میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز مدیکال نت، خلع سلاح ابرمیکروبهایی که میتوانند عامل عفونتهای کشنده باشند، موضوعی است که اکنون یک پایگاه داده قوی در "دانشگاه کوئینزلند"(University of Queensland) استرالیا بر آن تمرکز کرده است.
هدف این پایگاه داده و آزمایشگاه مجازی موسوم به "اسپارک"(SPARK)، توسعه آنتیبیوتیکهای جدید است تا از ۱۰ میلیون مورد مرگ و میر که پیشبینی شده تا سال ۲۰۵۰ در سراسر جهان رخ میدهد، جلوگیری کند.
اسپارک، دانشمندان را قادر میسازد تا دادهها و بینشهای خود را به اشتراک بگذارند، از پژوهشهای گذشته بیاموزند و دانش جدیدی را در مورد نحوه از بین بردن باکتریها ایجاد کنند.
دکتر "مارک بلاسکوویچ"(Mark Blaskovich)، استادیار دانشگاه کوئینزلند و از پژوهشگران این پروژه گفت: ابرمیکروبها، تهدیداتی هستند که موجب میشوند روشهای پزشکی مانند تعویض مفصل، پیوند کبد و شیمیدرمانی، بسیار خطرناک باشند.
ابرمیکروبها برای ایجاد مقاومت تکامل یافتهاند و به مکانیسمهایی مجهز شدهاند که از آنها در برابر اثر طیف وسیعی از آنتیبیوتیکها محافظت میکند.
بلاسکوویچ ادامه داد: بسیاری از شرکتهای داروسازی به دلیل بازدهی پایین سرمایهگذاری، پژوهش در مورد آنتیبیوتیکها و توسعه آنها را ترک کردهاند. اسپارک در اینجا وارد میشود و این شکاف را پر میکند و به جامعه جهانی کمک میکند تا برای کشف آنتیبیوتیکهای جدید و مؤثر گردهم بیایند. اسپارک، خرد جمعی شرکتها و پژوهشگرانی را که از اکتشاف آنتیبیوتیک بازنشسته شدهاند، به تصویر میکشد و انبوهی از دادههای مرتبط با آنتیبیوتیک را که در غیر این صورت دسترسی به آنها دشوار است، به صورت یک جا ارائه میکند.
اسپارک، دادهها را از طیف وسیعی از منابع جمعآوری میکند؛ از جمله پژوهشهای متوقفشده شرکتهای داروسازی و نتایج آزمایشهای ضد میکروبی کنونی که پژوهشگران دانشگاهی انجام دادهاند. این یک پایگاه داده آزاد است که مورد استفاده بیش از ۸۰۰ کاربر در بیش از ۶۰ کشور جهان قرار دارد تا بتوانند از موفقیتها و شکستهای گذشته درس بگیرند.
اسپارک، اطلاعاتی را در مورد حدود ۱۶۰ هزار ترکیب و دادههای مرتبط با مجلات علمی، کاربران و شرکتهایی از جمله "مرک اند کو"(Merck & Co)، "KYORIN"، "آکاوژن"(Achaogen) و "نوارتیس"(Novartis) در بر دارد.
اسپارک توسط سازمان غیر دولتی "د پیو چریتبل تراستز"(The Pew Charitable Trusts) در آمریکا ایجاد و راهاندازی شد تا به کشف آنتیبیوتیکهای جدید کمک کند. این پایگاه داده در سال ۲۰۲۱ به انجمن موسوم به "CO-ADD" در موسسه علوم زیستی مولکولی دانشگاه کوئینزلند منتقل شد تا توسعه و اقدامات آن ادامه یابد.
"دیوید هیون"(David Hyun)، مدیر پروژه مقاومت آنتیبیوتیکی در د پیو چریتبل تراستز گفت: شور و اشتیاق و تعاملی که از سوی کاربران اسپارک از زمان راه اندازی این پلتفرم در سال ۲۰۱۸ دیدهایم، بر تمایل شدید برای به اشتراکگذاری دادهها و اطلاعات، تاکید بیشتری دارد.
وی افزود: ما در مورد آینده اسپارک در CO-ADD، هیجانزده هستیم؛ جایی که این پلتفرم در دسترس جامعه علمی جهانی قرار خواهد گرفت و امیدواریم که همچنان به ایجاد حرکت برای جستجوی فوری آنتیبیوتیکهای جدید مورد نیاز کمک کند.
انجمن CO-ADD، امکان بررسی رایگان ترکیبات شیمیایی مورد استفاده پژوهشگران و همچنین، پایگاهی از دادههای بیولوژیکی را برای بهبود کشف آنتیبیوتیکها فراهم میکند. بلاسکوویچ گفت: ما با ادغام اسپارک میتوانیم از CO-ADD برای ارائه یک پایگاه دانش گستردهتر و جامعتر برای جامعه پژوهشی جهانی استفاده کنیم.
بیش از ۳۰۰ هزار ترکیب که پیشتر در CO-ADD آزمایش شدهاند و ۲۵۰۰ ترکیب که ویژگیهای مناسب برای بررسی بیشتر را دارند، مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
بلاسکوویچ ادامه داد: قابلیتهای اسپارک، مکمل CO-ADD خواهند بود و این پلتفرم طوری برنامهریزی شده است که دادهها و عملکردهای بیشتری مانند توانایی پژوهشگران برای آزمایش هوش مصنوعی و ابزارهای یادگیری ماشینی را شامل شود.
وی افزود: ما میبینیم که اسپارک، نقشی حیاتی در حفظ گنجینه دانش علمی دارد که در غیر این صورت ممکن است از دست برود. این پلتفرم، نشاندهنده بهترین شانس ما برای مقابله با مقاومت آنتیبیوتیکی است که یک تهدید وحشتناک و رو به افزایش برای سلامت عمومی به شمار میرود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف