میرنیوز

سیاست وزارت علوم برای از سرگیری آموزش حضوری از ترم آتی/احیای فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان دکتری

سیاست وزارت علوم برای از سرگیری آموزش حضوری از ترم آتی/احیای فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان دکتری 2021-12-11T07:14:08+03:30

دکتر هاشم داداش پور با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ضمن بازدید از  بخش های مختلف این خبرگزاری، به سئوالات خبرنگاران سرویس دانشگاهی ایسنا، پاسخ گفت و ضمن اشاره به نگرانی ها و دغدغه های دانشگاه ها برای بازگشایی آموزش حضوری دانشجویان اشاره کرد و گفت: به طور کلی دانشگاه ها تنوعی از مشکلات در حوزه های مختلف به خصوص حوزه های رفاهی و دانشجویی را دارند و با توجه به اینکه حدود دو سال از آموزش غیرحضوری و انجام فعالیت هایی که به طور حضوری اتفاق نمی افتاد، می گذرد، دانشگاه ها دنبال این هستند که به نحوی بتوانند کمبودهایی که در گذشته برای از سرگیری آموزش حضوری داشتند را به نحوی جبران کنند و شرایط را برای حضور کامل دانشجویان فراهم کنند. در این رابطه مدتی است که ستاد ازسرگیری آموزش حضوری دانشگاه ها تشکیل شده است.

نگرانی دانشگاه ها برای از سرگیری آموزش حضوری 

وی در ادامه تصریح کرد: تقریبا در حال حاضر تمامی دانشگاه ها نیازها و نگرانی های خود را برای بازگشایی حضوری دانشجویان اعلام کرده اند که بخش مهمی از این نگرانی ها به سه موضوع "خوابگاه ها"، "تغذیه" و "حوزه رفاهی" برمی گردد. به طور کلی ما سه سطح دانشگاه ها در کشور داریم. سطح اول دانشگاه های بزرگ و قدیمی نظیر دانشگاه تهران، شیراز، تبریز، مشهد  و ...هستند که خوابگاه های این مراکز اغلب قدیمی بوده و نیاز به بازسازی دارند.

معاون وزیر علوم اضافه کرد: بخشی از خوابگاه های این دانشگاه ها را که از نزدیک بازدید کردم شرایط خوبی نداشتند، بنابراین وزارت علوم با کمک دولت دنبال این است که به نحوی این خوابگاه ها را شناسایی و در صورت ممکن به بازسازی یا بهسازی آن ها کمک کنند. در حال حاضر آماری در خصوص اینکه کدام خوابگاه ها در کدام دانشگاه ها نیازمند بازسازی هستند، در اختیار داریم. در این دسته از دانشگاه ها، اکثر خوابگاه ها نیازمند بازسازی اند.

دانشگاه ها برای آموزش حضوری شرایط یکسانی ندارند

رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین با بیان اینکه دانشگاه های کشور برای بازگشت به آموزش کامل حضوری شرایط یکسانی ندارند، خاطر نشان کرد: بخشی از دانشگاه ها نیز در سطح سطح متوسط  قرار دارند و خوابگاه های این دانشگاه ها نسبتا جوان بوده و ممکن است نیازمند بازسازی کامل نباشند، اما عمده آنها نیازمند بهسازی اند.

وی ادامه داد: بخش دیگری از دانشگاه ها، دانشگاه های کوچک و یا در حال توسعه هستند که این دانشگاه ها عمدتا فاقد خوابگاه هستند و قبلا از طریق خوابگاه های استیجاری یا خودگردان نیازهای خود را رفع می کردند. اما پس از دو سال شرایط کرونایی یعنی به محض اینکه دانشجویان از دانشگاه ها دور شدند عملا خوابگاه داران این خوابگاه ها را تغییر کاربری دادند و در حال حاضر برگشت به شرایط قبلی برای این دانشگاه ها سخت شده است به ویژه اینکه ما در شهرستان های کوچک و متوسط ساختمان های بزرگ زیادی نداریم گه قابلیت تبدیل به خوابگاه را داشته باشند و خوابگاه های پراکنده کوچک نیز هزینه زیادی را به این دانشگاه ها تحمیل می کنند که گاهی قابل جبران از سوی این دانشگاه ها نیست.

رئیس سازمان امور دانشجویان تأکید کرد: بخش دوم نیازهای دانشگاه ها برای آموزش حضوری مجددا به بحث زیرساخت های رفاهی و سلف سرویس های دانشجویان برمی گردد. در واقع بعد از مدت ها دانشگاه ها شروع به تعمیر و تجهیز رستوران ها کردند. با توجه به اینکه بخشی از این رستوران ها مکمل هستند و در گذشته توسط بخش خصوصی در دانشگاه ها راه اندازی شده بودند، اما به محض اینکه دانشگاه ها شرایط جدید دوران کرونا را تجربه کردند عملا این رستوران های مکمل تعطیل شدند و بازگشت مجدد این رستوران ها به شرایط قبل "مبهم" هست.

وی افزود: بخش دیگری از نیاز امروز دانشگاه ها برای آموزش حضوری به بخش تغذیه برمی گردد یعنی پیمانکاران قابل توجهی با دانشگاه های ما قرارداد داشتند که در حال حاضر به دلیل اینکه هنوز دانشگاه ها به شرایط عادی برنگشته اند.زیرا یا این پیمانکاران تغییر شغل داده اند و یا اینکه به این سادگی ها حاضر نیستند قراردادی را امضا کنند، یکی از دلایل این مساله افزایش قیمت ها است و این که پیمانکاران با شرایط قبلی حاضر به کار نیستند؛ موضوع دوم عدم ثبات قیمت هاست و با توجه به نوسان هایی که در قیمت ها اتفاق می افتد پیمانکاران حاضر نیستند در این شرایط قراردادهای یک ساله تنظیم کنند و سوم اینکه تعداد دانشجویان است و معمولا و در یک آستانه ای نیاز است که پیمانکاران ورود کنند و قراردادی را امضا کنندکه در این زمینه هم ما با چالش مواجه هستیم. البته این موارد قابل حل هستند اما نیازمند زمان هستند تا خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.

نیاز به بودجه ۳ هزار و ۵۰۰ میلیاردی برای بازسازی خوابگاه ها

دکتر داداش پور ادامه داد: محاسبات ما نشان می دهد که برای بازسازی و بهسازی خوابگاه ها یا خوابگاه های استیجاری، تعمیر و تجهیز سلف سرویس ها، و نیز بخش تغذیه به حدد۳۵۰۰ میلیارد تومان پول نیاز داریم تا بتوانیم دانشگاه ها را برای شرایط حضوری کامل برگردانیم. تأمین این مبالغ با توجه به شرایطی که داریم به این سادگی نیست. اما با این وجود، تمام دانشگاه ها در حال تلاش هستند تا از منابع محدود دولتی تا منابعی که توسط خیرین تأمین می شود بتوانند شرایط حضوری کامل و بازگشت دانشجویان را فراهم کنند. این موضوع نیازمند یک بازه زمانی است که تا از یک طرف این منابع تأمین شوند و از طرف دیگر واکسیناسیون دانشجویان نیز به یک آستانه مطلوب لازم برسد تا از سلامت آن ها اطمینان پیدا کنیم و اینکه پروتکل های بهداشتی که اعلام شده بود به مرور زمان حذف شود و نهایتا بازسازی و بهسازی خوابگاه ها و تغذیه دانشجویان در شرایطی قرار بگیرد که دغدغه کمتری وجود داشته باشد.

وضعیت نامناسب بودجه دانشگاه ها

رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین یادآور شد: امر بودجه دانشگاه ها یکی از موضوعات مهمی است که می تواند در رفع نگرانی آن ها در حوزه های رفاهی و دانشجویی تأثیرگذار باشد. در واقع اجرای قانون همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی امروزه بخشی از اعتبار دانشگاه ها را به خود اختصاص داده است و ما دارای شرایطی در دانشگاه ها هستیم که کمبود منابع به چشم می خورد و این کمبود منابع گاهی تصمیم گیری را برای حضور کامل دانشجویان با مشکل مواجه می کند.

وضعیت دانشگاه ها از نظر امکانات خوابگاهی 

وی همچنین خاطر نشان کرد: بخشی از دانشگاه ها، دانشگاه های بزرگ و معتبری هستند و دسترسی های بیشتری به خیرین و منابع مالی دارند و بخشی از دانشگاه ها نیز این شرایط را ندارند و ممکن است به غیر از منابع مالی دولتی به منابع دیگر دسترسی نداشته باشند. ما در سازمان امور دانشجویان منابع خودمان را بین دانشگاه هایی که نیاز داشته باشند توزیع می کنیم و توصیه کردیم صندوق رفاه دانشجویان نیز خود را برای شرایط حمایتی بیشتر دانشگاه ها آماده کند اما به هر حال منابع سازمان و صندوق محدود و تقاضا هم بسیار زیاد است و ضمن اینکه طی ۸ سال گذشته بحث بازسازی خوابگاه ها به دلایل مختلف مورد توجه مسئولان قرار نگرفته و امروز با شرایطی مواجه هستیم که همه این نیازها در یک بازه زمانی متراکم شده است.

سیاست وزارت علوم برای از سرگیری آموزش حضوری از ترم آتی/احیای فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان دکتری

سیاست وزارت علوم برای نوع آموزش دانشجویان از ترم اینده 

دکتر داداش پور به تهیه چشم انداز وزارت علوم برای نوع آموزش از ترم آینده اشاره کرد و گفت: ما تقریبا براساس سیاستی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد در ستاد ازسرگیری آموزش حضوری دانشگاه ها بحث کردیم و قرار شد ترکیب حضوری و مجازی در دانشگاه ها همچنان وجود داشته باشد و تلاش ما این است که ترم آینده شرایط حداکثری حضور را فراهم کنیم و سیاست کلان ما این است که به سمت بازگشایی کامل حرکت کنیم. ضمن اینکه ممکن است دانشگاه هایی وجود داشته باشند که بر اساس تصمیمات ستادهای استانی کرونا شرایط کامل آموزش حضوری نداشته باشند. بنابراین، در سطح ملی ما از سیاست های ستاد مقابله با کرونا تبعیت می کنیم قاعده این است که بتوانیم زمینه حضور دانشجویان در دانشگاه ها را فراهم کنیم. و در سطح استانی، دانشگاه ها تابع وضعیت کرونایی و تصمیمات ستاد کرونای استانی هستند.

تخصیص ۶۵ درصدی بودجه عمومی دانشگاه ها 

وی در خصوص آخرین وضعیت تخصیص بودجه ۱۴۰۰ سازمان امور دانشجویان نیز گفت: بخشی از بودجه سازمان امور دانشجویان از طریق منابع اختصاصی این سازمان تأمین می شود و بخش عمده دیگری از این منابع نیز مربوط به دانشگاه ها است؛از این میان بودجه عمومی دانشگاه ها تاکنون حدودا ۶۵ درصد تخصیص پیدا کرده است یعنی عددی که در نظر گرفته شده است با هشت دوازدهم از بودجه عدد خوبی را نشان می دهد. بنابراین این روند بیانگر این است که دولت به دانشگاه ها توجه ویژه ای دارد اما  بودجه مربوط به تعمیر و تجهیز دانشگاه ها که تخصیص آن از سوی سازمان برنامه و بودجه اعلام شده هنوز تامین منابع نشده است و این موضوع کمی شرایط را برای ما سخت کرده است. تامین این بخش از بودجه سبب می شود بتوانیم با کمک این منابع وضعیت دانشگاه ها را بهتر کنیم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: ما برای بودجه سال آینده با معاون اول رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه جلساتی را داشتیم. در جلسه با معاون رئیس جمهور تأکید ایشان بر این بود که تأمین خوابگاه ها یکی از اولویت های جدی دولت باشد و مقرر شده که در سفرهای استانی موضوع خوابگاه های دانشجویی جزو اولویت های دولت قرار بگیرد و از این طریق دولت دست وزارت علوم را برای بهبود شرایط دانشجویان بگیرد و به وزارت کمک کند تا بتوانیم شرایط بهتری برای دانشجویان عزیز کشور فراهم کنیم.

انتظارات بودجه ای ۱۴۰۱

داداش پور افزود: اینکه انتظار داشته باشیم تمامی مشکلات وزارت علوم با بودجه ۱۴۰۱ حل شود تبعا شدنی نیست اما نظر ما این است که این وزارتخانه را یکی از اولویت های اصلی در حوزه بودجه ریزی در نظر بگیرند.

تاسیس صندوق علمی، تحقیقاتی و فناوری

رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: شکل گیری و تأسیس صندوق علمی، تحقیقاتی و فناوری تصویب شد و قرار شد که یک درصد سهم تحقیقاتی از بودجه دستگاه های اجرایی کشور با یکدیگر تجمیع شده و در آن صندوق قرار داده شود،این در حالی است که در گذشته دستگاه ها می توانستند خودشان آن یک درصد را در حوزه تحقیقاتی مورد نظرشان تخصیص بدهند و برای تخصیص آن مجبور بودند از شورای عالی عتف مجوز بگیرند. اما با تصمیم فعلی می توان از منابع آن صندوق در حوزه تحقیقات استفاده کرد و دستگاه ها می توانند سهمی که دارند را از طریق همان صندوق بردارند .این امر موجب می شود سهم بودجه تحقیقات از تولید ناخالص ملی تقویت شود ضمن اینکه کمک می کند ما منابع متمرکزتری برای حوزه تحقیقات کشور داشته باشیم و از این طریق به مساله های اولویت دار کشور بپردازیم.

دکتر داداش پور در خصوص برنامه سازمان امور دانشجویان برای احیای فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت دانشجویان دکتری نیز گفت: ما با سازمان برنامه و بودجه در این خصوص رایزنی کرده ایم. 

به گفته وی، یکی از اولویت های وزیر علوم، تقویت فرصت های مطالعاتی کوتاه مدت است. سالیانه ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر متقاضی به تعداد دانشجویان دکتری کشور اضافه می‌شود و ما محاسبه کردیم اگر ۵۵۰۰ نفر از این دانشجویان را برای اعزام به فرصت‌های مطالعاتی پوشش دهیم، به حدود ۸۰۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز داریم؛ اگرچه اعلام کردم که در صورتی این برنامه قابل تحقق است که سازمان برنامه و بودجه با ما همراهی کند.تاکید می‌کنم چنانچه بودجه مورد نظر تامین شود ما آمادگی  اعزام دانشجویان به فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت را داریم.

اعزام ۲۲۰ دانشجوی دکتری به فرصت های مطالعاتی در سال جاری 

وی تاکید کرد: طی دو سال اخیر آموزش مجازی،تعداد فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور دانشجویان صفر نشد و در سال جاری حدود ۲۲۰ دانشجو برای فرصت‌های مطالعاتی اعزام شدند و در نیمسال دوم یعنی همین تا چند روز آینده ابلاغ می کنیم که ۱۸۰ سهمیه برای فرصت‌های تحقیقاتی کوتاه مدت در نظر گرفته ایم که در مجموع و امسال حدود ۴۰۰ نفر برای فرصت مطالعاتی اعزام خواهند شد و اگر این آمار را به نسبت آمار دانشجویان هدف مقایسه کنیم حدود ۴ درصد دانشجویان متقاضی واجد شرایط  اعزام شده‌اند که اصلا عدد قابل توجهی نیست.

رئیس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: امیدوارم سال آینده بتوانیم با تامین بودجه لازم، حداقل به ۱۰ درصد از کل دانشجویان دکتری اضافه شده به نظام آموزش عالی کشور پاسخ گو باشیم.

به گفته وی، اگر قرار باشد وزارت علوم و دانشگاه‌های ما در سطح بین‌المللی عمل کنند، یکی از الزامات آن حضور دانشجویان در مجامع علمی جهانی است. از این جهت، باید تبادل دانشجویان و ایجاد فرصت‌های مطالعاتی را جدی بگیریم. این در حالیست که متاسفانه بودجه در نظر گرفته برای این امر بسیار محدود است. حداقل امسال ما انتظار داشتیم اتفاق خوبی در این زمینه بیفتد که هنوز نیفتاده است.

معاون وزیر علوم همچنین تاکید کرد: در حال حاضر بخشی از منابع مالی برای فرصت‌های مطالعاتی کوتاه مدت عملا توسط خود دانشجویان تامین می‌شود، زیرا ما نمی‌توانیم همه منابع را تامین کنیم. حدود ۶۵ درصد منابع از سوی وزارت علوم اختصاص می‌یابد و با توجه به نوسانات ارزی ممکن است بیش از ۳۵ درصد از ارز را خود دانشجویان تامین کنند.

دکتر داداش پور خاطرنشان کرد: سالیانه حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ دانشجوی دکتری به دانشجویان کشور اضافه می‌شود که با احتساب ۱۱ هزار دانشجوی دانشگاه آزاد سالیانه ۲۳ تا ۲۴ هزار نفر به جمع دانشجویان دکتری کشور اضافه می‌شود.

افزایش چشم گیر دانشجویان خارجی

رئیس سازمان امور دانشجویان افزایش آمار دانشجویان خارجی از دانشگاه های ایران  خاطرنشان کرد: اخیرا کشور عراق اعلام کرده است با توجه به کاهش روند ابتلا به کرونا باید دانشجویان علاقمند به صورت حضوری در کلاس‌های درس در ایران حضور خواهند داشت و تاکید این وزارت بر این است که دانشجویان چهار تا شش ماه در ایران آموزش حضوری داشته باشند تا مدارکشان مورد ارزیابی قرار بگیرد.

معاون وزیر علوم یادآور شد: بیشتر دانشجویان خارجی در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری در ایران تحصیل می‌کنند اما دانشجویان زیادی هم وجود دارند که علاقه مند هستند اولین تجربه دانشگاهی خود را در ایران سپری کنند.

سیاست وزارت علوم برای از سرگیری آموزش حضوری از ترم آتی/احیای فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان دکتری


سه اتفاق جدید در حوزه خوابگاهی

دکتر داداش پور در خصوص ضرورت خوابگاه سازی در کشور علی رغم کاهش جمعیت دانشجویی نیز گفت: سه اتفاق در حوزه خوابگاه‌های دانشجویی در حال رخ دادن است. اول اینکه استانداردهای رفاهی برای قشر جدیدی که در حال ورود به کشور هستند متفاوت است. چرا که خانواده‌ها کوچک شده و افزایش رفاه در بین آنها باعث مطالبه بیشتری از سوی آنها شده است. به عبارت دیگر، استانداردهای نیاز تغییر پیدا کرده است.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: طبیعی است دانشجویی که به خوابگاه‌های ما منتقل می‌شود انتظار خوابگاه با کیفیت تر و بهتری را داشته باشد. دوم اینکه سهم تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های کشور نسبت به کل دانشجویان افزایش پیدا کرده است و این نوع دیگری از نیازها در حوزه خوابگاهی را رقم زده است. در واقع وقتی که بخشی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند، یعنی دانشجویان این دوره به سطحی رسیده‌اند که در آستانه ازدواج قرار دارند و نیازهای آنها درباره خوابگاه تغییر پیدا کرده است و میل به اسکان در خوابگاه های متاهلی افزایش یافته است. لذا طبیعی است که با توجه به افزایش سهم تحصیلات تکمیلی از کل دانشجویان کشور ما باید به سمت خوابگاه سازی متاهلی حرکت کنیم تا نیازهای جدید دانشجویان پاسخ بهتری بگیرد. البته این نیاز متعلق به امروز نیست اما پاسخ به مطالبات دانشجویان جزو اولویت های وزارت علوم و شخص وزیر در دوره جدید شده است.

وی افزود: ما حدود ۱۱۰۰ خوابگاه متاهلی در کل کشور داریم در حالی که تقاضای موثر در این حوزه حدود ۶۰ هزار خوابگاه است و جالب است که این تعداد خوابگاه نیز فقط در معدودی از دانشگاه های کشور وجود دارد.

مشکل دانشگاه ها برای اسکان دانشجویان متاهل 

معاون وزیر علوم ادامه داد:  متاسفانه اکثریت دانشگاه‌های کشور فضا برای خوابگاه‌های متاهلی وجود ندارند علی رغم اینکه ما در ۱۵ سال گذشته سهم دانشجویان تحصیلات تکمیلی  افزایش پیدا کرده است اما تقاضای موثر و غیر موثر دانشجویان در این حوزه گوش شنوایی پیدا نکرده است. واقعیت این است که اگر ما خوابگاه‌های متاهلی بیشتری بسازیم متقاضیان غیر موثر نیز به این آمار اضافه می‌شوند. یعنی با ساخت این خوابگاه این انتظار وجود دارد که کسانی که تا بحال ازدواج نمی‌کردند تصمیم به ازدواج بگیرند.بنابراین دانشجویانی که بخواهند در دوره تحصیلات تکمیلی کارهای تحقیقاتی را دنبال کنند نیازمند یک سری حداقل‌هایی از نظر امکانات رفاهی هستند که یکی از آنها مربوط به خوابگاه‌های متاهلی است که جزو اولویت‌های وزارت علوم می‌باشد.ضمن اینکه سهم دانشجویان دختر در مقایسه با دانشجویان پسر در حوزه خوابگاهی افزایش یافته است.

افزایش آمار دانشجویان دختر در خوابگاه ها

وی ادامه داد: در این حوزه نیز ما دو رویکرد مشخص را دنبال می‌کنیم. یکی اینکه خوابگاه‌هایی که برای دختران ساخته می‌شود را افزایش دهیم. از طرفی برخی دیگر از خوابگاه‌ها به حوزه خوابگاه‌های دخترانه تبدیل شوند. بنابراین هر چند ما با کاهش آمار دانشجویان در کشور مواجه بودیم اما مشاهده می کنیم جنس و نوع نیاز این دانشجویان فرق کرده است.

معاون وزیر علوم یادآور شد: آنچه که وجود دارد این است که همه دانشگاه‌های ما سهم خوبی از خوابگاه‌ها را ندارند، بخشی از دانشگاه‌های ما خوابگاه به اندازه نیاز دانشجویان دارند اما بخشی دیگر به ویژه دانشگاه‌های تازه تاسیس و کوچک هنوز نیازهای خوابگاهی خود را تامین نکرده‌اند به همین جهت بخشی از نیازهای دانشگاه‌ها به خوابگاه از طریق خوابگاه‌های استیجاری یا خودگردان تامین می‌شود.

آیین نامه شورای صنفی دانشجویان اصلاح می شود

رئیس سازمان امور دانشجویان در خصوص آخرین وضعیت اصلاح شیوه نامه شوراهای صنفی دانشجویان نیز گفت: ما اخیرا به این حوزه ورود کرده ایم تا آئین‌نامه شورای صنفی مجددا بازنگری شده و به روز شود. قاعدتا در اصلاح این آیین نامه با ذینفعان نیز و تشکل‌های شورای صنفی و فعالان دانشجویی نیز مشورت خواهیم کرد تا آئین‌نامه مورد اصلاح ، جامعیت داشته باشه و بتواند نیازهای دانشگاه ها و دانشجویان را به بهترین نحو پاسخگو باشد.

آسیب های روانی ۱۰ درصد دانشجویان 

دکتر داداش پور همچنین در خصوص آخرین وضعیت سلامت روان دانشجویان دانشگاه‌ها نیز گفت: بر اساس بررسی‌هایی که در اداره مشاوره و سلامت روان وزارت علوم انجام داده ایم، ۹۰ درصد دانشجویان مشکل خاصی در این زمینه ندارند و نیاز به مداخلات خاصی نیست و تنها ۱۰ درصد دانشجویان ممکن است با  برخی آسیب‌های اجتماعی و روانی مانند افسردگی، غم دوری و مواجه شده باشند که این میزان طبیعی است. در این زمینه مراکز مشاوره وظیفه دارند تا به این نوع نیازها پاسخ دهند تا این آسیب‌ها به حداقل ممکن برسد. بطورکلی آمار آسیب‌های اجتماعی دانشجویان بیش از آسیب‌های موجود در سطح جامعه نیست و حتی اگر ممکن است کمتر هم باشد.

تفاوت ها و تغییرات جشنواره دانشجویان نمونه ۱۴۰۰

وی افزود: در جشنواره سال ۱۴۰۰ که بیست و نهمین و سی امین دوره انتخاب دانشجویان نمونه است، فرآیند جشنواره بر اساس زمان بندی های پیش بینی شده در هفته سوم آذر آغاز و در اسفندماه با برگزاری مراسم تجلیل به پایان خواهد رسید.

رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه همانند سال های گذشته کلیه مراحل ثبت نام و مرحله داوری دانشگاهی و داوری مرحله کشوری در سامانه الکترونیکی انجام می پذیرد، گفت: فرایند داوری جشنواره دانشجوی نمونه در دو مرحله دانشگاهی و کشوری برگزار می شود؛ نخست دانشجویان در سطح دانشگاه به رقابت می پردازند و آن دسته از دانشجویانی که برترین امتیازات را بر اساس آیین نامه و صرف نظر از حد نصاب‌های آن کسب نموده‌اند به عنوان برگزیدگان، مورد تقدیر دانشگاه مربوطه قرار می گیرند و آن تعداد از متقاضیان که شرایط معرفی به مرحله دوم را کسب نموده اند به دبیرخانه مرکزی معرفی می شوند.

وی در خصوص تعییرات آخرین دوره از جشنواره نسبت به سال گذشته گفت: برای اولین بار دانشجویان بین المللی نیز  بعنوان دانشجوی نمونه مورد تقدیر خواهند گرفت. علاوه بر این، امکان شرکت به دانشجویانی که بعد از فراخوان سال ۹۸ فارغ التحصیل شده اند نیز داده خواهد شد. همچنانکه قبلا حداکثر سن دانشجویان شرکت کننده در این فراخوان ۴۰ سال بود که به دلیل شرایط کرونایی این عدد به ۴۱ سال سن افزایش پیدا کرده است. همچنین کسب ۳ امتیاز به صورت افزوده در بخش فرهنگی ویژه فعالیت های داوطلبانه در زمان کرونا از ویژگی‌های این دوره از جشنواره نسبت به دوره های گذشته است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

رایزنی برای انتشار بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی

رایزنی برای انتشار بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
2024-11-24T19:47:23+03:30
معاون آموزشی وزارت بهداشت از رایزنی برای انتشار بیست و دومین فراخوان جذب هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در بهمن ماه جاری خبر داد.

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی می‌شود

مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راه‌اندازی می‌شود
2024-11-24T16:27:19+03:30
رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به انعقاد قرارداد با سقف ۱۰۰۰ میلیارد تومان با سازمان صنایع دریایی گفت: بر این اساس قرار شد مرکز تحقیقات مشترکی در بحث دریا ر...

بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند

بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
2024-11-24T16:27:19+03:30
وزیر علوم گفت: درباره بسیجیان امروزین می‌توان گفت که اینها نسل زد بسیج، یا بسیجیان عصر دیجیتال هستند.

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
2024-11-24T16:14:00+03:30
پژوهشگران دانشگاه تهران موفق شدند از فیلتر سیگار مصرف‌شده، گونه‌ای کامپوزیت نانوالیاف سلولزی-اپوکسی تولید کنند که در صنایع بسته‌بندی کارایی دارد.

مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟

مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت می‌کنند؟
2024-11-24T16:13:59+03:30
دبیر کمیته جوانی جمعیت معاونت فرهنگی ودانشجویی وزارت بهداشت خدمات ارائه شده به مادران دانشجو را تشریح کرد.

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
2024-11-24T15:34:02+03:30
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از انتشار کارنامه علمی آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

حمایت مجلس و دولت از طرح‌های حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف

حمایت مجلس و دولت از طرح‌های حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
2024-11-24T15:07:26+03:30
نماینده مردم تهران در بازدید از سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف گفت: فعالیت‌های این سازمان در حوزه آب و آبیاری بخصوص ساخت و اجرای طرح فناوری آب شیرین کن مورد...

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند

۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
2024-11-24T15:07:26+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس...

توسعه زیرساخت‌های رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری

توسعه زیرساخت‌های رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
2024-11-24T14:53:59+03:30
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات سازمان غذا و دارو، از الزام مراکز درمانی برای ایجاد زیرساخت‌های استعلام شناسه رهگیری تجهیزات و ملزومات پزشکی خبر داد.

دستاورد اقتصادی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک

دستاورد اقتصادی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در محک
2024-11-24T14:40:42+03:30
مدیرعامل محک گفت: ایرانیان با عضویت در مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز، اقدامی بی‌نظیر در حمایت از بیماران نیازمند پیوند و جلوگیری از خروج ارز از کش...

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
2024-11-24T14:40:42+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان خواست که تجارب موفق خود را مستندسازی و به اشتراک بگذارد تا دیگر مراکز علمی نیز از این تجربیات بهره‌برداری کنند.

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
2024-11-24T14:40:41+03:30
محققان دانشگاه استنفورد و موسسه دیپ مایند گوگل به دستاوردی مهم در حوزه قل های هوش مصنوعی یا عاملانی که می توانند شخصیت کاربر را تقلید کنند، دست یافته اند.

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد

دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
2024-11-24T14:27:20+03:30
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پژوهشگاه رویان خواست که تجارب موفق خود را مستندسازی و به اشتراک بگذارد تا دیگر مراکز علمی نیز از این تجربیات بهره‌برداری کنند.

نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران

نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
2024-11-24T14:27:19+03:30
سومین نشست دبیران مناطق دهگانه معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در سالجاری، ۶ آذر ماه به میزبانی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری می‌شود

شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری می‌شود
2024-11-24T14:27:19+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: ما قبول می‌کنیم که شیوه‌نامه جدید مجدد بازنگری شود و در آن حتماً از نقطه نظرات نهاد نمایندگی رهبری و نمایندگان مجلس...

رفع مشکل تحریمی دانش بنیان‌های دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی

رفع مشکل تحریمی دانش بنیان‌های دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
2024-11-24T14:14:01+03:30
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی از فعال کردن اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری برای سال های ۱۴۰۳و ۱۴۰۴ به منظور تحول در سرمایه گذاری این حوزه خبر داد.

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر

کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
2024-11-24T14:14:00+03:30
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی از انتشار کارنامه علمی آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی و دندانپزشکی سال ۱۴۰۳ خبر داد.

جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین

جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
2024-11-24T13:33:59+03:30
محققان عینکی ابداع کرده اند که از ایجاد تشنج در بیماران مبتلا به یکی از انواع صرع جلوگیری می کند تا آنها بتوانند به راحتی تلویزیون تماشا کنند و بازی رایانه ا...

۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید

۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
2024-11-24T13:20:39+03:30
زوال عقل را می توان یکی از بیماری های دوران سالمندی نام برد که متاسفانه در حال جوان شدن است.

بازدید طلاب مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا

بازدید طلاب مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
2024-11-24T13:20:38+03:30
مدیر مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ حوزه‌های علمیه گفت: طلاب شرکت‌کننده در دوره آموزشی مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا بازدید کردند.

واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستان‌ها

واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستان‌ها
2024-11-24T13:07:20+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت بر انجام تمهیدات لازم جهت حل هرگونه مشکل در زمان قطعی برق و نوسانات گاز در بیمارستان های کشور تاکید کرد.

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
2024-11-24T13:07:19+03:30
جزئیات تاییدیه آزمایش تراشه نورالینک در کانادا حاکی از آن است که ۶ بیمار انتخاب می شوند تا در بخشی از مغز هرکدام ۶۴ الکترود کاشته شود.

رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاه‌های تهران می‌رود

رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاه‌های تهران می‌رود
2024-11-24T13:07:19+03:30
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت گفت: برنامه روز دانشجو با حضور رییس جمهور و تشکل‌های دانشجویی در یکی از دانشگاه‌های تهران برگزار می‌شود.

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند

۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
2024-11-24T12:53:59+03:30
جزئیات تاییدیه آزمایش تراشه نورالینک در کانادا حاکی از آن است که ۶ بیمار انتخاب می شوند تا در بخشی از مغز هرکدام ۶۴ الکترود کاشته شود.

همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری

همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
2024-11-24T12:27:18+03:30
معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: معاونت فرهنگی اجتماعی در نظر دارد با دستگاه‌های دیگر فرهنگی مانند حوزه هنری و جاهای دیگر همکاری داشته باشد.

مرگ و میر الکلی‌های آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد

مرگ و میر الکلی‌های آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
2024-11-24T12:00:39+03:30
یک مطالعه جدید هشدار می دهد که مرگ و میر ناشی از الکل در ایالات متحده افزایش یافته است و در طی ۲۰ سال تقریباً دو برابر شده است و تعداد فزاینده ای از قربانیان...

چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد

چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
2024-11-24T12:00:39+03:30
چین موتوری برای تسلیحات مافوق صوت ساخته که با عنصر بور در آب و هوا کار می کند و به کارآمدی ۹۰ درصد دست یافته است.

«اقتصاد دانش‌بنیان» محور همکاری‌های مشترک ایران و ونزوئلا

«اقتصاد دانش‌بنیان» محور همکاری‌های مشترک ایران و ونزوئلا
2024-11-24T12:00:38+03:30
معاون سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای همکاری میان ایران و ونزوئلا، علم و فناوری بود و شرکت‌های دانش‌بنیان نقش...

قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد

قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
2024-11-24T10:54:02+03:30
مایکروسافت قابلیت شناسایی متن در تصاویر را از اپ فتوز حذف کرده زیرا با چالش هایی روبرو بوده است. این قابلیت با کمک هوش مصنوعی فعال شده بوده است.

رونق تولید تبلت‌های بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت

رونق تولید تبلت‌های بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
2024-11-24T10:54:02+03:30
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: از طریق نمایشگاه ایران‌ساخت، تحولات مثبتی در زمینه توسعه فروش تبلت‌های بریل به وجود آمده است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)