میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر پیام طبرسی، نماینده واکسن اسپایکوژن در همایش "نتایج مطالعات واکسنهای ایرانی کووید-۱۹" که صبح امروز (یکشنبه، 30 آبان) توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار شد، در خصوص این واکسن گفت: واکسن اسپایکوژن یک واکسن نوترکیب است که توسط شرکت سیناژن با همکاری شرکت وکسین استرالیا طراحی شده است. واکسن از یک پروتئین نوترکیب و از دو ادجوانت استفاده میکند. مطالعه پیشبالینی این واکسن که در استرالیا انجام شده، در نشریه vaccine منتشر شده است.
وی افزود: فاز دو این مطالعه در ایران انجام شد، یک مطالعه دو سو کور بود که به یک گروه از افراد واکسن اسپایکوژن و به یک گروه دیگر دارونما یا نرمال سالین تزریق شد. دو دوز واکسن ۲۵ میکروگرم به فاصله ۲۱ یک روز تزریق شد و ۴۰۰ نفر در مطالعه قرار گرفتند.
طبرسی در مورد عوارض این واکسن گفت: عوارض عمدهای در فاز دو و سه این واکسن ندیدیم. عوارض کلی درد در محل تزریق، خستگی و ... بود و واکنش شدیدی دیده نشد. مشخصات این واکسن این بود که بین بیماران سرونگاتیو و سروپوزتیو انجام شد. همچنین با کلیه افراد شرکتکننده هر روز تماس گرفته شد و کلیه اطلاعات ثبت شده و همین باعث شده اطلاعات ارزشمندی در مورد این واکسن جمعآوری شود.
وی در خصوص فاز سه مطالعات این واکسن توضیح داد: در فاز سه ۱۶ هزار و ۸۷۶ نفر شرکت کردند. نسبت افرادی که واکسن تزریق کردند به گروه پلاسبو، سه به یک بود. در حال حاضر تزریقها انجام شده و الان دو ماه بعد از تزریق دوم آخرین فرد هستیم. گزارش میانی این مطالعه به صورت Interim analysis به سازمان غذا و دارو ارائه شد و مجوز اضطراری آن گرفته شد. این گزارش بر مبنای آنالیز ۱۲ هزار نفر بوده که دو هزار و ۲۴۶ نفر در گروه واکسن اسپایکوژن و ۳ هزار و ۱۴ نفر در گروه واکسن نما بودند. از این تعداد در گروه اسپایکوژن ۵۲ نفر دچار کووید-۱۹ علامتدار شدند و از گروه واکسننما ۴۴ نفر دچار بیماری شدند.
طبرسی اثربخشی این واکسن را حدود ۶۰.۳ درصد برای پیشگیری از بیماری خفیف و متوسط کووید عنوان کرد و گفت: تا آخرین بررسیها که یک ماه پیش بوده، ما هیچ مورد کووید شدید و مرگ نداشتیم. خوشبختانه از یک ماه پیش تا الان هم مرگی گزارش نشده ولی موارد کووید شدید بوده که در آنالیزهای نهایی گزارش خواهد شد.
وی افزود: این واکسن حدود ۶۰ درصد اثربخشی در برابر کووید داشته است. اثربخشیها متفاوت گزارش شده است مثلا برای فایزر هم در ابتدا ۹۵ درصد گزارش کردند برای ویروس گونه ووهان و آلفا ولی الان در مقابل با موج دلتا اثربخشی حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد شده است. ما تمام موارد را در آزمایشگاه مرکزی ویروسشناسی چک کردیم و مشاهده کردیم که تمامی موارد تا الان ویروس دلتا بوده و ما این میزان اثربخشی را بر روی ویروس دلتا عنوان میکنیم.
طبرسی در مورد ادامه مطالعه توضیح داد: مطالعه در حال پیشرفت است و آخر همین ماه به پایان میرسد و اطلاعات نهایی برای دو ماه پس از تزریق را به سازمان غذا و دارو ارائه خواهیم داد.
وی عنوان کرد که دو مورد مرگ مشاهده کردیم که یکی پس از تزریق دوز اول بوده و یکی دیگر ربطی به واکسن و کرونا نداشته است.
طبرسی در مورد مقالات منتشر شده از این مطالعات گفت: مقاله فاز یک در استرالیا در حال پیگیری و انتشار است. فاز دو را نیز پس از ادغام اطلاعات سلولی به زودی منتشر خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوال دکتر نجفی در مورد اقدامات انجام شده برای وارد کردن واکسن اسپایکوژن در لیست واکسنهای WHO عنوان کرد که اقدامات اولیه برای این کار انجام شده ولی از آنجا که باید اطلاعات کامل شود، باید مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی
چند باور غلط درباره راه های انتقال ایدز
چالش های سازمان غذا و دارو بعد از پوست اندازی
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری