میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، سیدحیدر محمدی امروز در مراسم رونمایی از داروی درمان روماتوئید آرتریت ساخت یک شرکت دانش بنیان با بیان اینکه بازار دارویی کشور در سال گذشته حدود ٣۵ هزار میلیارد بوده است، اظهارداشت: با شیوع کرونا، ٢٠ درصد این میزان دستخوش تغییر شده است.
وی با بیان اینکه ٩٩ درصد بازار دارویی کشور از نظر عددی مربوط به تولید داخل است، گفت: در سال ٢٠٢٠ ارزش داروهای بیوتک حدود ٢۵٣ میلیارد دلار بود و در سال جاری میلادی ارزش داروهای بیوتکنولوژی به بیش از ٣٠٠ میلیون دلار رسیده است.
محمدی تصریح کرد: تولید واکسن کووید_ ١٩ انقلابی در حوزه بیولوژی به وجود آورده است.
به گفته وی ١٠ درصد بازار دارویی مربوط به داروهای بیولوژیک است و ۴ درصد آن مربوط به داروهای تولید داخل میشود.
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه این عدد روند صعودی دارد، گفت: سخت ترین کار برای رگولاتور این است که باید تمام قد از تولیدات داخل حمایت کند.
وی با تاکید بر اینکه از این رو به سراغ تولیدکنندگان رفتیم، گفت: در ابتدای شیوع کرونا شاهد بودیم که اگر تولید داخل سه نوع داروی کرونا را نداشتیم زمین میخوردیم و این در حالی است که در نیمه ١۴٠٠ حدود ۶ هزار میلیارد تومان برای داروی رمدسیویر و ۶٠٠ میلیارد تومان برای داروی توسیلیزومب و ٧٠٠ میلیارد تومان برای فاویپیراویر صرف شد.
محمدی با بیان اینکه بیش از ٢۵ درصد بازار دارویی کشور را این سه داروی کرونا به خود اختصاص داد، گفت: اگر تولید داخل نبود نمیتوانستیم این داروها را تولید کنیم و این اهمیت موضوع را نشان میدهد، البته باید سختگیری ها در کیفیت دارو را داشته باشیم .
وی گفت: سازمان غذا و دارو حامی صادرات است و بخشی از چالشهای حوزه تولید دارو با صادرات مرتفع میشود، چرا که شرکتها برای صادرات باید استانداردها را پاس کنند.
عضو هیئت مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای بیوتکنولوژی نیز در این مراسم اظهار داشت: گروه بالینی در کنار گروه علوم پایه، تفکرات تولید داروی نو ترکیب را به نتیجه رساندند و از نظر کیفیت از نمونههای خارجی چیزی کم نداریم. رگولاتوری کشور سخت گیری بسیاری در بررسی و تایید داروها دارند.
بهبودی تصریح کرد: متاسفانه به التماس کردن عادت کردهایم اما اکنون کمی رویه تغییر کرده است. روزی از معاونت علمی با ما تماس گرفتند تا از محصول گرایی به شرکت گرایی سوق پیدا کنیم و این گونه دعوت از شرکتهای دانش بنیان برای ما بی سابقه بود و از ما درخواست کردند برای حمایت از ایده ها وارد عمل شویم.
عضو هیئت مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای بیوتکنولوژی گفت: ۴۰- ۵٠ داروی بیوتکنولوژی برای تولید در اولویت قرار گرفتند و مقرر شد تولید شوند و امروز شاهد رونمایی از این داروها هستیم.
وی تصریح کرد: متاسفانه شاهد مهاجرت بودیم و مقرر شد به این نخبگان وام اختصاص دهیم و در نتیجه آن واکسن پاپیلوما و آنفلوآنزا تولید شد.
بهبودی افزود: پیش از این فقط ٢١ داروی بیوتکنولوژی تولید داشتیم و داروها وارد فهرست نمی شدند و به اصلاح سوزن تولید روی ٢١ مورد گیر کرده بود و حالا این سوزن آزاد شده است و اکنون ٢٧ داروی بیوتکنولوژی دنیا در ایران تولید میشود.
بهبودی بیان کرد: اکنون شرایط به گونهای است که معاونت علمی و سازمان غذا و دارو به سراغ تولیدکنندگان می روند. ٩٩٣ نفر در شرکتهای بیوتکنولوژی فعالیت میکنند و در ١٠ سال آینده میتوانند رشد خوبی داشته باشند.
عضو هیئت مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان داروهای بیوتکنولوژی اظهارداشت: در تولید واکسن، توقف رشد در تولید را داشتیم و از سال ١٣۵٠ تولید ما در عمل متوقف شده بود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر واکسنهای مهم را در ایران تولید کرده ایم و حمایتهای خوبی صورت گرفته است. امیدواریم واکسن روتاویروس تا پایان ١۴٠٠ تولید و وارد بازار شود.
بهبودی گفت: در بیوتکنولوژی صنعت داریم و در ۴ سال آینده در درآمد ناخالص ملی سهم خواهیم داشت. امیدواریم در سال آینده تعداد محصولات دانش بنیان به ٣٠ مورد برسد.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت