میرنیوز

از نقش هوش مصنوعی در صنعت خودرو تا اکوسیستم کوچک کارآفرینی در حوزه‌های فناوری

از نقش هوش مصنوعی در صنعت خودرو تا اکوسیستم کوچک کارآفرینی در حوزه‌های فناوری 2019-12-30T07:38:29+03:30

به گزارش ایسنا، دکتر مهدیه سلیمانی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با ایسنا هوش مصنوعی را این طور تعریف می‌کند: هوش مصنوعی را می‌توان به عنوان راهی در جهت خودکار کردن حل مسائل درنظر گرفت. بنابراین این شاخه به خاطر ابزارهای عامی که برای خودکارسازی حل مسائل دارد، این قابلیت را دارد که با نفوذ در جنبه‌های مختلف مهندسی و حتی علوم، نحوه‌ حل مسائل را تحت تاثیر قرار دهد. در دهه‌ اخیر بسیاری از صنایع و شرکت‌های بزرگ دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که باید هوش مصنوعی را به عنوان ابزاری راهگشا به‌کار گیرند.

اغلب دانشجویان و استادان هوش مصنوعی معتقدند بخش خصوصی به خوبی اهمیت استفاده از هوش مصنوعی را درک کرده و در نتیجه فضای اشتغال مناسبی برای دانش‌آموختگان این رشته پدید آورده است. این امر باعث شده که گرایش هوش مصنوعی برای داوطلبان کنکور مهندسی کامپیوتر، پرطرفدار محسوب شود. دکتر محمدحسین رهبان، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف درباره رغبت دانشجویان به تحصیل در این رشته می‌گوید: هوش مصنوعی در سطح آکادمیک در ایران رو به رشد است و استقبال زیادی از سوی دانشجویان از این حوزه می‌شود.

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: به نظرم چه برای افرادی که می‌خواهند در خارج از ایران در این حوزه درس بخوانند و چه برای افرادی که می‌خواهند در ایران تحصیل و کار کنند، حوزه هوش مصنوعی مناسب است و می‌توان با هزینه اندک و سرمایه کم، کسب و کار خوبی را در این حوزه راه‌اندازی کرد. هوش مصنوعی در ایران رو به توسعه است و ما هنوز ابتدای راه هستیم و باید راه طولانی‌ای را طی کنیم تا از پتانسیل‌های این گرایش در ایران استفاده کنیم.

اما برخی از استادان دانشگاه معتقدند شرایط اقتصادی فعلی یکی از موانع توسعه هوش مصنوعی در ایران است. دکتر عمار جلالی‌منش، عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر در این باره می‌گوید: از یک سو اکوسیستم کارآفرینی در حوزه‌های فناوری در ایران کوچک و از سوی دیگر سطح درآمد در جامعه پایین است و با توجه به اینکه هوش مصنوعی به امکانات پردازش و سخت‌افزار وابسته است، کالای لوکسی برای جامعه ما محسوب می‌شود؛ یعنی تنها بخش کوچکی از مردم می‌توانند از محصولات و خدمات آن استفاده کنند. از این رو شاید انتظار حجم بازار محصولات هوش مصنوعی در کشورهای پیشرفته برای ایران چندان واقع‌بینانه نباشد.

به  گفته‌ برخی استادان دانشگاه، شرایط اقتصادی کشورمان چالش‌هایی را نیز بر سر راه پژوهش‌های هوش مصنوعی ایجاد کرده است. شرایط اقتصادی باعث شده توان پردازشی مناسب برای پژوهش‌های پیشرفته در اختیار محققان قرار نگیرد. به گفته‌ یکی از اعضای تیم رباتیک پارسیان دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر هوش مصنوعی در کنار سخت‌افزارها مفهوم پیدا می‌کند و سخت‌افزارها وابسته به قطعات خارجی هستند. اگر بخواهیم در ایران تولید داخلی هم داشته باشیم، وابسته به قطعات خارجی هستیم که به سختی در اختیار پژوهشگران داخلی قرار می‌گیرد.

علاوه بر مشکلات سخت‌افزاری، برخی از استادان پیکان انتقادهای خود از شرایط فعلی هوش مصنوعی را به سوی دانشگاه نشانه گرفته‌اند و از رخوت و بی‌مساله‌گی دانشگاه در حوزه هوش مصنوعی گلایه‌مندند. یکی از مدرسان دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌گوید: دانشگاه‌ها در حوزه هوش مصنوعی بی‌جهت و بی‌هویت فعالیت می‌کنند. طرح درس‌ها و مکانیسم‌های آموزش و پژوهش در دانشگاه باید تغییر کنند و برای درس‌های کاربردی پروژه‌های تیمی که منجر به تولید محصول می‌شوند، تعریف شود.

یکی از دانشجویان دکترای هوش مصنوعی نیز در این باره به ایسنا می‌گوید: برخی از درس‌های آنلاین بهتر از درس‌های دانشکده است. مفاهیم جدیدی در بعضی از درس‌های آنلاین بیان می‌شود که چند سال زمان می‌برد تا وارد درس‌های دانشکده شود. برخی از درس‌های اصلی ما درس‌هایی هستند که تاریخ انقضای آن‌ها گذشته است یا مثلا برخی متدهایی که ارائه می‌شود، قدیمی است.

اغلب استادان و دانشجویان معتقدند بخش خصوصی در استفاده از هوش مصنوعی پیشرو بوده، دانشجویانی که از دانشگاه صنعتی شریف با ایسنا در این باره گفت‌وگو کرده‌اند می‌گویند تا حالا اثری از سفارش پروژه از سوی دولت ندیده‌اند.

اگر از چالش‌ها و کاستی‌هایی که توسعه هوش مصنوعی در ایران دارد، بگذریم، فعالیت‌های مشترک زیادی میان متخصصان هوش مصنوعی و علوم دیگر همچون سلامت و اقتصاد در جریان است. یکی از محققان پسادکترای دانشگاه ام‌آی‌تی که از پژوهشگران پژوهشگاه رویان است، می‌گوید: پژوهشی با هدف تشخیص زودرس آلزایمر با استفاده از هوش مصنوعی در حال انجام است.  علاوه بر آن، نرم‌افزارهای مختلفی برای تشخیص بیماری، مراقبت از بیمار و خودمراقبتی هم طراحی شده است.

هوش مصنوعی می‌تواند در بیمه هم کاربرد داشته باشد و یا شیوه قیمت‌گذاری و قیمت مناسب تاکسی‌های اینترنتی را مشخص کند. یکی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه تهران درباره نقش هوش مصنوعی در صنعت خودرو می‌گوید: در صنعت خودروسازی، خودروها می‌توانند هوشمند شوند؛ یعنی دستگاه‌هایی طراحی شود و درون ماشین قرار داده شود که اطلاعات رانندگی فرد را ثبت کند. بعدتر، این اطلاعات می‌تواند به کمک صنعت بیمه بیاید و اگر تصادفی رخ داد، بیمه بررسی کند آیا راننده به طور کلی پرخطر رانندگی می‌کند یا خیر. بیمه می‌تواند با استفاده از این اطلاعات، حق بیمه را بالا یا پایین ببرد.

هوش مصنوعی در  کنار همه‌ مزایایی که می‌تواند برای انسان معاصر داشته باشد، احتمالا خطرهایی نیز خواهد داشت. فعالان داخلی و خارجی این عرصه همواره هشدارهایی را درباره تصمیم‌گیری‌های هوش مصنوعی در آینده بیان کرده‌اند. برخی محققان معتقدند هوش مصنوعی ممکن است روش‌هایی مخرب را برای فعالیت‌های خود انتخاب کند و یا برای کارهای ویرانگری برنامه‌ریزی شده باشد. با این حال، با توجه به سخنان فعالان ایرانی این عرصه، راه درازی تا بررسی چالش‌های اخلاقی کاربرد هوش مصنوعی داریم. امید است تا پیش از درگیری با چالش‌های حقوقی و اخلاقی هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری‌های حیاتی مسیر برای هم‌قدم شدن با دانشمندان هوش مصنوعی کشورهای توسعه‌یافته بیش از پیش هموار شود.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار می‌شود

آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار می‌شود
2024-11-27T15:54:01+03:30
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، روز دوشنبه ۱۲ آذرماه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور برگزار می شود.

حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد

حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
2024-11-27T15:27:25+03:30
چهارمین دوره رویداد صدرا با حضور بیش از ۳۰شرکت صنعتی در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برگزار شد.

چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد

چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
2024-11-27T15:07:20+03:30
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد اما چای سبز اثرات خوبی در کاهش فشارخون و آرامش روح و روان و مقابله با ...

پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد

پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
2024-11-27T14:27:22+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت در واکنش به برخی اظهارات مبنی بر عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد، گفت: تعرفه خدمات مراکز ترک اعتیاد همانند تعرفه‌های پزشکی سا...

آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد

آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
2024-11-27T14:27:21+03:30
بخش میکروفیلوئیدیک آزمایشگاه جامع دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور سرپرست این دانشگاه، معاون تحقیقات و فناوری و مسئولین آزمایشگاه جامع معاونت رسماً به بهره‌ب...

اقدامات ستاد فناوری‌های اتصال‌پذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه

اقدامات ستاد فناوری‌های اتصال‌پذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
2024-11-27T14:13:59+03:30
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری ارتباط بین صنعت و دانشگاه را عامل اصلی دستیابی به دانشگاه نسل چهارم و تقویت زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتی‌ها است

سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتی‌ها است
2024-11-27T13:50:10+03:30
رئیس کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران، با هشدار نسبت به شیوع دیابت در دنیا و ایران، گفت: بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا گرفتار دیابت هستند.

عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر

عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
2024-11-27T13:50:08+03:30
سیصدو چهل و ششمین جلسه هیئت عالی جذب با حضور وزیر علوم، برگزار شد، نماینده بنیاد ملی نخبگان گزارشی از عدم تخصیص ردیف استخدامی به نخبگان در سنوات اخیر ارائه داد.

طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم

طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
2024-11-27T13:34:11+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرحی را برای فیلترینگ آماده کرده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم.

آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند

آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
2024-11-27T13:20:40+03:30
مدیرکل توسعه کیفیت و پایش خدمات دولت هوشمند از آغاز روند ثبت نام نوزادان متولد ۱۴۰۲ جهت خرید سهام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل‌معامله در بورس خبر داد.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
2024-11-27T12:54:07+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوری‌های نوین بی‌بهره است

۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوری‌های نوین بی‌بهره است
2024-11-27T12:40:41+03:30
رئیس فرهنگستان علوم گفت: یکی از مشکلات اصلی، پایین بودن ضریب نفوذ علم و فناوری در بخش کشاورزی و غذاست بیش از ۸۰ درصد بخش کشاورزی کشور از دانش و فناوری‌های نو...

دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند

دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
2024-11-27T12:40:41+03:30
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور گفت: دانشجویان متقاضی جهت ثبت نام وام شهریه دانشجویی تا ۱۴ آذر ماه می توانند درخواست وام شهریه خود را در سامانه یکپا...

دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد

دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو می‌پذیرد
2024-11-27T12:40:40+03:30
دانشگاه الزهرا فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان مقطع کارشناسی ارشد برای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد. متقاضیان تا ۳۰ آذر فرصت ثبت‌نام دارند.

طرح شناسایی نیازمندی‌های دارایی‌های فکری دانش‌بنیان‌ها تمدید شد

طرح شناسایی نیازمندی‌های دارایی‌های فکری دانش‌بنیان‌ها تمدید شد
2024-11-27T12:27:27+03:30
طرح شناسایی پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های دارایی‌های فکری شرکت‌های دانش‌بنیان عضو منطقه بین‌المللی نوآوری ایران موسوم به «طرح گنجینه» تا پایان آذرماه تمدید شد.

فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم

فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
2024-11-27T12:27:26+03:30
فراخوان حضور در پاویون منطقه بین‌المللی نوآوری ایران در دومین همایش و نمایشگاه بین‌المللی ایران پتروکم (نمایشگاهی در حوزه پتروشیمی، پالایش، و پتروپالایش) منت...

دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد

دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
2024-11-27T12:27:25+03:30
با حکم معاون آموزشی وزارت بهداشت دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد

سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
2024-11-27T12:27:24+03:30
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی را منصوب کرد.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
2024-11-27T12:00:40+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!

درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
2024-11-27T11:47:22+03:30
رئیس انجمن متخصصین زنان گفت: افراد مشخص و معینی در پشت سقط زیر زمینی حضور دارند که از پول‌های سیاه استفاده می‌کنند.

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد

مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
2024-11-27T11:47:21+03:30
فرصت مجدد شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت سی و هشتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی دندانپزشکی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ با توجه به ایجاد ظرفیت های جدید آغا...

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد

دیابت چه بلایی سر مغز ما می‌آورد
2024-11-27T11:34:03+03:30
متخصص علوم و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، از امکان آسیب‌های جدی مغز در بیماران دیابتی خبر داد.

پای تب دنگی به مجلس باز شد

پای تب دنگی به مجلس باز شد
2024-11-27T11:34:03+03:30
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: بهسازی در محیط چابهار مهمترین راهکار برای مقابله با تب دنگی در کشور است.

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها

هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها
2024-11-27T11:34:02+03:30
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: اولین نشست روسای شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استانها با معاون فرهنگی وزارت علوم برگزار شد.

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است

میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
2024-11-27T11:20:41+03:30
رئیس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه گفت: حمایت و پشتیبانی بیشتر از اساتید و طلاب حوزه‌های علمیه مورد تأکید است.

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود

نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های چندتخصصی» برگزار می‌شود
2024-11-27T10:54:00+03:30
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشه‌های پژوهشی چندتخصصی» روز پنجشنبه ۸ آذرماه ۱۴۰۳ به میزبانی بنیاد ملی علم ایران برگزار می‌شود.

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی

افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهواره‌ای هوش مصنوعی
2024-11-27T10:40:40+03:30
دانشمندان به کمک تصاویر ماهواره‌ای حاصل از هوش مصنوعی موفق به پیش‌بینی سیل و طوفان چند روز پیش از وقوع شده‌اند.

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد

نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
2024-11-27T10:27:19+03:30
نشریه The Journal of Mathematics and Modeling in Finance (JMMF) دانشگاه علامه‌طباطبائی به عنوان نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد.

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای

بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هسته‌ای
2024-11-27T10:27:18+03:30
دانشیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی بهبود خصوصیات کمی و کیفی خاک، آب و تولیدات زراعی، باغی و دامی با استفاده از فناوری هسته‌ای را از اهداف پژو...

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند

استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گردهم می‌آیند
2024-11-27T10:14:00+03:30
مدیرکل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: سومین گردهمایی استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه خواهران با رویکرد انگیزه‌بخشی به طلاب استعداد ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)