میرنیوز

تبدیل دوره دستیاری پزشکی به «شغل» راه حل مشکل دستیاران/ کابوس دستیاری چگونه تمام می‌شود

تبدیل دوره دستیاری پزشکی به «شغل» راه حل مشکل دستیاران/ کابوس دستیاری چگونه تمام می‌شود 2021-11-01T09:02:28+03:30

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: در روزهای اخیر دوباره مسئله معیشت و رفاه، فشار کاری و دغدغه‌های دستیاران مطرح شده است و دستیاران پزشکی در واکنش به این موضوع با اعلام انصراف واکنش نشان داده‌اند.

دستیاران پزشکی بخش عمده‌ای از زندگی خود را در محیط‌های دانشگاهی و بیمارستانی و درمانی سپری می‌کنند و در یک سال اخیر با توجه به تشدید شرایط بیماری و اپیدمی در کشور، این گروه بار سنگینی از کارهای درمانی را برعهده داشته‌اند.

بسیاری از دستیاران پزشکی (رزیدنت‌ها) در پیک این بیماری و در شرایط سخت‏ در قالب کشیک‌های طولانی بر بالین بیماران حاضر شدند و سختی‌های زیادی کشیدند اما پرداختی‌های که برای آنها در نظر گرفته می‌شود، ناچیز و جوابگوی معیشت آنها نیست.

همچنین در حدود دو سال گذشته انصراف‌های دسته جمعی دستیاران در اعتراض به شرایط حاکم آموزشی و یا برخی خودکشی‌ها که ناشی از فشارهای اقتصادی و اجتماعی بر روی آنها است، موجب شده دوباره این موضوع و اهمیت تبدیل وضعیت آنها به شغل را مطرح کرده است.

طرح موضوع تبدیل دوره دستیاری به شغل به عنوان یکی از راه حل های مشکلات دستیاران

دکتر علی سلحشور دبیر کارگروه درمان شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی و دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با مهر درباره جزئیات مسائل و مشکلات دستیاران گفت: موضوعات و مشکلات دستیاران پزشکی سال‌ها است که وجود داشته اما از سال گذشته و پس از رسانه‌ای شدن موضوع چند مورد خودکشی در میان دستیاران این مسائل شدت گرفت و برخی نمایندگان مجلس از وزارت بهداشت توضیح خواستند و موضوع تبدیل دوره دستیاری به شغل به عنوان یکی از راه حل‌ها مطرح شد.

وی افزود: پیش از این هم دوره دستیاری سختی و ایرادات بسیاری داشته است و دستیاران هم به آن اعتراض داشتند اما به دلیل اینکه آینده مثبتی از لحاظ درآمد اقتصادی و جایگاه شغلی برای خود می‌دیدند سختی‌ها را تحمل می‌کردند. اما از سال‌های ۹۴ و ۹۵ به این سو، تغییری در نوع پرداخت به پزشکان متخصص صورت گرفت و این افق کم رنگ و اعتراضات بیشتر شد. ضمن اینکه مشکلات اقتصادی کل کشور هم به این مشکلات دامن زد.

سلحشور یادآور شد: واقعیت این است که دوره دستیاری در نظام آموزش پزشکی ایران دوره دانشجویی محسوب می‌شود و از همین رو به دانشجو کمک هزینه تحصیلی داده می‌شود. همین مساله باعث می‌شود هیچ همخوانی میان کمک هزینه تحصیلی و هزینه‌های زندگی یک دستیار پزشکی وجود نداشته باشد.

وی گفت: بر اساس قانون سالیانه ۲۵ درصد به مبلغ کمک هزینه تحصیلی دستیاران اضافه می‌شود. تا مهرماه سال ۱۴۰۰ یک دستیار پزشکی سال چهارم و متاهل مبلغ ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دریافت می کرده است که با افزایش ۲۵ درصدی حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کند. نکته جالب توجه در اینجا این است که همین ۲۵ درصد افزایش نیز بر روی کل کمک هزینه صورت نمی‌گیرد و ۲۵ درصد بر روی بیس مبلغ کمک هزینه دستیار پزشکی مجرد اعمال می‌شود.

کمک هزینه دستیاری کفاف کرایه خانه را به ویژه در شهرهای بزرگ نمی‌دهد

دبیر کارگروه درمان شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی افزود: نکته مهم در وضعیت رفاهی و معیشتی این است که پیش از این امکان زندگی با این کمک هزینه در کنار کمک خانواده‌ها بود اما اکنون این دریافتی کفاف حتی کرایه خانه را به ویژه در شهرهای بزرگ نمی‌دهد. در مقابل دانشگاه‌های علوم پزشکی به دستیاران پزشکی و دانشجویان دکتری تخصصی خوابگاه نمی‌دهند و این مسئله مشکلات دستیاران را در شهرهای بزرگ بیشتر می‌کند.

وی گفت: در وزارت بهداشت قوانین کافی در زمینه پرداخت کارانه و کمک هزینه به دستیاران وجود دارد اما متاسفانه قوانین به درستی اجرا نمی‌شود. قوانینی وجود دارد که مرکز درمانی و آموزشی و یا بیمارستان و یا دانشگاه می‌تواند درصدی از کارانه و یا درصدی از حق العمل جراح را به دستیار جراح اختصاص دهد اما هیچکدام از این درصدها داده نمی‌شود و قوانین اجرا نمی‌شود. در حالی که ممکن است بخش عمده‌ای از مشکلات معیشتی با همین قوانین قابل حل باشد.

شرایط ساعت کاری برای دستیاران پزشکی بر اساس قوانین وزارت بهداشت اجرا نمی‌شود

سلحشور یکی دیگر از مشکلات دوره دستیاری را طاقت فرسا بودن ساعات کاری برشمرد و افزود: شرایط ساعت کاری برای دستیاران پزشکی بر اساس قوانین وزارت بهداشت اجرا نمی‌شود. با وجود اینکه از دو سال پیش یک آیین نامه‌ای برای ساعت کاری و شیفت کاری تهیه شد که بر اساس سال تحصیلی هر دستیار چقدر در هفته باید کشیک باشد اما وجود کلمه حداکثر در آن آیین نامه موجب شد دانشگاه‌ها بگویند بر اساس آیین نامه هر دستیار پزشکی باید حداکثر ۱۲ کشیک داشته باشد.

وی افزود: اما این موضوع در بسیاری از دانشگاه‌ها برای دستیار سال یک رعایت نمی‌شود. در اغلب موارد دستیاران رشته‌های جراحی از ۷ صبح تا ساعت ۴ بعد از ظهر روز بعد در بهترین حالت ۳۶ ساعت در بیمارستان هستند و در این مدت تمام وقت به بیماران رسیدگی می‌کنند.

دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: ضمن اینکه دستیاری که این همه ساعت در بیمارستان حضور دارد از حداقل امکانات برای استراحت چند دقیقه‌ای هم محروم است. شکل و شمایل پاویون‌ها از نظر امکانات و پاکیزگی تا اندازه‌ای بد و غیرقابل تحمل است که هیچکس حاضر به استراحت در آنجا نیست. این سوال پیش می‌آید که چرا دستیاران به این مشکل اعتراض نمی‌کنند که باید گفت زیرا اینقدر دستیاران درگیر مریض‌ها هستند که فرصتی برای اعتراض وجود ندارد.

وی گفت: ما در شورای صنفی دستیاران پزشکی پیش نویس استانداردسازی پاویون‌های بیمارستان‌ها را تهیه کرده‌ایم که مراحل پایانی خود را می‌گذراند.

تعارض منافع در گروه پزشکی از دلایل عدم تبدیل وضعیت دوره دستیاری پزشکی

سلحشور اجرایی نشدن کوریکولوم آموزشی دوره دستیاری و اختیارات بیش از اندازه مدیران گروه‌های آموزشی را از مشکلات سد راه تبدیل وضعیت دوره دستیاری به شغل برشمرد و گفت: از دلایل عدم تبدیل وضعیت دوره دستیاری پزشکی تعارض منافع در گروه پزشکی است. در قوانین آموزشی اختیارات بی حد و مرزی به گروه آموزشی داده شده تا حدی که مدیر گروه می‌تواند در زمینه چرخش کشیک‌های کاری، مرخصی و غیره خلاف مصوبات آموزشی هم عمل کند. ضمن اینکه برخی از کوریکولوم ها سال هاست که بازنگری نشده‌اند.

وی افزود: دستیاران پزشکی تمام وقت هستند و حق کار کردن در جای دیگری ندارند. در واقع یک تناقض وجود دارد که اگر فرد دانشجو است چرا تمام وقت است و اگر تمام وقت کار می‌کند چرا برای فرد شغل محسوب نمی‌شود. اگر فرد تمام وقت نبود می‌توانست به عنوان یک پزشکی عمومی هم جای دیگری کار کند و وضعیت اقتصادی خود را بهبود ببخشد.

وی درباره بیمه دستیاران پزشکی و مشکلات بر سر راه بیمه‌های مرتبط با این گروه گفت: از ابتدای سال اعلام کردند دستیاران می‌توانند بیمه شوند اما همین موضوع هم با چالش‌هایی همراه بود. ابتدا برای درمان بیمه سلامت مطرح شد ولی مورد استقبال قرار نگرفت زیرا بیمه سلامت با بسیاری مراکز طرف قرارداد نیست. پیشنهاد شده است که قرارداد بیمه درمان هم با بیمه تامین اجتماعی منعقد شود که هنوز اجرایی نشده است.

دبیر شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: ضمن اینکه از ابتدای امسال موضوع سابقه کار با بیمه تامین اجتماعی آغاز شده است. بیمه مسئولیت هم دستیاران از سال‌ها پیش هر فردی به طور جداگانه نسبت به این موضوع اقدام می‌کرد اما نکته اینجاست که تمامی هزینه‌های بیمه‌ای برعهده دستیاران است و چون دستیار دانشجو محسوب می‌شود بنابراین هزینه‌ها را خود فرد تقبل می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: ما در شورای صنفی پیشنهاد داده‌ایم که ثبت نام بیمه چه بیمه درمان، چه بیمه مسئولیت و چه وام‌ها و تسهیلات دستیاران همگی در زمان ثبت نام دستیاران در دانشگاه انجام شود و فرد اگر قرار است ضمانتی ارائه کند همه را در یک زمان ارائه کند.

با تبدیل وضعیت دوره دستیاری به شغل مشکلات سامان پیدا کند

سلحشور یادآور شد: امید می‌رود که با تبدیل وضعیت دوره دستیاری به شغل مشکلاتی از جمله ساعات کاری، بیمه، پرداخت‌ها و کمک هزینه‌ها سامان پیدا کند زیرا مدرک اصلی فرد دستیار، پزشکی عمومی است و می‌تواند به اندازه یک پزشک عمومی دریافتی داشته باشد.

وی تاکید کرد: هر چه زودتر باید در وزارت بهداشت کارگروه مشترکی برای این موضوع تشکیل شود اما نکته مهم این است که هنوز کارگروهی تشکیل نشده است و کسی نمی‌داند که ترکیب این کارگروه چگونه است و قرار است چه زمانی تشکیل شود و چه مشکلاتی در آن مطرح شود.

دبیر کارگروه درمان شوراهای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی افزود: مشکلات دستیاران پزشکی نباید با موضوعات حقوق و مزایای پزشکان که در رسانه‌ها مطرح می‌شود مخلوط شود زیرا بار اصلی درمان در بیمارستان‌ها برعهده دستیاران پزشکی است و با این وجود از کمترین میزان حق الزحمه و مسائل رفاهی برخوردارند. این مشکلات باید در فضای وزارت بهداشت مورد رسیدگی قرار گیرد زیرا هر لحظه ناامیدی نیروی انسانی گروه پزشکی، مهاجرت در این گروه را تقویت می‌کند.

واکنش وزارت بهداشت به مشکلات دستیاران پزشکی

اما وزارت بهداشت نیز به تازگی به این موضوع واکنش نشان داده است و علاوه بر معاون آموزشی، مدیرکل بازرسی وزارت بهداشت نیز از دستور وزیر بهداشت برای رسیدگی به این موضوع خبر داده است.

دکتر علیرضا رحیم نیا مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت گفته است یکی از اصلی ترین دغدغه‌های وزیر بهداشت، حل مشکلات دستیاران تخصصی بوده است و دکتر عین اللهی برای حل مشکلات دستیاران تخصصی، دستورات مهمی صادر کرده که در حال انجام اما اندکی زمان بر است.

وی اضافه کرده است: از مهمترین دستورات وزیر بهداشت برای حل مشکلات دستیاران مربوط به تعهدنامه، بیمه مسئولیت، افزایش دستمزد و مشکلات کار و کشیک‌ها بوده که در حال انجام است و به محض به نتیجه رسیدن، به اطلاع خواهید رسید.

کابوس دستیاری در کشور روزی پایان می‌یابد

در همین زمینه دکتر ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت نیز اصلاح ساختار دستیاری، افزایش کیفیت آموزش و تقویت معیشت این عزیزان از طریق منابع مالی پایدار را یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت برشمرده است.

وی با بیان اینکه در دولت جدید یکی از اولویت‌های مهم و ضروری وزیر بهداشت و معاونت آموزشی، اصلاح ساختار دستیاری، افزایش کیفیت آموزش و تقویت معیشت آنها از طریق منابع مالی پایدار است، یادآور شده است: در این مسیر، تبدیل دستیاری به شغل در دستور کار این معاونت قرار گرفته است تا با استفاده از تمام ظرفیت کشور، این عزیزان از حداقل حقوق و مزایای یک پزشک عمومی بهره مند شوند.

وی در ادامه تاکید کرده است باید کابوس دستیاری در کشورمان روزی پایان یافته و به جای آن، فضایی آرام، امیدبخش و سرشار از انگیزه برای یادگیری و خدمت به بیماران جایگزین شود. همچنین کاهش استرس‌های بی مبنا و دریافت کارانه مناسب با تغییر برخی آیین نامه‌های ناعادلانه، از جمله فعالیت‌هایی است که در حال انجام است.

به گزارش مهر، به نظر می‌رسد تا زمان تشکیل کارگروه مشترکی از سوی وزارت بهداشت برای رسیدگی به ابعاد چندگانه این موضوع اعم از حقوقی، درمان، آموزشی و دانشجویی و دعوت از نمایندگان دستیاران و ذینفعان، باید در انتظار حل مشکل دستیاران پزشکی باقی ماند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی

اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
2024-11-21T17:07:18+03:30
وزیر علوم گفت: اطمینان می دهم که انتصاباتی که داشتم کار خودم بوده و غیرسیاسی ترین افراد را انتخاب کردم.

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب

سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسان‌ترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
2024-11-21T16:00:38+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور به گزیده‌ای از مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:33:58+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند

دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
2024-11-21T15:20:38+03:30
رئیس دانشگاه انقلاب اسلامی گفت: باید دانشگاههای ما به مراکز تحقیقاتی تبدیل شوند و دانشجویان بسیجی پرچمدار آن باشند. 

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد

نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
2024-11-21T13:14:03+03:30
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه در راستای ایجاد وحدت رویه در ساماندهی حوزه پیامک انبوه و با هدف ایجاد هم افزایی برای توسعه بازار کسب و کار و افزایش رضایت مردم م...

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک

همکاری‌ دانشگاه‌های شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
2024-11-21T12:47:18+03:30
دانشگاه‌های علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همک...

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد

مشکلات رزیدنت‌ها بررسی و رفع خواهد شد
2024-11-21T10:33:59+03:30
وزیر بهداشت گفت: مشکلات رزیدنت ها رفع خواهد شد.

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد

شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
2024-11-21T10:20:39+03:30
دانشگاه صنعتی شریف شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد بدون آزمون در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ را اعلام کرد.

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد

ثبت‌نام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
2024-11-21T10:07:19+03:30
مهلت ثبت نام دانشجویان استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، تمدید شد.

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی
2024-11-21T09:53:59+03:30
دولت استرالیا لایحه‌ای با هدف ممنوعیت شبکه های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال به پارلمان ارائه کرد که شامل جریمه ای تا ۳۲ میلیون دلار آمریکا برای پلتفرم‌هایی...

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم

ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
2024-11-21T09:40:39+03:30
وزیر بهداشت گفت: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
2024-11-21T09:27:19+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود

هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی می‌شود
2024-11-21T08:33:58+03:30
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی با هدف کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر در کشور خبر داد.

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی

رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
2024-11-21T08:20:39+03:30
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از پیشرفت‌های کم‌سابقه در افزایش ضریب نفوذ خدمات سیار، پهن‌باند و توسعه شبکه فیبرنوری خبر داد.

آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز

آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
2024-11-21T08:20:39+03:30
ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز اول آذر ۱۴۰۳ آغاز شده و تا ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌ها

افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتی‌ها
2024-11-21T07:40:39+03:30
معاون آموزش اورژانس کشور گفت: موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی داشته اما تعداد فوتی‌های ناشی از این مسمومیت کاهش ۱۴ درصدی نسبت ...

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند

برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
2024-11-21T05:53:59+03:30
به نظر می رسد داروهایی که قبلاً توسط میلیون ها بیمار دیابتی مصرف شده اند، به کاهش حملات آسم تا ۷۰ درصد کمک می کنند.

ایران می‌تواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد

ایران می‌تواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
2024-11-20T22:47:18+03:30
رئیس سمپوزیوم بین‌المللی چشم انداز طب سنتی، گفت: ایران یک کشور پیشرو در حوزه طب سنتی است و می‌تواند الگویی برای توسعه و ادغام طب سنتی و مکمل در نظام سلامت سا...

گسترش همکاری‌ علمی بین دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف

گسترش همکاری‌ علمی بین دانشگاه‌ علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
2024-11-20T16:20:41+03:30
تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی و پژوهشی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه صنعتی شریف منعقد شد و به امضای روسای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف...

حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی و رساله‌های مرتبط با فلسطین

حمایت بنیاد ملی علم از طرح‌های پژوهشی و رساله‌های مرتبط با فلسطین
2024-11-20T16:07:19+03:30
بنیاد ملی علم ایران در فراخوانی با عنوان «مسئله فلسطین: دیروز و امروز و فردا» که از ۳۰ آبان ماه تا ۱۵ بهمن ماه ادامه دارد، از طرح‌های پژوهشی و پسادکتری و رسا...

ابلاغ هرگونه آیین‌نامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد

ابلاغ هرگونه آیین‌نامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
2024-11-20T16:07:19+03:30
وزیر علوم با ابلاغ بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها تأکید کرد: واحدهای متبوع موظفند قبل از تصویب هرگونه مقرره امضای قرارداد و تفاهم‌نامه ای تاییدیه حقوقی وزارت...

دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند

دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
2024-11-20T15:40:41+03:30
همایش ملی «توسعه اقتصادی و اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» از سوی دانشگاه علامه‌طباطبائی با همکاری دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.

پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی

پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
2024-11-20T15:27:19+03:30
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت از پیشنهاد ۵۴ درصدی تعرفه های پزشکی به دولت خبر داد.

پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج

پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
2024-11-20T15:27:19+03:30
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در پیامی آغاز هفته گرامیداشت بسیج که امسال شعار «بسیج با مردم؛ برای مردم» برای آن برگزیده شده را تبریک گفت.

کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی

کلید مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی
2024-11-20T15:00:40+03:30
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: رژیم غذایی هدفمند، به معنای انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماری‌های کلیوی است.

گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است

گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
2024-11-20T15:00:39+03:30
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: گاز رادُن خطر ابتلاء به سرطان ریه را افزایش و بعد از استعمال دخانیات دومین عامل اصلی ابتلاء به سرطان ریه است.

کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم

کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
2024-11-20T14:47:18+03:30
معاون اداری، مالی وزارت علوم گفت: ناترازی انرژی در کشور به یک بحران جدی تبدیل شده است که مدیریت صحیح مصرف، قطعا در خروج از این بحران نقش اثرگذار دارد.

نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبت‌نام آذرماه آغاز شد

نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبت‌نام آذرماه آغاز شد
2024-11-20T14:20:40+03:30
نتایج آزمون EPT آبان ماه سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد و ثبت نام آزمون EPT آذرماه سال ۱۴۰۳ از امروز ۳۰ آبان ماه آغاز و تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۷ آذر ...

تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران

تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
2024-11-20T14:20:40+03:30
آئین تجلیل از دستیاران رتبه برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور سرپرست این دانشگاه برگزار شد.

مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد

مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد
2024-11-20T14:07:19+03:30
رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: با همکاری سازمان برنامه‌ و بودجه مشکل پرداخت وام شهریه برطرف شد و دانشجویان از فردا یکم آذرماه می‌توانند نسبت به ثبت‌نام خود ا...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)