره به نحوه تجهیز شدن این کارخانه فناوری و ساخت ابراز داشت: این کارگاه بوسیله این تجهیزات high tech تجهیز خواهد شد.
وی در رابطه با امکانات دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس ادامه داد: با لطف خدا این دانشگاه از آزمایشگاهها و کارگاههای بسیار مناسبی برخوردار هست و حدود ۷۰ درصد از تجهیزات مورد نظر را دارا است که ۳۰ درصد باقی مانده در واقع تجهیزات با تکنولوژی پیشرفته است که بر اساس این تفاهمنامه تهیه خواهد شد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس افزود: هدف از این تفاهم نامه، ایجاد کارخانه فناوری و ساخت به منظور تبدیل ایده به محصول است.
وی با اشاره به ایده کارگاه تکنولوژی و ساخت گفت: این کارگاه محیطی برای بیان ایدهها، تولید محصول بر مبنای بهترین ایده تایید شده و حرکت در مرزهای دانش و فناوری در رشته های تخصصی فنی و مهندسی است.
لازم به ذکر است در حاشیه امضای این تفاهم نامه دکتر خیرالدین، دکتر ذوالقدر رئیس پارک علم و فناوری استان فارس و هیئت همراه از کارگاهها، آزمایشگاه ها و مرکز رشد و نوآوری دانشگاه فنی و حرفهای استان فارس بازدید به عمل آوردند.
همچنین دکتر علی خیرالدین در نشست با مدیران و کارشناسان پارک علم و فناوری استان فارس در شیراز اظهار کرد: معتقدیم یکی از بهترین مولفههای اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است، باید در این بخش سرمایه گذاری های لازم صورت گیرد.
وی افزود: همه شرکت های دانش بنیان باید واحد کوچکی را با هدف دیپلماسی و رصد فناوری راه اندازی کنند. باید مرجعیت دیپلماسی فناوری مطرح شود و برای انجام هر اقدامی در حوزه فناوری لازم است که نیم نگاهی به دنیا داشته باشیم و همگام با مغز فناوری در دنیا پیش برویم.
دکتر خیرالدین ادامه داد: شرکت های دانش بنیان بایستی کیفیت محصول را نیز مدنظر قرار دهند. متأسفانه ما تکنولوژی را وارد ایران کردیم و همان تکنولوژی را بومی سازی کردیم و این باعث شده همواره در فناوری عقب باشیم.
ایجاد پارک علم و فناوری مشترک بین ایران و چین
معاون وزیر علوم با بیان اینکه ما با چین قرارداد ۲۵ ساله داریم و قرار شده که یک پارک علم و فناوری مشترک بین ایران و چین ایجاد شود، گفت: مشکل اصلی شرکت های دانش بنیان بحث نقدینگی و فروش محصول است. متأسفانه ما با مقاومت اقتصاد سنتی در مقابل اقتصاد دانش بنیان رو به رو هستیم و هر گاه خواستیم یک محصول جدید وارد کنیم با مقاومت رو به رو شدیم و باید تدابیر لازم برای رفع این مشکل اتخاذ شود.
وی عنوان کرد: این مسئله باید در شورای اشتغال استان مطرح شود تا شرایطی فراهم شود تا بخشی از خرید دستگاههای اجرایی استان فارس از محصولات دانش بنیان پارکها باشند. متأسفانه محصولات شرکت ها به فروش نمی رسد و این شرکتها با ورشکستگی مواجه و مجبور به مهاجرت می شوند.
اجرای طرح «دستیار فناوری» در استان فارس
وی با اعتقاد به اینکه تعامل دانشگاه با پارک اولویت اصلی ما به شمار میرود، به طرح «دستیار فناوری» در راستای برقراری تعامل بیشتر بین دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و گفت: این طرح را در استان فارس کلید زدیم که براساس آن دانشگاهها میتوانند دانشجویان علاقمند به حوزه فناوری را برای مهارت افزایی به پارک علم و فناوری بفرستند و در این راستا نیز برای دانشجویان مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نیز به ترتیب مبالغی به صورت ماهیانه در نظر گرفته شده است. در این طرح همچنین برای شرکت های فناوری که دانشجویان را پذیرش می کنند امتیازهایی از سوی وزارت علوم در نظر گرفته شده است.
دکتر خیرالدین از استاندار فارس خواست که ستاد جهش تولید و اقتصاد دانش بنیان را در استان راه اندازی کند که با حضور روسای دانشگاه ها، رییس پارک علم و فناوی و مراکز رشد بتوانند گام های خوبی در این زمینه بردارند.
وی گفت: پارک علم و فناوری استان فارس از زیرساخت های بسیار خوبی بهره میبرد و این پارک با ایجاد دره فناوری توانسته جزو مراکز توانمند کشور باشد که لازم است الگوبرداری بسیار خوبی از دیگر کشورهایی که در این عرصه هستند برای توسعه دره فناوری داشته باشیم.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه ۳۵۰ شرکت در این پارک مستقر هستند که این شرکتها ۳۲۰۰ اشتغال ایجاد کرده اند، گفت: شرکتهایی که فقط در حوزه فناوری فعال هستند یا تنها به بازار تأکید کنند قطع در کار خود موفق نخواهند شد. شرکت هایی موفق هستند که ضمن فعالیت در حوزه فناوری به بازار نگاه جدی داشته باشند. در واقع بازاریابی در شرکت های دانش بنیان باید تقویت شود.
وی با بیان اینکه بحث مأموریت گرایی پارک ها و واگذاری اراضی این مجموعه ها به بخش خصوصی را دنبال میکنیم، در رابطه با تصویب طرح جهش تولید دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی گفت: این طرح برای تصویب نهایی به شورای نگهبان ارسال شد، امیدواریم زودتر ابلاغ شود. در این طرح امتیازهای خوبی برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شد.
دکتر خیرالدین بیان داشت: ما ۴۹ پارک علم و فناوری در سطح کشور داریم که ۱۱ تا از آنها پارک دانشگاهی است. همچنین از ۲۲۳ مرکز رشد و ۱۰۵ هزار واحد فناور برخوردار هستیم.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، این مقام مسئول گفت :۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که حدود ۱۸۰۰ تا در پارک های علم و فناوری قرار دارند. ۶۵۰۰۰ شغل دانش بنیان نیز ایجاد شده است و در واقع شرکت های دانش بنیان زمینه بسیار مناسبی را برای شغل دانش آموختگان کشور ایجاد کرده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای