میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، محققان بریتانیایی در حال بررسی گروهی از کارکنان مراقبتهای بهداشتی، با مقاومت عجیب و غریبی که از قبل در برابر عفونت کووید-۱۹ داشتند، آنتیژنی جدیدی برای نسل بعدی واکسنهای کووید-۱۹ کشف کردند.
محققان حدس میزنند نسل بعدی واکسنهایی که از این آنتیژن استفاده میکنند میتوانند به طور بالقوه در برابر همه ویروسهای خانواده کرونا از جمله آنهایی که عامل سرماخوردگی هستند، محافظت ایجاد کنند.
واکسنها با ارائهی یک مولکول به بدن کار میکنند که به سیستم ایمنی کمک میکند تا نحوه شناسایی پاتوژنهای خاص را بیاموزد. این مولکولها بهعنوان آنتیژن یا تولیدکننده آنتیبادی شناخته میشوند و آنتیژن بزرگی که اولین نسل از واکسنهای کووید-۱۹ مورد هدف قرار دادند، پروتئین بدنام سنبله کروناویروس است.
با نگاهی به نسل بعدی واکسنهای کووید-۱۹، محققان فراتر از پروتئین سنبله میروند و آنتی ژنهای جایگزین را بررسی میکنند.
این تحقیق جدید با مطالعه گروهی از کارکنان کادر درمان در بریتانیا آغاز شد که به شکل عجیبی با وجود سطوح بالای قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا، مدام نتیجه آزمایششان منفی میشود.
نتیجه آزمایشهای رایج آنتیبادی و PCR این گروه به طور مداوم منفی میشد، با این حال، محققان برخی از نشانگرهای خونی را که حاکی از ابتلا به عفونت کووید-۱۹ درآنها بود را شناسایی کردند. افزایش سلولهای T ایمنی که به طور خاص برای هدف قرار دادن ویروس "SARS-CoV-۲" طراحی شده بودند، شناسایی شد که نشان میدهد این کارکنان کادر درمان به طور بالقوه عفونت سطح پایینی را تجربه کردهاند، اما توانستهاند به نحوی با آن مقابله کنند.
"لئو سوادلینگ" نویسنده اصلی این مطالعه جدید توضیح میدهد: ما میدانیم که برخی از افراد برخلاف قرار گرفتن در معرض ویروس، سالم باقی میمانند. چیزی که ما نمیدانستیم این است که آیا این افراد واقعاً توانستهاند به طور کامل از ابتلا به ویروس جلوگیری کنند یا اینکه به طور طبیعی ویروس را قبل از اینکه با آزمایشهای معمول قابل تشخیص باشد، شکست دادهاند و با نظارت شدید روی کارکنان کادر درمان برای تشخیص نشانههای عفونت و پاسخهای ایمنی، گروهی را با این نوع خاص از پاسخ سلول T شناسایی کردیم.
سلولهای T شناساییشده در این مطالعه برای هدف قرار دادن پروتئینهای غیرساختاری که در مراحل اولیه چرخه زندگی ویروس نقش دارند، آموزش داده شدهاند. این پروتئینها بخشی از مجموعه رونویسی تکثیر ویروس هستند که بیشتر به عنوان پروتئینهای تکثیر نامیده میشوند.
جالبتر از همه اینکه این پروتئینهای تکثیر خاص در همه کروناویروسها مشترک هستند. بنابراین محققان فرض را بر این گذاشتهاند که افرادی که این نوع از پاسخ سلولهای T قدرتمند را دارند که این پروتئینها را هدف قرار میدهند، ممکن است اخیراً در معرض یک ویروس کرونای بیضررتر مانند سرماخوردگی قرار گرفته باشند.
"سوادلینگ" میگوید: مناطقی از ویروس که این سلولهای T شناسایی میکنند، در بین سایر اعضای خانواده کروناویروس مانند مناطقی که هر ساله باعث سرماخوردگی میشوند، رایج است. بنابراین قرار گرفتن در معرض سرماخوردگی ممکن است به این افراد در برابر ویروس کووید-۱۹ کمک کرده باشد و کفه ترازو را به نفع سیستم ایمنی بدن آنها پایین آورده باشد و ویروس را قبل از شروع تکثیر از بین برده باشند.
این یافتهها بر اساس یک فرضیه رو به رشد است که میگوید یک پاسخ ایمنی مشترک بین ابتلا به کووید-۱۹ و کروناویروسهای رایج دیگر وجود دارد. مطالعه اخیر دانشگاه "استنفورد" حدس میزند قرار گرفتن قبلی در معرض کروناویروسهایی که باعث سرماخوردگی میشوند، ممکن است توضیح دهد که چرا برخی از افراد به شکلهای خفیف یا حتی بدون علامت به کووید-۱۹ مبتلا میشوند.
اما امیدوارکنندهترین مفهوم این مطالعه، این گمان است که این پروتئینهای تکثیر میتوانند به عنوان آنتیژن در واکسنهای آینده کووید-۱۹ گنجانده شوند.
"مالی ماینی" نویسنده ارشد این مطالعه جدید میگوید: واکسنی که سلولهای T را برای هدف قرار دادن این پروتئینهای تکثیر تحریک میکند، ممکن است در برابر همه ویروسهای کرونای فعلی از جمله آنهایی که باعث سرماخوردگی میشوند، محافظت ایجاد کند.
وی همچنین اشاره میکند که واکسن آینده علاوه بر آنتی ژنهای پروتئین سنبله شامل این آنتیژنهای جدید نیز میشود. این واکسنها یک سیستم مکمل با آنتیبادیهایی ایجاد میکنند که برای تشخیص سریع پروتئین سنبله و سلولهای T حافظه که این پروتئینهای تکثیر را هدف قرار میدهند، آموزش دیدهاند.
"ماینی" میگوید: سلولهای T که ماشینهای تکثیر ویروس را تشخیص میدهند، یک لایه حفاظتی اضافی ایجاد میکنند که توسط واکسنهای فعلیِ بسیار کارآمد ایجاد میشود. این واکسن دوگانه، انعطافپذیری بیشتری در برابر جهشها ایجاد میکند و از آنجایی که سلولهای T میتوانند به طور باورنکردنی عمری طولانی داشته باشند، همچنین میتوانند ایمنی طولانیتری را ایجاد کنند.
این مطالعه جدید در مجله Nature منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود