میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر ایمان افتخاری در نشست خبری امروز با اشاره به تغییر نام "صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران" به "بنیاد علم ایران" با تاکید بر اینکه در طول سالهای گذشته فعالیتهای این صندوق دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شده است، افزود: از سال ۱۳۹۱ تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و در نهایت روز سه شنبه گذشته با دستور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع در قالب اساسنامهای به تصویب رسید.
وی اظهار کرد: تصویب این اساسنامه شروع یک توسعه اثرگذار در صندوق است و تمرکز ما بر پژوهشهای پایه استوار است، ولی تغییر چندانی در فعالیتهای صندوق صورت نمیگیرد؛ اما برخی وظایفی که بر عهده این صندوق بوده است، با تبدیل شدن آن به بنیاد علم ایران، توسط نهادهای دیگر دنبال خواهد شد.
افتخاری به وضعیت بودجه این نهاد با تبدیل آن از صندوق به بنیاد، توضیح داد: ما تصمیم گیرنده در بودجه نیستیم، اما ممکن است در بدنه دولت تغییراتی در خصوص بودجه این بنیاد صورت گیرد.
رییس بنیاد علم ایران ادامه داد: نحوه عملکرد این نهاد علمی از نظر اجرایی مشابه دانشگاهها تعریف میشود و این تکلیف را مشخص میکند که همانند نهادهای مالی و بانکی از هر پژوهشی حمایت نکند، بلکه طرحهای پژوهشی که به رسمیت شناخته شدهاند، مورد حمایت قرار گیرند.
وی اصلیترین فعالیت این بنیاد را در سه محور "طرحهای پژوهشی"، "حمایت از پژوهشهای پسادکتری" و "حمایت از رسالههای دکتری" دانست و یادآور شد: این رویه همچنان در بنیاد علم ایران مورد پیگیری قرار میگیرند. این نهاد همواره پژوهشهای پایه و کاربردی را مورد حمایت قرار داده و تاکنون طی ۱۵ سال تشکیل صندوق بیش از ۸ هزار پروژه پژوهشی را پشتیبانی کرده تا به ثمر برسند.
افتخاری با تاکید بر اینکه ساز و کار حمایت از پروژههای پژوهشی در این صندوق مبتنی بر وام نبوده است، گفت: این حمایتها بلاعوض بوده، همانطور که در سایر کشورها در بنیادهای مشابه این حمایت ها صورت میگیرد.
رییس بنیاد علم ایران با بیان اینکه طی ۵ سال اخیر به صورت میانگین و سالانه ۱۱۰۰ پروژه را مورد حمایت قرار دادیم ،گفت: طی ۱۵ سال از تشکیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران حمایت از پروژه ها به مرور افزایش یافته است.
رئیس بنیاد علم ایران با بیان اینکه در این بنیاد با ۱۰۰نفر از دانشمندان کشور همکاری مستقیم داریم، گفت: این افراد در دانشگاه ها و بسیاری از امور کشور دست دارند یا مطلع هستند. از این رو ما در بنیاد با مشورت آنها پروژههای مساله محور و مورد نیاز کشور را به تصویب برای حمایت میرسانیم.
به گزارش ایسنا، از سال ۱۳۹۱، تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران در قالب اساسنامه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد. این اساسنامه هفته گذشته بر اساس دستور حجتالاسلام رئیسی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد
کریستالی که از هوا آب می گیرد
یک ایرانی مدیر ارشد مالی ایکس شد
انتصاب ۲ عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدبهشتی در دولت