میرنیوز

پشت پرده مزارع مخفی سوسک در چین!

پشت پرده مزارع مخفی سوسک در چین! 2021-11-29T13:49:10+03:30

به گزارش ایسنا، حشرات تولید شده در این مزارع منحصر به فرد، بیشتر در تولید لوازم آرایشی و دارویی و یا برای خوراک دام استفاده می‌شوند.

در سال ۲۰۱۸، یک شرکت دارویی چینی به نام "گود دکتر"(Gooddoctor) ادعا کرد که از طریق فروش یک "معجون شفابخش" ساخته شده از سوسک که سالانه توسط هزاران بیمارستان و میلیون‌ها بیمار چینی برای درمان بیماری‌های تنفسی، معده و سایر بیماری‌ها استفاده می‌شود، ۶۸۴ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

با این حال، استفاده از سوسک در چین فقط به صنایع دارویی و زیبایی محدود نمی‌شود. این حشرات، غنی از پروتئین هستند و فرآوری می‌شوند و به عنوان یک وعده غذایی ارگانیک برای دام و طیور استفاده می‌شوند. این کار برای مقابله با ضایعات مواد غذایی انجام می‌شود.

این سوسک‌ها همچنین اغلب با دستور العمل‌های خاصی در برخی از رستوران‌های چینی عرضه می‌شوند.

پشت پرده مزارع مخفی سوسک در چین!

چرا پرورش سوسک در چین رایج است؟

پرورش سوسک در چین، یک تجارت پرسود است. برخلاف پرورش سنتی حیوانات، هزینه راه اندازی یک مزرعه کوچک سوسک، کم است و به منابع کمی نیاز دارد. علاوه بر این، سوسک‌ها به سرعت تولیدمثل می‌کنند و فقط در یک سال، یک سوسک نژاد آلمانی و فرزندانش می‌توانند ۳۰۰ هزار سوسک دیگر مانند خود به دنیا بیاورند. آنها همچنین به ندرت بیمار می‌شوند و هیچ نیاز غذای خاص و ویژه‌ای نیاز ندارند و می‌توانند از پسماندهای زباله‌های آشپزخانه یا همان زباله‌های خانگی که به راحتی در دسترس هستند، تغذیه کنند.

"وانگ فومینگ" که یکی از تولیدکنندگان بزرگ سوسک در چین است، در یک مصاحبه در سال ۲۰۱۳ گفت: من به پرورش خوک فکر می‌کردم، اما این کار با کشاورزی سنتی، حاشیه سود بسیار کمی داشت. شما با سوسک‌ها می‌توانید ۲۰ یوان سرمایه‌گذاری کنید و ۱۵۰ یوان پس بگیرید.

بزرگترین مرکز پرورش سوسک جهان که متعلق به شرکت داروسازی "گود دکتر" است در "شیچانگ" واقع شده است. گزارشی در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که این مزرعه پرورش سوسک که توسط هوش مصنوعی نظارت می‌شود، هر ساله شش میلیارد سوسک تولید می‌کند. این حشرات که به طور طبیعی غنی از پروتئین هستند، فرآوری شده و در تهیه خوراک دام و محصولات دارویی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بسیاری در کشور چین بر این باورند که محصولات مبتنی بر سوسک در برابر اثر زخم، طاسی، اختلالات تنفسی، مشکلات معده و حتی تومورهای سرطانی موثر هستند. اگرچه شواهد علمی قابل اعتماد کمی وجود دارد که این باور را تأیید کند، اما دانشمندان به تازگی کشف کرده‌اند که سوسک‌ها می‌توانند زندگی خود را در محیط‌های کثیف بدون بیمار شدن بگذرانند، زیرا آنتی‌بیوتیک‌های قدرتمندی درون بدن خود تولید می‌کنند که آنها را در این امر یاری می‌کند. برخی از محققان بر این باورند که سوسک‌ها ممکن است در تولید داروهایی برای از بین بردن اَبَرمیکروب‌هایی مانند ""MRSA که به بسیاری از درمان‌های موجود مقاوم هستند، ارزشمند باشند.

داروهای مبتنی بر سوسک مدتهاست که در چین تقاضای زیادی دارد و محبوب‌ترین محصول بهداشتی مبتنی بر سوسک تولید شده توسط شرکت داروسازی "گود دکتر" تاکنون توسط بیش از ۴۰ میلیون بیمار استفاده شده است.

"ون جیانگو" از شرکت "گود دکتر" در یک مصاحبه ادعا کرد: خمیر سوسک برای درمان زخم‌های دهان و معده، زخم‌های پوستی و حتی سرطان معده مفید است.

در واقع سوسک‌های له شده با نام علمی "پریپلانتا آمریکانا"(Periplaneta Americana) را می‌توان به عنوان مواد تشکیل دهنده در انواع مختلف طب چینی و لوازم آرایشی-پزشکی یافت.

جالب اینجاست که تجارت سوسک در چین نه تنها شرکت‌های بزرگ را جذب کرده است، بلکه کشاورزان خرد، انسان دوستان و کارآفرینان را نیز به خود جذب کرده است.

"لی بینگ‌کای" که روزی در یک دهکده دورافتاده در استان سیچوان فروشنده تلفن همراه بوده و اکنون به پرورش سوسک روی آورده، مزرعه‌ای دارد که بیش از سه میلیون سوسک را در خود جای داده است. وی ادعا می‌کند که با فروش سوسک‌های خشک شده به مزارع خوک، شیلات و شرکت‌های داروسازی، سود خوبی به دست می‌آورد.

او در سال ۲۰۱۸ به پایگاه "بیزنس اینسایدر" گفت: مردم فکر می‌کنند عجیب است که من این نوع تجارت را انجام می‌دهم، اما ارزش اقتصادی زیادی دارد و هدف من این است که اگر از من پیروی کنند، روستاییان دیگر را به رفاه برسانم.

منطقه "ژانگ‌کیو"(Zhangqiu) در شهر "جینان"(Jinan) محل استقرار یک مزرعه سوسک بزرگ دیگر است که در ابتدا برای مقابله با مشکل زباله‌های خانگی ساخته شد، اما بعداً به منبع خوراک ارگانیک برای دام و طیور بدل شد. یک کارآفرین به نام "لی یانرونگ" مالک این مزرعه است و معتقد است که سوسک‌ها می‌توانند به عنوان جایگزین غذایی سالم‌تر و غنی از پروتئین به جای ماهی‌ها، پرندگان و طیور، خوک‌ها و غیره استفاده شوند.

وی می‌گوید: اگر بتوانیم سوسک‌ها را در مقیاس وسیع پرورش دهیم، می‌توانیم پروتئینی را فراهم کنیم که برای کل چرخه اکولوژیکی مفید باشد. می‌توانیم خوراک حیوانات که در حال حاضر پر از آنتی‌بیوتیک است را جایگزین کنیم و در عوض خوراک ارگانیک را تامین کنیم که برای حیوانات و خاک زمین نیز مفید است.

"لی" می‌گوید که سوسک‌های مزرعه‌اش روزانه از ۵۰ هزار کیلوگرم زباله خانگی تغذیه می‌کنند، بنابراین ثابت شده است که این حشرات در پردازش زباله‌های غذایی که در غیر این صورت به محل‌های دفن زباله راه می‌یابند، بسیار مفید هستند.

پشت پرده مزارع مخفی سوسک در چین!

خطرات مرتبط با پرورش سوسک

تصور کنید مزرعه‌ای با میلیون‌ها سوسک به اشتباه باز گذاشته شود و به زودی می‌بینید که جاده‌های شهر پر از سوسک شده است. چه احساسی خواهید داشت؟ شما احتمالاً از ترس جان خود همراه با نفرین کردن صاحب مزرعه پرورش سوسک، پا به فرار خواهید گذاشت. در سال ۲۰۱۳ حادثه مشابهی در واقعیت رخ داد که طی آن یک مخزن نگهداری سوسک‌ها در منطقه "دافنگ" چین توسط یک مجرم ناشناس آسیب دید.

به دلیل این آسیب، بیش از یک میلیون سوسک به بیرون راه یافتند و مزارع ذرت، خانه‌ها و ساختمان‌های اطراف را آلوده کردند. مردم محلی این منطقه پس از دیدن هزاران سوسک در اطراف خود دچار وحشت شدند. در نهایت به منظور کنترل هجوم سوسک‌ها، مسئولان بهداشتی مجبور شدند یک عملیات ضد عفونی در مقیاس وسیع در این منطقه انجام دهد.

از آن پس برای جلوگیری از اتفاق ناگوار مشابه، به عنوان مثال مزرعه‌ای که توسط شرکت "گود دکتر" اداره می‌شود، مجهز به یک خندق پر از ماهی‌های سوسک‌خوار شده است که سوسک‌ها در صورت فرار از مزرعه، چاره‌ای جز سقوط در خندق و خورده شدن توسط این ماهی‌ها نداشته باشند.

همچنین از طرفی، پرورش سوسک یک کار رایج و شایع نیست و به طور معمول مردم سوسک‌ها را فقط به عنوان آفاتی می‌بینند که بیماری‌ها را گسترش می‌دهند و اگر یک مزرعه پرورش سوسک در نزدیکی خود پیدا کنند، ممکن است دست به شکایت بزنند، چرا که مانند آنچه در سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد، خود را همیشه در خطر هجوم سوسک‌ها می‌بینند.

به همین دلیل است که بسیاری از مزارع سوسک در چین به صورت مخفیانه فعالیت می‌کنند و اغلب مزرعه‌ای را پیدا نمی‌کنید که محل پرورش سوسک باشد و در سردر خود تابلویی بدین مضمون نصب کرده باشد. همچنین اشاره‌ای به استفاده از سوسک به عنوان یک ماده در مواد تبلیغاتی برای شرکت‌های آرایشی و بهداشتی و دارویی پیدا نمی‌کنید و از نام علمی مواد شیمیایی آن در این محصولات استفاده می‌شود.

پرورش سوسک البته برخلاف مخفی بودنش، یک تجارت غیرقانونی در چین محسوب نمی‌شود، اما اگر چنین کسب و کاری به نحوی بیش از حد توجه عمومی را به خود جلب کند، یا مشخص شود که در یک منطقه مسکونی پرجمعیت واقع شده است، این احتمال وجود دارد که صاحب مزرعه با مشکلات مختلفی مواجه شود.

با این حال، با وجود این خطرات و نگرانی‌ها، پرورش سوسک همچنان به عنوان یک سرمایه‌گذاری سودآور توسط بسیاری از شرکت‌ها و کارآفرینان در چین دیده می‌شود. در همین حال، سایر محصولات مبتنی بر سوسک مانند شیر سوسک که توسط سوسک اقیانوس آرام تولید می‌شود و توسط برخی به عنوان یک "ابر غذا" معرفی می‌شود، در نقاط مختلف جهان در حال کسب محبوبیت است و محققان در تلاش هستند تا راه‌های بیشتری برای مفیدتر ساختن سوسک‌ها پیدا کنند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)