میرنیوز

تصمیمات کلان بجای سلیقه شخصی پیوست پژوهشی داشته باشند/نمی‌توان بدون تولید علم انتظارفناوری داشت

تصمیمات کلان بجای سلیقه شخصی پیوست پژوهشی داشته باشند/نمی‌توان بدون تولید علم انتظارفناوری داشت 2022-01-12T07:39:59+03:30

دکتر افشین زرقی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص انتقاداتی که نسبت به مقاله‌نویسی مطرح می‌شود، گفت: ما باید بر اساس آمار و داده‌ها صحبت کنیم. الان چند سالی است که نگاه دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل سوم رفته است. دانشگاه‌هایی که علاوه بر پژوهش، به کارهای کاربردی، محصول‌محور و ثروت‌آفرین فکر می‌کنند. برای همین در حوزه وزارت بهداشت در حدود دو هزار شرکت دانش‌بنیان و محصولات تجاری‌سازی‌شده بسیاری داریم. این‌ها حاصل فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و چیزی است که در سال‌های گذشته نبوده است.

وی ادامه داد: قطعاً ما با توجه به این‌که بیشتر در زمینه تولید علم و مقاله تمرین کرده‌ایم، بالتبع در آن قسمت، کفه سنگین‌تر است؛ ولی الان ما شاهد یک تغییر مشی به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و به سمت پژوهش‌های دانش‌بنیان هستیم. 

نمی‌توان بدون تولید علم، انتظار فناوری داشت

زرقی با بیان این‌که «ما می‌خواهیم علم را به فناوری تبدیل کنیم و نمی‌توان بدون تولید علم، انتظار فناوری داشت» گفت: منتهی علمی نافع است که به مقاله ختم نشود. ما مقاله را یک مرحله گذار و یا یک سند شاهد برای کارهای بعدی می‌دانیم. برای همین اعتقاد نداریم که پژوهشی که فقط به مقاله ختم شود، یک پژوهش کامل است.

وی تاکید کرد: تولید علم، باید با تولید محصول، توازن داشته باشد. اگر ما می‌خواهیم در زمینه تولید علم، حرکت جهشی داشته باشیم و در منطقه اول باشیم، باید در این زمینه فعالیت کنیم. ولی این‌که تمام انرژی و بودجه‌های پژوهشی را فقط بر روی مقاله بگذاریم، مورد پسند هیچ‌کس نیست.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این موضوع که «در سال‌های اخیر کیفیت مقالات، از نظر میزان رشد ارجاعات در مقایسه با تولیدات کمی مقالات، شتاب بیشتری داشته»، عنوان کرد: به اعتقاد من در سال‌های اخیر؛ دو اتفاق افتاده است. یکی این‌که مقالات ما در تولید علم از نظر کیفی جلوتر رفته و از طرف دیگر؛ تنور فناوری و پژوهش‌های کاربردی، به مراتب داغ‌تر شده است.

پژوهش باید باعث رفاه و رشد اقتصادی شود

وی ضمن اشاره به این‌که با این حال این پیشرفت، به هیچ‌وجه کافی نیست، ادامه داد: ما باید شتاب و تلاش بیشتری کنیم تا خروجی پژوهش را همه احساس کنند و پژوهش باعث رفاه شود، باعث کارآفرینی، رشد اقتصادی کشور شود. زمانی که ثمره پژوهش را در اقتصاد کشور لمس کردیم، آن موقع می‌توانیم بگوییم که در پژوهش به کمال رسیده‌ایم. ولی رسیدن به این کمال مرحله مرحله است و این‌طور نیست که یک‌باره بتوانیم فناور بشویم.

زرقی درباره برنامه‌های معاونت تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای توازن بین دو بخش پژوهش و فناوری توضیح داد: ما ضمن حفظ رشد پژوهشی دانشگاه، با شتاب بیشتر در ایجاد ساختارها و زیرساخت‌ها، مسیر را برای فناوری هموارتر می‌کنیم.

وی با ذکر مثالی، عنوان کرد: برای مثال در همین سالی که گذشت، مجتمع فناوری دانشگاه یا پارک علم و فناوری سلامت را راه‌اندازی کردیم که می‌تواند یکصد شرکت دانش‌بنیان را در خودش جای دهد. همچنین یک مرکز نوآوری طراحی کردیم که بتوانیم ایده‌بازارها، فکرها و کارهایی که محصول‌محور هستند را در آن‌جا رونق دهیم. ما دو مرکز رشد به ساختارهای خود اضافه کردیم؛ یکی مرکز رشد تجهیزات پزشکی و دیگری مرکز رشد فرآورده‌های مکمل که همه این‌ها در جهت محصول‌محوری است. از آن طرف بیوبانک مرکزی دانشگاه را برای نگهداری نمونه‌های بیولوژیک تاسیس کردیم تا این امکان را داشته باشیم که پژوهش‌های باکیفیت و عمیق را بر روی آن‌ها انجام دهیم.

وی با بیان این‌که در این دانشگاه سهم تشویق پتنت و ثبت اختراع افزایش یافته و حق‌الزحمه مقاله به صفر رسیده است، اظهار کرد: در واقع در حال تغییر جهت و پوست‌اندازی هستیم و بیشتر کارهایی که در سال گذشته انجام دادیم، عمدتاً در محور فناوری بوده است. اگرچه پژوهش‌های بنیادی و حوزه بالینی را که دروازه‌های دانش را هدف قرار می دهند، تضعیف نکردیم.

از ظرفیت پژوهش کشور، به خوبی استفاده نمی‌شود

زرقی در پاسخ به این سوال که آیا نتایج تحقیقات و مقالات کاربردی نیستند و یا مسئولین از یافته‌های تحقیقات استفاده نمی‌کنند؛ گفت: در این‌که از ظرفیت پژوهش کشور، درست استفاده نمی‌شود، شکی نیست و این موضوع تا حدودی درست است. ما باید عادت کنیم برای هر تصمیم کلانی که گرفته می‌شود، یک پیوست پژوهشی داشته باشیم و یک کار مطالعاتی و کارشناسی و تخصصی برای آن انجام دهیم.

وی ادامه داد: اگر این پیوست پژوهشی وجود داشته باشد و سلایق در آن دخیل نباشد، بالتبع در نظام‌های تصمیم‌گیری به پژوهشگران رجوع می‌کنند. ولی وقتی به پژوهشگر رجوع نشود، پژوهشگر بر اساس سلایق شخصی خودش با بودجه‌های نحیفی که در اختیارش قرار می‌دهند، به طرح‌های خٌرد می‌پردازد. بنابراین طرح‌های کلان و سفارشی باید از سوی مراکز تصمیم‌گیری کلان بیاید.

پژوهشگر باید قدرت حل مسئله داشته باشد

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن بیان این نکته که پژوهشگر نیز باید به گونه‌ای آموزش ببیند که قدرت حل مسئله داشته باشد، گفت: اگر پژوهشگر قدرت حل مسئله نداشته باشد، کسی به او رجوع نمی‌کند. بنابراین من معتقدم که این کم‌کاری دو طرفه است. هم پژوهشگران ما پژوهش‌های خود را در مسیرحل مشکل قرار ندادند و همین‌طور الزامی هم برای داشتن پیوست پژوهشی و تحقیقاتی کلان انجام نشده است.

وی ادامه داد: مثلاً در زمینه آلودگی هوا و بهداشت محیط، چقدر پژوهشکده‌های بهداشت و ایمنی و ... به بازی گرفته شده‌اند؟ و از طرف دیگر چقدر متخصص بهداشت ما سعی کرده پژوهش‌های خود را در جهت حل مسئله آلودگی هوا جلو ببرد؟

قوانین ارتقا باید به سمت حل مسئله بروند

زرقی با بیان این که باید از سویی دیگر قوانین بالادستی و قوانین ارتقا نیز به موازات این خواسته تغییر کنند، گفت: قوانین ارتقای ما الان مقاله‌محور هستند. یک استاد دانشگاهی دوست دارد که مدارج ارتقا را طی کند؛ وقتی بخش ارزیابی، بیشتر از او مقاله می‌خواهد تا حل مسئله، استاد به سمت مقاله‌نویسی می‌رود. اگر روزی به او بگوییم که شما به شرطی استاد این رشته هستید که فلان مسئله را بتوانی حل کنی، شخص به سمت حل مسئله می‌رود.

وی تشریح کرد: وقتی به یک استاد می‌گوییم که شما یک مقاله با ایمپکت فلان چاپ کنی تا تو را استاد کنیم و شرط استاد شدن، یک مقاله است، آن استاد نمی‌آید یک موضوع کاربردی بومی را حل کند. چون آن موضوع، بومی کشور ماست و در کشور ما کاربردی است؛ بنابراین در مجامع بین‌المللی خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرد و شاید به چاپ آن هم علاقه نشان ندهند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اقدامات انجام شده برای ایجاد حلقه ارتباطی بین محققان و مسئولان و موضوع ترجمان دانش، گفت: سیاست‌های ما بیشتر تشویقی بوده، تا الزام‌آور؛ مثلا گفتیم دانشجویان دکتری پژوهشی اگر یک کار محصول‌محور ارائه بدهند، معادل سه مقاله‌ای است که طبق آیین‌نامه، برای دفاع لازم است. همچنین ما هزینه‌هایی را که بابت وام‌های گرنت‌های فناوری قرار دادیم، خیلی بیشتر از مبالغ طرح‌های پژوهشی است. 

وی افزود: البته نمی‌توانیم خلاف آیین‌نامه‌ها عمل کنیم و به افراد بگوییم تا زمانی که محصول نداشته باشی، نمی‌توانی استاد شوی! چون خلاف آیین‌نامه است و از ما شکایت می‌کنند.

اگر انتظار جذب بودجه بیشتر داریم، باید مسائل بیشتری از کشور را حل کنیم

زرقی با بیان این‌که تردیدی وجود ندارد که بودجه‌های پژوهشی فوق‌العاده نحیف هستند، اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی ما در کشور حدود ۰.۴ درآمد ناخالص ملی را صرف پژوهش می‌کنیم. در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته و همچنین کشورهای اطراف ما و کشورهای کم‌تر پیشرفته، این سهم بالاتر است. این عدد در کره جنوبی حدود چهار درصد و در برخی کشورهای منطقه، بالای دو درصد است. بنابراین تا زمانی که سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی، کم باشد؛ این نارضایتی وجود دارد.

وی همچنین به زاویه دیگری از این ماجرا اشاره کرد و گفت: از طرف دیگر، با توجه به شرایط جامعه ما باید یک تلنگر هم به خودمان بزنیم. اگر ما پژوهشگران انتظار جذب بودجه بیشتر داریم، باید مسئله‌های بیشتری از کشور را حل کنیم. اگر مقدار مشخصی صرف پژوهش می‌کنیم، باید بیشتر از آن مقدار هم محصول تولید کنیم و به چرخه اقتصاد کمک کنیم، وگرنه بودجه‌ای که فقط صرف تولید و انتشار نتایج پژوهشی بشود، ضمن این‌که ارزشمند است، ولی کافی نیست.

تحقیقات کرونا، خلأهای ناشی از همه‌گیری را پر کرد

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر همه‌گیری کرونا در آمار پژوهشی این دانشگاه، توضیح داد: به هر حال کرونا در دنیا تاثیرگذار بوده و نمی‌توان گفت که تاثیری نداشته است؛ ولی در دانشگاه ما سال گذشته نزدیک به ۶۰۰ مقاله در زمینه کرونا منتشر کردیم و توانستیم آن خلأ را با موضوع کرونا پوشش دهیم. کرونا یک تقاضا بود، برای پژوهش دستاورد داشت و همه به سمت کرونا جهت‌گیری کردند. ما محصولات فناورانه‌ زیادی مثل کیت‌ها، محلول‌های ضدعفونی، داروها و ... تولید کردیم. محصولات حول کرونا چرخید و خیلی از مقالات با ایمپکت خوب، حول کرونا انجام شد.

وی تشریح کرد: کرونا هم تهدید بود و هم فرصت؛ فرصت از این نظر که پژوهشگران ما به سمت کارهای کاربردی رفتند، خیلی از راه‌حل‌ها، گایدلاین‌ها، مطالعات درمانی، پیشگیری، داروها، اثر داشتن یا اثر نداشتن و... همه این‌ها حاصل نتایجی بود که انجام شد. ولی از این بابت که حضور دانشجویان در آزمایشگاه‌ها و صحنه محدود شد، پژوهش کلی تحت تاثیر قرار گرفته است.

زرقی با بیان این‌که کرونا، آموزش و پژوهش را قطعاً تحت تاثیر گذاشته، گفت: ولی تحقیقات کرونا، خلأهای ناشی از همه‌گیری را پر و آمار پژوهشی و روند رشد را تا حدودی جبران کرد. باید برای بررسی دقیق تاثیر کرونا بر پژوهش، آمار را با یک سال غیر کرونایی مقایسه کنیم، نمی‌شود با سال گذشته مقایسه کرد. اگر بخواهیم علمی صحبت کنیم، باید با همین بودجه‌های امسال و بی‌کرونا مقایسه انجام دهیم؛ ولی در مقایسه با سال گذشته، ما افت پژوهش نداشتیم.

لزوم توجه به پژوهش‌های مسئله‌محور و ثروت‌آفرین

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اصلی‌ترین چالش در یک سال گذشته را موضوع کرونا دانست و گفت: بالاخره کرونا حضور موثر فیزیکی دانشجویان و پژوهشگران را تحت الشعاع قرار داد و برای همین است که ما خیلی از جلسات و نشست‌هایمان تحت تاثیر قرار گرفت. بزرگ‌ترین معضل حوزه پژوهش را بحث کرونا می‌دانم؛ اگر چه با توجه به این‌که ستاد فرماندهی کرونا در دانشگاه ما قرار داشت، ما توانستیم این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. ولی بالاخره، گرایش بیشتر بودجه‌های دانشگاه به سمت کرونا و حضور کم‌رنگ‌تر همکاران در دانشگاه به واسطه دورکاری و ... قطعاً آسیب‌های خودش را رسانده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات ایجاد شده در سطح معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، تاثیری بر روند پژوهش و سیاست‌گذاری پژوهش داشته است، عنوان کرد: برای دانشگاه ما، تاثیری نداشته است. چون افرادی که آمده‌اند، خیلی خط مشی‌ها را تغییری نداده‌اند و بیشتر هم به سمت اصلاح رفته‌اند. واقعیت قضیه این است که مشکلی از این نظر نداشتیم.

زرقی خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که من نسبت به مسئولان جدید، شناخت طولانی دارم و می‌دانم در خصوص پژوهش، نگاه محصول‌محوری دارند، انتظار دارم همین نگاه را با تاکید بیشتری جلو ببرند و بیشتر سیستم به سمت پژوهش‌هایی برود که کاربردی و مسئله حل کن باشند.

وی در پایان تصریح کرد: خوشبختانه در اجلاس معاونین کشور دیدیم که این موضوع، یکی از نقاط قوت آن‌ها است و ما خودمان روحیه گرفتیم که معاون جدید تحقیقات وزارت بهداشت، کاملاً نگاه دانشگاه نسل سومی و نگاه یک پژوهش مسئله حل‌کن و نگاه یک پژوهش ثروت‌آفرین دارد که ما خیلی امیدوار شدیم و امیدواریم در عمل هم همین‌طور باشد.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

رایزنی برای انتشار بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی

رایزنی برای انتشار بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
2024-11-24T19:47:23+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی می‌شود

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی می‌شود
2024-11-24T16:27:19+03:30
رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به انعقاد قرارداد با سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان با سازمان صنایع دریایی گفت: بر این اساس قرار شد مرکز تحقیقات مشترکی در بحث دریا ر...

بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند

بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
2024-11-24T16:27:19+03:30
وزیر علوم گفت: درباره بسیجیان امروزین می‌توان گفت که اینها نسل زد بسیج، یا بسیجیان عصر دیجیتال هستند.

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
2024-11-24T16:14:00+03:30
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند از فیلتر سیگار مصرف‌شده، گونه‌ای کامپوزیت نانوالیاف سلولزی-اپوکسی تولید کنند که در صنایع بسته‌بندی کارایی دارد.

مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟

مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟
2024-11-24T16:13:59+03:30
دبیر کمیته جوانی جمعیت معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت خدمات ارائه شده به مادران دانشجو را تشریح کرد.

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
2024-11-24T15:34:02+03:30
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از انتشار کارنامه علمی آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

حمایت مجلس و دولت از طرح‌های حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف

حمایت مجلس و دولت از طرح‌های حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
2024-11-24T15:07:26+03:30
نماینده مردم تهران در بازدید از سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف گفت: فعالیت‌های این سازمان در حوزه آب و آبیاری بخصوص ساخت و اجرای طرح فناوری آب شیرین کن مورد...

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
2024-11-24T15:07:26+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس...

توسعه زیرساخت‌های رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری

توسعه زیرساخت‌های رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
2024-11-24T14:53:59+03:30
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو، از الزام مراکز درمانی برای ایجاد زیرساخت‌های استعلام شناسه رهگیری تجهیزات و ملزومات پزشکی خبر داد.

دستاورد اقتصادی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک

دستاورد اقتصادی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک
2024-11-24T14:40:42+03:30
مدیرعامل محک گفت: ایرانیان با عضویت در مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز، اقدامی بی‌نظیر در حمایت از بیماران نیازمند پیوند و جلوگیری از خروج ارز از کش...

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
2024-11-24T14:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان خواست که تجارب موفق خود را مستندسازی و به اشتراک بگذارد تا دیگر مراکز علمی نیز از این تجربیات بهره‌برداری کنند.

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
2024-11-24T14:40:41+03:30
محققان دانشگاه استنفورد و موسسه دیپ مایند گوگل به دستاوردی مهم در حوزه قل های هوش مصنوعی یا عاملانی که می توانند شخصیت کاربر را تقلید کنند، دست یافته اند.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
2024-11-24T14:27:20+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان خواست که تجارب موفق خود را مستندسازی و به اشتراک بگذارد تا دیگر مراکز علمی نیز از این تجربیات بهره‌برداری کنند.

نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران

نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
2024-11-24T14:27:19+03:30
سومین نشست دبیران مناطق دهگانه معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در سالجاری، ۶ آذر ماه به میزبانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری می‌شود

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری می‌شود
2024-11-24T14:27:19+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس...

رفع مشکل تحریمی دانش بنیان‌های دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی

رفع مشکل تحریمی دانش بنیان‌های دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
2024-11-24T14:14:01+03:30
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی از فعال کردن اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری برای سال های ۱۴۰۳و ۱۴۰۴ به منظور تحول در سرمایه گذاری این حوزه خبر داد.

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
2024-11-24T14:14:00+03:30
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از انتشار کارنامه علمی آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین

جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
2024-11-24T13:33:59+03:30
محققان عینکی ابداع کرده اند که از ایجاد تشنج در بیماران مبتلا به یکی از انواع صرع جلوگیری می کند تا آنها بتوانند به راحتی تلویزیون تماشا کنند و بازی رایانه ا...

۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید

۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
2024-11-24T13:20:39+03:30
زوال عقل را می توان یکی از بیماری های دوران سالمندی نام برد که متاسفانه در حال جوان شدن است.

بازدید طلاب مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا

بازدید طلاب مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
2024-11-24T13:20:38+03:30
مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ حوزه‌های علمیه گفت: طلاب شرکت‌کننده در دوره آموزشی مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا بازدید کردند.

واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستان‌ها

واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستان‌ها
2024-11-24T13:07:20+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت بر انجام تمهیدات لازم جهت حل هرگونه مشکل در زمان قطعی برق و نوسانات گاز در بیمارستان های کشور تاکید کرد.

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
2024-11-24T13:07:19+03:30
جزئیات تاییدیه آزمایش تراشه نورالینک در کانادا حاکی از آن است که ۶ بیمار انتخاب می شوند تا در بخشی از مغز هرکدام ۶۴ الکترود کاشته شود.

رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاه‌های تهران می‌رود

رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاه‌های تهران می‌رود
2024-11-24T13:07:19+03:30
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت گفت: برنامه روز دانشجو با حضور رییس جمهور و تشکل‌های دانشجویی در یکی از دانشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
2024-11-24T12:53:59+03:30
جزئیات تاییدیه آزمایش تراشه نورالینک در کانادا حاکی از آن است که ۶ بیمار انتخاب می شوند تا در بخشی از مغز هرکدام ۶۴ الکترود کاشته شود.

همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری

همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
2024-11-24T12:27:18+03:30
معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: معاونت فرهنگی اجتماعی در نظر دارد با دستگاه‌های دیگر فرهنگی مانند حوزه هنری و جاهای دیگر همکاری داشته باشد.

مرگ و میر الکلی‌های آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد

مرگ و میر الکلی‌های آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
2024-11-24T12:00:39+03:30
یک مطالعه جدید هشدار می دهد که مرگ و میر ناشی از الکل در ایالات متحده افزایش یافته است و در طی ۲۰ سال تقریباً دو برابر شده است و تعداد فزاینده ای از قربانیان...

چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد

چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
2024-11-24T12:00:39+03:30
چین موتوری برای تسلیحات مافوق صوت ساخته که با عنصر بور در آب و هوا کار می کند و به کارآمدی ۹۰ درصد دست یافته است.

«اقتصاد دانش‌بنیان» محور همکاری‌های مشترک ایران و ونزوئلا

«اقتصاد دانش‌بنیان» محور همکاری‌های مشترک ایران و ونزوئلا
2024-11-24T12:00:38+03:30
معاون سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای همکاری میان ایران و ونزوئلا، علم و فناوری بود و شرکت‌های دانش‌بنیان نقش...

قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد

قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
2024-11-24T10:54:02+03:30
مایکروسافت قابلیت شناسایی متن در تصاویر را از اپ فتوز حذف کرده زیرا با چالش هایی روبرو بوده است. این قابلیت با کمک هوش مصنوعی فعال شده بوده است.

رونق تولید تبلت‌های بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت

رونق تولید تبلت‌های بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
2024-11-24T10:54:02+03:30
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: از طریق نمایشگاه ایران‌ساخت، تحولات مثبتی در زمینه توسعه فروش تبلت‌های بریل به وجود آمده است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)