میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، آئین اختتامیه بیست و دومین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور با حضور وزرای علوم، کشور، ورزش و جوانان و معاون علمی فناوری رئیس جمهور در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران (سالن خلیج فارس) در حال برگزاری است.
دکتر پیمان صالحی در این مراسم گفت: در آئین امروز از ۳ استاندار و ۳ رئیس دانشگاه که بیشترین نقش حمایتی را در انجام فعالیتهای پژوهشی و حمایت از پژوهشگران داشتهاند تجلیل میشود. همچنین ۲۳ پژوهشگر برگزیده از دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور و ۱۰ فناور برگزیده نیز که برای رفع نیازهای کشور بیشترین تلاش را داشتند مورد تجلیل قرار میگیرند.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه در فراخوانی که به دانشگاهها اعلام شد ۳۵۶ پژوهشگر برتر در سطح دانشگاهی به وزارت علوم معرفی شدند، افزود: از این تعداد پس از داوریهای مختلف، ۲۳ نفر به عنوان برگزیده نهایی انتخاب شدند. علاوه بر پژوهشگران برتر از ۱۰ نشریه علمی پژوهشی به عنوان نشریه برتر معرفی و از ۶ انجمن برتر نیز تجلیل میشود.
وی اظهار داشت: برنامه وزارت علوم در خصوص نشریات علمی پژوهشی این است که از میان ۱۴۰۰ نشریه علمی پژوهشی سالانه تعدادی از آنها را در نمایه معتبر بین المللی حل کند تا هم رشد علمی کشور بیشتر شود و هم اینکه نظرات و ایدههای کشورمان را در زمینههای اجتماعی فرهنگی و اندیشه اسلامی در دنیا ترویج کنیم.
صالحی ادامه داد: در زمینه انجمنهای علمی نیز برنامه وزارت علوم این است که انجمنها را متمرکز کنیم و در هر رشته دانشگاهی چندین انجمن مستقل نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه به زودی برنامههای جدید معاونت پژوهشی وزارت علوم اعلام میشود گفت: استفاده از ظرفیتهای شورای عالی عتف برای جهتدهی پژوهشها و پایاننامهها و رسالههای کشور و همچنین تقویت دیپلماسی علمی به معنای حمایت از حضور دانشمندان و اندیشمندان شاخص در مراکز تصمیمگیری علمی دنیا از برنامههای مهم معاونت پژوهشی است.
معاون وزیر علوم با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب و تحسین ایشان از رشد علمی کشور گفت: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که ما باید وضع موجود را حفظ و صیانت کرده و آن را ارتقا دهیم. لذا ارتقای وضعیت پژوهشی کشور وظیفه و مأموریت همه مسئولان آموزش عالی است.
دکتر صالحی در بیان ظرفیت آموزش وضعیت پژوهشی کشور نیز گفت: هم اکنون ۴۹ پارک علم و فناوری و ۲۲۳ مرکز رشد در کشور فعال هستند و بیش از ۴۵ هزار دانشآموخته دانشگاه در شرکتهای دانشبنیان شاغل هستند. همچنین ۱۶۰۰ شرکت دانشبنیان و ۷ هزار و ۹۰۰ واحد فناور در کشور فعالیت میکنند.
معاون وزیر علوم افزود: از نظر شاخصهای علمی و پژوهشی دنیا، رتبه ۶۰ را داریم و از لحاظ زیرساخت، رتبه ۷۰، از لحاظ سرمایه انسانی و سرمایه پژوهشی نیز رتبه ۴۹ و از لحاظ تعداد دانش آموختگان فنی و مهندسی رتبه ۳ دنیا را داریم.
معاون پژوهشی وزیر علوم به رشد پژوهشی کشور در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: از لحاظ جایگاه در نمایههای معتبر بینالمللی رتبه ۱۵ دنیا را داریم. از لحاظ همکاریهای بینالمللی پژوهشی از رتبه ۳۰ در سال ۲۰۲۰ در چند سال گذشته به ۲۰ سال اخیر رسیدهایم و از نظر استنادات و ارجاعاتی که به مقالات علمی دانشمندان ما میشود نیز رشد چشمگیری داشتیم و رتبههای ۱۵ و ۱۶ را در دنیا کسب کردهایم.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت