میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، انسانها ۲۵ نوع گیرنده چشایی طعم تلخ عملکردی مختلف دارد. این گیرندهها روی زبانمان یافت میشوند و درک ترکیبات دارای طعم تلخ را برای ما تسهیل میکنند.
علاوه بر این، برخی یافتهها حاکی از آن است که سلولهای اندامهای خارج دهانی(extra-oral organs) نیز چنین گیرندههایی دارند اما از آنجایی که ما با این گیرندهها که در بافتهای غیرچشایی بیان میشوند، طعم ترکیبات را درک نمیکنیم، این سوال مطرح میشود که این گیرندهها دقیقا چه وظایفی را در آنجا بر عهده دارند.
عملکرد برخی از اینها قبلا شناخته شده است. به عنوان مثال، برخی گیرندههای چشایی طعم تلخ در سلولهای معده در تنظیم ترشح اسید معده یا در آزادسازی مواد ضد میکروبی سلولهای روده و مجرای تنفسی نقش دارند.
گیرندههای چشایی تلخ روی سلولهای سرطانی نیز یافت میشوند
"اگنس میستلبرگر رینر"(Agnes Mistlberger-Reiner) محقق مقطع فوق دکتری دانشکده شیمی فیزیولوژیکی دانشگاه وین و نویسنده این مطالعه گفت: یافتههای جدید نشان میدهد که گیرندههای چشایی طعم تلخ دارای عملکردهای فیزیولوژیکی هستند که میتوان از آنها برای پیشگیری یا درمان بیماریها استفاده کرد که البته این موضوع در مورد سرطان نیز صدق می کند، زیرا گیرندههای چشایی طعم تلخ در سلولهای سرطانی وجود دارند و از نظر عملکردی فعال هستند.
طی این مطالعه گروهی از محققان دانشگاه وین و موسسه زیستشناسی سیستمهای غذایی لیبنیز(Leibniz Institute for Food Systems Biology) دانشگاه فنی مونیخ برای به دست آوردن یک دید کلی از موضوع "ارتباط بین گیرندههای چشایی طعم تلخ و سرطان" آزمایشاتی را انجام دادند. محققان روابط بین درک طعم ترکیبات تلخ، رژیم غذایی و بروز برخی سرطانها و نقش گیرندههای چشایی تلخ را در سرطانزایی در سطح مولکولی بررسی کردهاند.
"ورونیکا سوموزا"(Veronika Somoza) معاون دانشکده شیمی فیزیولوژیکی دانشگاه وین گفت: همانطور که تجزیه و تحلیل دادههای ما نشان داد، تاکنون هیچ ارتباطی بین تفاوتهای تعیینشده ژنتیکی در درک ترکیبات تلخ، رژیم غذایی و گسترش سرطان ثابت نشده است. علاوه بر این، یافتههای این مطالعه نشان داد که در بسیاری از موارد، میزان بیان ژن گیرنده چشایی طعم تلخ در سلولها و بافتهای سرطانی کاهش یافته که این به آن معنا است که محصولات ژنی(gene products ) کمتری قابل تشخیص است.
"سوفی زهنتنر"(Sofie Zehentner) از نویسندگان این مطالعه گفت: از طرفی، شواهدی نیز وجود دارد که نشان میدهد بیان بیش از حد این ژنهای گیرنده و فعالسازی هدفمند گیرندههای چشایی طعم تلخ، مکانیسمهای ضد سرطان سلولی را تحریک میکند که اینها شامل اثراتی مانند کاهش تقسیم سلولی و مهاجرت سلولی و همچنین افزایش نرخ آپوپتوز( افزایش مرگ سلولی برنامهریزی شده سلولهای سرطانی) است.
ورونیکا سوموزا در انتها افزود: در این مطالعه نشان داده شد که گیرندههای چشایی طعم تلخ در مکانیسمهای سلولی سرطان نقش دارند که این موضوع آنها را به اهداف جالبی برای توسعه درمانهای جدید تبدیل میکند. بنابراین، ما قصد داریم در آینده عملکرد گیرندههای چشایی طعم تلخ را بیشتر بررسی کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود