میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر یونس پناهی در اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور که امروز در سالن شهید سلیمانی مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، افزود: تحقیقات نظام سلامت نه تنها باید باعث ارتقاء نظام سلامت شود بلکه باید قادر به خلق ظرفیت های جدید اقتصادی و اجتماعی در کشور شود.
وی با بیان اینکه معاونت تحقیقات به منزله دیده بان نظام سلامت کشور محسوب می شود اظهار داشت: نهادینه سازی رویکرد پژوهش پاسخگو و اثر بخش در نظام سلامت، گسترش عدالت در توزیع منابع مالی تحقیقات، تربیت نیروی انسانی توانمند برای پاسخگویی به نیازهای نظام علم و فناوری سلامت از مهمترین محورهای تحول در معاونت تحقیقات و فناوری به شمار می رود.
پناهی افزود: توسعه مرزهای دانش با تاکید بر حیطه های علوم و فناوری های نوین، شبکه سازی و حضور در عرصه های منطقه ای و بین المللی، نهادینه سازی اخلاق در پژوهش و خلق ثروت توسط شرکت های دانش بنیان و رصد خانه حل مسئله و پیشرفت علم و فناوری سلامت از دیگر محورهای تحول در معاونت تحقیقات و فناوری به شمار می رود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه حدود ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی علوم پزشکی در سطح کشور فعال است، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت ها و زیر ساخت های موجود، تلاش می شود با تربیت و پرورش نیروی انسانی توانمند، خلاق و مومن در بخش پژوهش در مسیر رفع مشکلات جامعه در حوزه سلامت گام برداریم.
وی با بیان اینکه تحقق یک نظام ارائه خدمات سلامت اثر بخش، در دسترس، عادلانه، پایدار و با کیفیت، بدون مسئله یابی، رصد بی وقفه چالش ها و یافتن راه حل های بومی مبتنی بر شواهد ممکن نیست، گفت: رهبر معظم انقلاب بر جهاد مستمر علمی در راستای کسب جایگاه کسب مرجعیت علمی در جهان همواره تاکید دارند و این مسئولیت دانشگاه های علوم پزشکی را سنگین تر کرده است.
پناهی با بیان اینکه تحقق این اهداف نیازمند ترسیم نقشه راهی است که در آن نحوه طی مسیر، منابع و امکانات لازم، تقسیم کار در سطح ملی و الزامات طی این مسیر به طور شفاف و دقیق مشخص شده باشد تصریح کرد: رصد این نقشه اولین وظیفه کلیدی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت است.
وی با تاکید اینکه کادر سازی در تحقیقات و فناوری باید به صورت گسترده و جهادی باشد، خاطر نشان کرد: باید یک بازنگری کلی در توزیع منابع مالی تحقیقات انجام شود و نیازها و توانمندی های دانشگاه ها بر اساس ظرفیت های هر منطقه احصاء شود تا بتوان بیش از پیش در راستای ارتقاء سلامت گام برداشت.
معاون وزیر بهداشت، بررسی اولویت صدور مجوزها حسب اولویت های ملی و منطقه ای، بازنگری دستورالعمل ها (تدوین شیوه نامه تاسیس هسته های پژوهشی، بازنگری اساسنامه پژوهشکده هاو...)، پرهیز از تاسیس مراکز تحقیقاتی موازی و تلاش در جهت هم افزایی ظرفیت های موجود، توجه به برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت دانشگاه های متقاضی و برآورد امکانات حصول نتایج مورد انتظار حسب ظرفیت ها و منابع را از مهم ترین سیاست ها در مدیریت ساختارهای جدید برشمرد.
وی با تاکید بر تغییر رویکرد در ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها اظهار داشت: تحقیقات کاربردی و مبتنی بر نیاز باید هدف پژوهشگران باشد و در این راستا باید ظرفیت پژوهشگران جوان را در نظر بگیریم و به سمت تحقیقات اثر گذار سوق دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت های تحقیقاتی بهره برداری کنیم باید به سمت ادغام سازی برخی واحدهای تحقیقاتی برویم.
وی تغییر رویکرد ارزشیابی از شمارش تعداد برونداد به سمت ایجاد اثر و لزوم پاسخگویی به نیازهای سلامت جامعه، توانمند سازی پژوهشگران و اعضای هیات علمی در انجام تحقیقات کاربردی و مبتنی بر نیاز، ایجاد زیر ساخت های لازم جهت به کارگیری مستندات کمک تصمیم گیر، تشویق و ترغیب پژوهشگران در انجام تحقیقات اثر گذار در حیطه سلامت را از مهمترین اهداف تغییر رویکرد در ارزشیابی فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها عنوان کرد.
پناهی با بیان اینکه افزایش شاخص های محصول محور ،ثبت اختراعات تجاری سازی شده و خرید محصولات دانش بنیان را از راهکارهای توسعه تحقیقات فناورانه محسوب می شود اظهار داشت: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که پایان نامه های دانشجویی به سمت محصول محور و فناور حرکت کنند تا بتوان در مسیر کسب مرجعیت علمی گام برداریم.
وی با بیان اینکه تولید دانش نماد مرجعیت علمی کشور است اظهار داشت: در حال حاضر کشورمان رتبه ۱۶ جهان را در این زمینه به خود اختصاص داده است و باید برای ارتقاء این رتبه و کسب جایگاه اول منطقه تلاش کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد