میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، جمال شمس، با بیان اینکه با توجه به اهمیت بهداشت روان هرساله از سوی سازمان جهانی بهداشت یک هفته به این موضوع اختصاص داده میشود، اظهار کرد: بر این اساس هر سال شعاری برای هفته بهداشت روان در نظر گرفته میشود که بر مبنای این شعار هر روز از این هفته به موضوعی مرتبط با این شعار توجه میشود.
وی با اشاره به شعار هفته بهداشت روان سال ۲۰۲۱ گفت: شعار امسال "بهداشت روان در جهانی نابرابر" انتخاب شده است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تعریف بهداشت روان خاطرنشان کرد: بهداشت روان یعنی اشخاص در شرایط برابری باشند که از نظر فکری و رفتاری با یکدیگر ارتباطی سالم برقرار کنند، تا بتواند وظایف روزانه خود را در هر نقشی که هستند به خوبی انجام دهند و عملکرد مناسبی در سطوح مختلف داشته باشند.
شمس گفت: بهداشت روان تحت تأثیر مؤلفههای زیادی است، به شکلی که این مؤلفههای میتواند به شرایط اجتماعی، اقتصادی، وضعیت جسمی و روانی افراد وابسته باشد.
از هر چهار نفر یک نفر مبتلا به اختلالات روان
این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که بر اساس آمارهای جهانی و کشوری بین ۱۸ تا ۲۵ درصد افراد به افسردگی و اضطراب مبتلا هستند، تاکید کرد: این اضطراب و افسردگی در افراد مختلف با مدلهای متفاوتی تجربه میشود، به این معنی که از هر چهار نفر یک نفر به انواع مختلف این بیماری مبتلاست.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این موضوع که افسردگی و اضطراب، تحت تأثیر از عوامل مختلفی است، ادامه داد: به طور مثال افسردگی در برخی افراد ممکن است با ناامیدی و کاهش سطح انرژی خود را نشان دهد و برخی افراد با درد و مشکلات جسمی همراه باشد.
شمس مؤلفههای مؤثر بر سلامت روان را اختلالاتی همانند افسردگی و اضطراب دانست و ادامه داد: نکته اینجاست که این بیماریها با روشهای دارویی و غیر دارویی درمانپذیر هستند.
متخصص روانپزشکی دانشگاه با تاکید بر این موضوع که افسردگی از نظر خلقی، رفتاری و هیجانی قابل تغییراست ادامه داد: مبتلایان به این اختلالها ارتباط مناسبی با اطرافیان ندارند و این بیماریها نقشهایی را که این افراد باید در جامعه ایفا کنند تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفته وی، زمانیکه عملکرد افراد جامعه به هر دلیلی مختل شود، در آن جامعه بار بیماریها افزایش مییابد و در ادامه هزینههای درمان و بیماریهای مربوط به روان نیز بیشتر خواهد شد.
شانس ابتلاء به بیماریهای عفونی در مبتلایان به اختلالات روان بیشتر است
شمس با تاکید بر این که طبق تحقیقات ثابت شده، شانس ابتلاء به بیماریهای عفونی در مبتلایان به اختلالات روان و یا افسردگی بیشتر است، خاطرنشان کرد: برای داشتن جامعهای سالم نباید تنها به بیماریهای جسمی توجه داشته باشیم بلکه دقیقاً مسائل روان را باید مد نظر قرار دهیم.
وی توجه بیشتر سیاست مداران با هدف بهبود وضعیت بهداشت روان در جامعه را خواستار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به حرکت دنیا به سمت تک قطبی شدن خاطرنشان کرد: بسیاری از جوامع از نظر جهانی و اجتماعی به سمت تک قطبی شدن در حال حرکت هستند، به این معنی که ثروتمندان در حال ثروتمند تر شدن هستند و فقرا هر روز فقیرتر میشوند.
شمس از کاهش دسترسی و امکان بهره مندی اقشار جامعه، به خدمات بهداشتی و درمانی خبر داد و افزود: در حال حاضر ۷۵ درصد و حتی در برخی مناطق دنیا ۹۰ درصد مردم دنیا دسترسی به خدمات بهداشت روان ندارند و به هرقدر که وخامت این وضعیت و تک قطبی شدن دنیا بیشتر شود، این میزان حداقلی دسترسی، جوامع را با مشکلات بیشتری روبرو خواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: مسلماً جامعهای که از نظر روان وضعیت بدتری داشته باشد، بی شک بار بیماریها بیشتر نیز خواهد داشت، هزینهای که باید برای از کار افتادگی در نظر گرفته شود هم به مراتب افزایش خواهد یافت و به طور کلی فشار اقتصادی هم بر جامعه بیشتر میشود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اهمیت توجه دولتمردان و سیاستمداران به وضعیت بهداشت روان جامعه را خواستار و اختصاص سوبسیت های مستقیم برای ارائه خدمات مربوط بهداشت روان برای همه اقشار جامعه را ضروری ذکر کرد.
وی تاکید کرد: باید همه افراد در وضعیتی باشند که به خدمات مناسب درمان روان دسترسی کافی داشته باشند تا بتواند به لحاظ عملکردی در وضعیت مناسبی قرار گرفته و در بهترین وضعیت نقشهای خود را در جامعه ایفا کنند و به دنبال آن جامعه به شکوفایی برسد.
شمس با اشاره به این که جامعه متشکل از افراد است توضیح داد: در هر جامعهای که افراد از نظر جسم و روان سالمتر باشند بی تردید جامعه پویاتر، موفق تر و سالمتر خواهد بود بنابراین تا زمانیکه دسترسی مناسب به خدمات بهداشت و روان برای جامعه ایجاد نشود این مسائل تأثیر منفی زیادی در ابعاد مختلف ایجاد خواهد کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند