میرنیوز
به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در نشست معارفه بنیاد ملی نخبگان به مستعدان برتر نو ورود با اشاره به لزوم حرکت به سمت توسعۀ فردی و اجتماعی، گفت: مستعدبرتر شدن اتفاق بزرگی برای افراد است چراکه سبب دیدن شدن فرد میشود. در واقع مستعدبرتر شدن پایان مسیر نخبگی نیست چرا که دیدهشدن به عنوان مستعدبرتر، ابتدای مسیر توسعه و پیشرفت است.
وی همچنین با اشاره به لزوم حفظ تداوم فعالیتهای نخبگانی و پشتکار تصریح کرد: یکی از چالشها در حوزه مستعدان نوورود، افت تحصیلی این افراد در سالهای ابتدایی تحصیل است چراکه فرد تصور میکند بعد از نیل به رتبهبرتر کنکور یا المپیادهای مختلف، به پایان فعالیت نخبگانی رسیده است.
معاون علمیوفناوری رییسجمهور با اشاره به ضرورت حمایت از استعدادهای تحصیلی، اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان یک مؤسسه رفاهی نیست گرچه تسهیلات خوبی نیز برای مستعدان برتر دارد. در واقع این بنیاد بخشی از اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با برشمردن برخی ویژگیهای اقتصاد دانشبنیان، یادآور شد: این اکوسیستم جای افرادی است که سرمایههایشان به جای جیب، در مغزشان است. به عبارت دیگر، شرکت دانشبنیان از دانش کسب درآمد میکند و این روند با مسیر کارخانهداری تفاوتهای بسیاری دارد.
ستاری با بیان اینکه اکوسیستم دانشبنیان روی انسان سرمایهگذاری میکند، تصریح کرد: کشور چه با تحریم و چه بدون تحریم، دیگر با درآمد و فرهنگ نفت اداره نمیشود و برای رسیدن به توسعۀپایدار و خودکفایی ناگزیر از ایجاد ارزشافزوده بالا از دانش است که این مهم نیز تنها در اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان محقق میشود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان؛ وی با تأکید بر اینکه اساساً هنر دانش ایجاد ارزشافزوده است، خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که به لحاظ منابع انسانی غنی محسوب میشود؛ بنابراین خامفروشی در کشوری که ۴ میلیون دانشجو دارد، توجیهی ندارد. در چنین کشوری باید اکوسیستمی حاکم شود که نوآوری را به اقتصاد تبدیل کند.
معاون علمیوفناوری رییسجمهور گفت: استخدام، نوآوری و خلاقیت مستعدبرتر را از بین میبرد و به دلیل وابستگی که در او ایجاد میکند خلاقیت و نوآوری وی را نیز تحتتأثیر قرار میدهد.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه نوآوری و ریسکپذیری با استخدام سنخیت ندارد، اظهار داشت: در سالهای گذشته اقدامات و دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه شرکتهای دانشبنیان حاصل شد تا جاییکه امروزه چندهزار شرکت دانشبنیان در کشور فعال هستند؛ این در حالیست که تا چندسال پیش مفاهیم اقتصاد دانشبنیان در کشور گنگ و غریبه بود.
ستاری با اشاره به اینکه مردم باید اثر دانش را در زندگی خود احساس کنند، خدمت به جامعه را وظیفه و رسالت اجتماع نخبگانی دانست و تأکید کرد: استعدادبرتر با پول حاصل از اخذ مالیات از معلمان و بازنشستگان تحصیل میکند؛ بنابراین باید در راستای افزایش کیفیت زندگی مردم تلاش کند. باید متوجه بود کشور مثل پدر و مادر بخشی از هویت انسان است. فرد باید استعداد و توان خود را برای توسعه جامعهای هزینه کند که برای رشد او داشتههایش را هزینه کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه کشور برای رسیدن به توسعه چارهای جز تکیه بر توان داخلی ندارد، یادآور شد: ایران از ابتدای تاریخ بوده است امروزه ایران نه یک کشور بلکه یک هویت در تاریخ است که توانسته حتی کشورهای متجاوز را نیز در فرهنگ خود حل کند.
رییس بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: دانشگاه در اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان، هزینه خود را در غالب موارد از محل فروش پتنت و قراردادهای صنعتی تأمین میکند چراکه دانشگاه وابسته به پول دولت، هیچ نوآوری، ایدهپردازی و خلاقیتی ندارد.
معاون علمیوفناوری رییسجمهور تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان تلاش میکند مستعدبرتر برای حضور در اکوسیستم دانشبنیان توانمند شود تا بتواند به قدرتی برسد که علاوه بر رشد فردی، محیط پیرامون خود را نیز دستخوش تغییرات مثبت کرده و بر زندگی اجتماعی جامعه بومی اثرگذاری مثبت داشته باشد.
ستاری گفت: سیستم آموزشی کشور علیرغم تمام انتقادهایی که به آن وارد است، افرادی را تربیت میکند که در بهترین دانشگاههای جهان در بالاترین مقاطع تحصیل میکنند و این حاکی از توان بالای کشور در نیرویانسانی است.
وی در پایان با بیان اینکه اصولاً ایجاد هر تغییری هزینهبر است، خاطرنشان کرد: همه افراد شکست میخورند اما تفاوت در این است که برخی شکست را میپذیرند و از آن درس میگیرند و با جدیت و دانش بیشتر راه خود را دوباره آغاز میکنند تا به اثرگذاری بالا در جامعۀ بومی خود برسند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد