میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، این پوشش جدید نسبت به سایر پوششهای فلزی با قدرت بیشتری به پارچه چسبیده و با دقت ۹۹ درصدی چندین عامل بیماریزای معمول را در عرض پنج دقیقه از بین برد.
"مایکل دیکی"(Michael Dickey)، نویسندهی این مقاله و استاد مهندسی شیمی و زیستشناسی مولکولی از دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی میگوید: میکروبها میتوانند بر روی ملافه، لباس و ماسکهای بیمارستانی برای مدت طولانی باقی بمانند. پوششهای فلزی مانند مس یا نقره در از بین بردن این عوامل بیماریزا موثر هستند اما فناوری به کار برده شده در بیشتر این پوششهای فلزی با معایبی مانند عدم یکدستی و چسبندگی کم همراه هستند.
"دیکی" و همکارانش از دانشگاه کالیفرنیا شمالی، دانشگاه "SKKU" در کره جنوبی و مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن در استرالیا به دنبال راهی مقرون به صرفه و آسان برای قرار دادن پوشش فلزی بر روی پارچه بودند.
محققان ابتدا گالیم مایع را درون محلول اتانول قرار دادند و با استفاده از امواج صوتی در فرآیندی به نام "همگنساز فراصوتی" نانوذرات گالیم را ایجاد کردند. سپس این محلول حاوی نانوذرات را بر روی پارچه اسپری کردند. با تبخیر اتانول ذرات گالیم روی پارچه چسبیدند.
پس از آن محققان پارچهی پوشانده شده با گالیم را درون محلول سولفات مس فرو بردند تا در یک واکنش جایگزینی خودبهخودی گالوانیک، ذرات مس بر روی پارچه رسوب کند و پوششی از نانوذرات آلیاژ مس مایع بر روی پارچه ایجاد شود.
محققان برای آزمایش خاصیت ضد میکروبی این پوشش، پارچه را در معرض سه میکروب رایج یعنی "استافیلوکوکوس اورئوس"(Staphylococcus aureus)، "اشریشیا کلی"(Escherichia coli) و "کاندیدا آلبیکانس" (Candida albicans) قرار دادند.
این میکروبها بر روی پارچهی بدون پوشش به سرعت رشد میکنند اما پارچه پوشیده شده با آلیاژ مس مایع توانست بیش از ۹۹ درصد آنها را در عرض پنج دقیقه نابود کند. این پوشش بسیار موثرتر از پوششهای پیشین که در آنها تنها از مس استفاده میشد، عمل کرد.
محققان برای نشان دادن اثربخشی این پوشش در ویروسها به همکاری با "الیسا کریسی"(Elisa Crisci)، استادیار ویروسشناسی و "فرانک شول"(Frank Scholle) استادیار علوم زیستی در دانشگاه کالیفرنیا شمالی پرداختند و این پوشش را در برابر ویروس آنفلوانزا انسانی(H۱N۱) و کروناویروس(HCoV ۲۲۹E) که هم خانوادهی ویروس سارس-کوو-۲ است آزمایش کردند. این پوشش در عرض پنج دقیقه ویروسها را از بین برد.
"وی کان ترانگ"(Vi Khanh Truong)، از مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن میگوید: آزمایشهای ما نشان میدهد که این پوشش مسی عملکرد ضد میکروبی بهتری نسبت به سایر موارد مشابه دارد.
"کی یون"(Ki Yoon)، نویسنده اصلی این مقاله میگوید: این روش برای ایجاد پوششی فلزی بر روی پارچه بسیار مناسبتر عمل میکند و از آن میتوان برای ایجاد سایر پوششهای فلزی مانند پوشش نقره استفاده کرد. از این روش ساده میتوان در تولید انبوه محصولات نیز بهره برد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا