میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، علی خوش فطرت مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به تولید این محصول ایرانساخت گفت: انجماد و خشک کردن درخلا، فناوری پیشرفته ای است که در مقایسه با روش خشک کردن معمولی مواد غذایی منجمد تولید شده توسط لیوفیلیزر تضمین کیفیت طولانی مدت دارد.
وی افزود: خشک کردن انجمادی به صورت کلی فرآیندی است که در طی آن مادهای را منجمد میکنند و سپس با کاهش فشار سامانه، آب منجمد درون ماده مورد نظر را بهطور مستقیم به بخار تبدیل میکنند. از این فرآیند برای افزایش مدت نگهداری مواد غذایی و دارویی و همچنین آسان کردن حمل و نقل آنها بهره می برند.
به گفته خوش فطرت، در خشک کردن انجمادی دمای محصول را طی فرآیند به اندازه کافی کم نگه می دارد تا از تغییر در ظاهر و ویژگی های محصول خشک جلوگیری کند. خشک کردن انجمادی یک روش عالی برای حفظ کیفیت طیف گسترده ای از مواد حساس به گرما است، مانند پروتئین، میکروب، داروها، بافتها و پلاسما به دلیل کم بودن درجه حرارت استفاده شده در فرآوری، محصولی با کیفیت بالا تولید می شود.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: خشک کردن انجمادی، از بین بردن یخ یا سایر حلال های یخ زده از یک ماده از طریق فرآیند تصعید و حذف مولکول های آب محدود از طریق فرآیند دفع است. فرآیند حذف آب معمولا برای حفظ مواد قابل خراب شدن، طولانی کردن ماندگاری آن یا آسان کردن حمل و نقل مواد استفاده می شود.
وی عنوان کرد: دستگاه خشک کن های انجمادی و پرس فریزر از روش های مختلفی برای انجماد محصول استفاده می کنند. انجماد را می توان در فریزر، فریزر پوسته یا روی یک قفسه در خشک کن انجمادی انجام داد. خشک کن انجمادی مواد را در زیر نقطه سه گانه خود خنک می کند تا اطمینان حاصل کند که تصعید به جای ذوب شدن اتفاق می افتد. خشک کن انجمادی، فرم فیزیکی مواد را حفظ می کند.
خوش فطرت افزود: این دستگاه، به راحتی بلورهای بزرگ یخ را خشک می کند که با انجماد آهسته یا حرارت می توانند تولید شوند. با این حال، با مواد بیولوژیکی، هنگامی که کریستال های خیلی بزرگ تولید شوند، ممکن است دیواره های سلولی را بشکنند و این منجر به تولید محصول کمتر از ایده آل می شود.
به گفته مدیر این شرکت، برای جلوگیری از این امر، انجماد به سرعت انجام می شود. برای موادی که رسوب می کنند می توان از آنیل سازی استفاده کرد. فرآیند خشک کردن انجمادی شامل انجماد سریع و سپس بالا بردن دمای محصول است تا رشد کریستال ها امکان پذیر شود.
منبع : خبرگزاری مهر
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند