میرنیوز
به گزارش ایسنا، آلبرتو گارلاندینی (Alberto Garlandini) امروز در افتتاحیه چهل و هشتمین کنفرانس بین المللی موزه ها و مراکز علم دنیا (سیموست ۲۰۲۱ تهران) با عنوان «نقش موزه ها و مراکز علم در حفاظت از محیط زیست» که به صورت مجازی به میزبانی موزه ملی علوم و فناوری ایران برگزار شد، با بیان این که از ارائه سخنرانی در سیموسِت (CIMUSET) در تهران فوق العاده خرسند هستم، اظهار کرد: به سیموسِت (CIMUSET) و اِچِرکی دامالی (Mr. Ech cherki Dahmali) رئیس سیموست و همچنین به آیکوم ایران، موزه ملی علم و فناوری ایران و وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران، برای برگزاری چنین کنفرانسِ الهام بخشی در حوزه موزه ها و مسائل مربوط به محیط زیست تبریک می گویم.
وی ادامه داد: کنفرانس سالانه شما با یک دورانِ سرنوشت ساز متقارن شده؛ وضعیت اضطراری کووید ۱۹، چالش های فوق العاده جدیدی را به ارمغان آورده و برخی از چالش های قدیمی را هم تشدید کرده است. درحالی که تعدادی از موزه ها با محدودیت هایی بازگشایی شده اند، اما بسیاری از آنها تعطیل باقی مانده اند. مادامی که ما به آرامی از دورانِ همه گیری خارج می شویم، با وجود در اختیار داشتن فرصت، این وظیفه را هم بر عهده داریم تا بهتر بازسازی کنیم. ما علاوه بر بهبودی در این دوران، باید خودمان را مجدداً احیا کرده و در ساختِ تصویری از موزه در آینده بازنگری کنیم. من اطمینان دارم که ساختِ موزه های متعلق به آینده از قبل آغاز شده است.
رئیس شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) تصریح کرد: هر روزه افراد حرفه ای در حوزۀ موزه در حال ایجاد ارتباطاتِ جدید با جوامعشان و آزمایشاتِ گوناگون جهت حفظ منابع طبیعی با اَشکالِ نوآورانه مشارکت ها و راهبردهای فرهنگی هستند. این همه گیری بطور چشمگیری سبب افزایش نابرابری در دسترسی به میراث و مشارکت در زندگی فرهنگی شده است. مشارکت به معنای مداخله و ارتباطِ فعالِ شهروندان است. جوامع نه تنها نباید فقط در حد مشورت و شنیدن نظرات مورد توجه قرار بگیرند، بلکه آنها باید در تصمیم گیری ها، توسعه محتوا و تعریف اولویت ها مشارکت داشته باشند.
وی با بیان این که دسترسی آزاد به فرهنگ یکی از حقوق بشر بوده که توسط سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است، افزود: نوآوری و جامعیت یا فراگیری مسائل کلیدی هستند. در دنیایی که ۴۱ درصد از جمعیتِ آن هیچ دسترسی به اینترنت ندارد، نوآوری باید فراگیر باشد و فراگیری یا جامعیت به نوآوری نیاز دارد.
رئیس ایکوم با بیان این که تأثیرات شوکه کننده بحرانِ آب و هوا، همچنان به آسیب رساندن به میراثِ طبیعی و فرهنگی ما در سرتاسر جهان ادامه می دهد، گفت: میزان چشمگیرِ تنوع زیستی و تأثیرات تغییرات آب و هوایی به ما نشان می دهد که چقدر ارتباط مابین انسان، زیست کُره و سنگ کُره (قسمت سخت زمین)، نزدیک است.
وی ادامه داد: فرهنگ های آنتروپوسن در حال آسیب دیدن هستند؛ چراکه مناظر، منابع طبیعی و زیست پذیری در معرض خطر هستند. جوامع بومی در خط مقدم قرار دارند. نه تنها معیشت آنها به خطر انداخته می شود، بلکه میراث فرهنگیِ آنها نیز نمی تواند بدون زیستگاه طبیعیشان باقی بماند. حتی زبان های بومی در نتیجه بحران آب و هوا، پیوسته رو به زوال هستند.
گارلاندینی تصریح کرد: اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد در جهت جبران و بهبودِ همه گیریِ اخیر ضروری هستند که با هدف اقتصادهای همسو و سازگار با محیط زیست و جوامع منعطف تر بوجود آمده اند. موزه ها یکی از مورد اطمینان ترین نهادهایی هستند که در موقعیتی منحصر به فرد برای ارتقای این همسویی و گوناگونی قرار دارند. حمایت از سیاست های زیست محیطی و استراتژی های پس از همه گیری، اطلاعات علمی را منتشر کرده و اقدامات پایدار را در جوامع محلی سبب می شوند.
وی ادامه داد: موزه ها در ترویج راهکارهای نوآورانه نقش کلیدی ایفا کرده، صدای افراد اصلاح طلب در حوزۀ محیط زیست را تقویت کرده و تمامی اعضای جامعه را در مسائل مربوط به تغییراتِ آب و هوا درگیر می کنند.
گارلاندینی با بیان این که آیکوم از تمامی اقدامات لازم نظیر مسئولیت و مشارکت مدنی در جهت ترویجِ آگاهی نسبت به عدالتِ آب و هوایی حمایت می کند، گفت: در سال ۲۰۱۹، مجمع عمومیِ آیکوم در کیوتو قطعنامه پایداری و اجرای برنامه کاری ۲۰۳۰ را تصویب کرد. دستیابی به اهداف توسعه پایدارِ سازمان ملل متحد و مبارزه برای عدالتِ آب و هوایی، به یک نقطه مرجع بنیادی برای فعالیت های آیکوم طی دهه آتی و فراتر از آن در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی تبدیل شده است. ما در این راستا تحت حمایت و پشتیبانیِ گروه فعالیت های پایدار آیکوم هستیم که بمنظور کمک به کمیته های ما در تلفیق مسائل مربوط به پایداری و اهداف توسعه پایدار با فعالیت های خودشان که همانا ایجاد اعتماد، مهارت و ظرفیتِ اقدام است، بوجود آمده اند.
وی افزود: این گروه در حال توسعه یک برنامه عملیاتی جهانی است که طی بیست و ششمین کنفرانس عمومیِ ما در ماه آگوستِ ۲۰۲۲ در پراگ به آن پرداخته خواهد شد.
وی ادامه داد: در پایانِ ماه جولایِ سال ۲۰۲۱ اولین نشستِ وزرای فرهنگیِ گروه G۲۰ در رُم برگزار شد. تمرکز این نشست بر اهمیت فرهنگ در جهت آینده ای پایدار بود. من مفتخرم که اعلام کنم که صدای موزه ها در تمامِ طولِ جلسات شنیده شد. آیکوم بطور فعال در نشست های گروه G۲۰ شرکت می کند تا اطمینان حاصل کند که افراد تصمیم گیر در سرتاسر جهان موزه ها را در سیاست های خود ادغام کرده و مسائل مربوط به میراث، پایداری و بحران آب و هوایی را در نظر بگیرند.
رئیس ایکوم خاطرنشان کرد: کشورهای عضو گروه G۲۰ در اعلامیه نهایی خود تصدیق کردند که ایکوم یک نهاد فعالِ با اهمیت در سطح بین المللی بوده و نقش موزه ها را در محافظت از میراث، توسعه پایدار و آموزش مورد تأکید قرار دادند.
وی افزود: مبارزه با تغییراتِ آب و هوایی و از بین رفتن تنوع زیستی وظیفه اخلاقیِ موجود در دورانِ ماست. چالش های جهانی مستلزم واکنش های جهانی است. همکاری بین المللی در حال حاضر بیش از هر دورانِ دیگری مورد نیاز است. ایکوم موزه ها را فرا می خواند تا با این چالش و آخرین تغییراتِ آن روبرو شوند.
ادامه دارد
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند