میرنیوز
به گزارش ایسنا، کمیته دانش آموزی ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال ۹۴ کار خود را آغاز کرد. کشف و شناسایی افراد مستعد در این حوزه و هدایت و تربیت نیروی انسانی از اهداف این کمیته برای ممانعت از هدر رفتن زمان و همچنین استفاده از ظرفیتها است.
این کمیته پنج اقدام حمایتی برای گسترش فناوری سلولهای بنیادی میان دانش آموزان انجام داده است آینده این حوزه را با پرورش نیروی انسانی تضمین می کند. این اقدامات در زیر آمده است.
راهاندازی و تجهیز پژوهش سراهای دانش آموزی در سطح کشور
تنوع بخشــی به محیط های یادگیری و ایجاد فضاهای آزمایشــگاهی برای دانش آموزان یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار در امر پژوهش و همچنین آشــنایی بهتر و درک کاملتر نســبت به مسائل علوم نوین از جمله سلولهای بنیادی است.
در این راستا و براساس سند چشم انداز علمی کشور، سند ملی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی و راهبردهای ترویج، آموزش و فرهنگسازی و تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی موردنیاز و تبدیل کشور به ایرانی توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه، ایجاد زیرســاخت لازم برای مشــارکت دانشآموزان در توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در دستور کار مشترک ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش قرارگرفت.
در حال حاضر پنج پژوهشسرا با حمایت ستاد علوم سلولهای بنیادی در استانهای تهران، فارس، کرمان، ارومیه و البرز راهاندازی شده است و در بوشهر و اردبیل هم در دست انجام است.
برگزاری جشنواره ملی و کنگره بین المللی
جشنواره علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی فرصت مناسبی برای آموزش و تقویت پایه علمی دانش آموزان علاقهمند به حوزه سلولهای بنیادی و کشف استعدادهای جوان برای آینده این علوم در کشور است.
در بخش دانش آموزی جشنواره، برنامههای متنوع و جذابی با استفاده از ظرفیت ممتاز دانش آموزان برای ترویج و بومیسازی این دانش در جامعه، دیده شده بود. بخش دانشآموزی این جشنواره ملی از قسمتهایی چون آموزش مربیان، آموزش و توانمندسازی دانشآموزان در کارگاههای آموزشی مرتبط و شرکت دانشآموزان در جشنواره تشکیل شده است.
تولید مستندات و محتوای آموزشی برای دانشآموزان
در راســتای تدوین و توســعه برنامههای آموزشی برای توانمندسازی و دانش افزایی دانش آموزان در حوزه علوم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، تألیف و گردآوری کتاب و مطالب آموزشی انجام میشود که میتوان به انتشــار اولین نشــریه دانش آموزی سلولهای بنیادی اشاره کرد.
در این کتابها و نشریههای علمی دانش آموزی، مطالب علمی در زمینه علوم سلولهای بنیادی به زبان ساده برای آشنایی دانش آموزان و تقویت گرایش آنها به این علوم، به رشته تحریر در آمده است.
برگزاری المپیاد دانش آموزی
این المپیاد با چشــمانداز تشــکیل نهاد بینالمللی برگزارکننده المپیاد سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی و باهدف مشارکت در توسعه دانش و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در سطح دانش آموزان و بسترسازی و ایجاد فضای مناسب برای ترویج و رقابت در عرصه ملی، هر ســاله همزمان با سایر المپیادهای رسمی کشور برگزار می شود.
یکی از اهداف بسیار مهم برگزاری المپیاد دانش آموزی، سنجش و اهمیت دادن به میزان عمق نگرش و خالقیت آزموندهندگان است.
طراحی و ساخت آزمایشگاه سیار آموزشی سلولهای بنیادی
رویکرد «آموزش در محل» پدیدهای است که با توسعه تجارت و رشد روزافزون مراکز و شرکتهای تجاری رونق یافت. آموزش در محل رویکردی اســت که میتواند سبب ایجاد فرصتی مناسب برای معرفی دانش سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی به دانشآموزان باشد.
بعد مسافت و گستردگی وسعت کشور و عدم دسترسی به امکانات آموزشی مناسب در مناطق دور از پایتخت، مانع از آن شده است که بسیاری از علاقهمندان بتوانند در تهران حاضر شوند و از نزدیک شاهد پیشرفتهای علمی حوزههای مورد علاقهشان باشند. البته بعد مسافت تنها بخشی از مشکلات این افراد است، چراکه تأمین هزینه سفر و اقامت در پایتخت از معضلات عمده است. از این رو، ستاد توســعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری پژوهشگاه رویان اقدام به طراحی و ساخت آزمایشگاه سیار سلولهای بنیادی کرده است. این آزمایشگاه امکانی فراهم میکند تا جوانان بتوانند با علوم زیست شناسی اعم از سلولی و مولکولی و جانوری به صورت کاربردی و عملی آشنا شوند.
به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، این اتوبوس شامل تجهیزات ناوبری، اتاق حیوانات، آزمایشگاه بیولوژیک وتجهیزات وابسته، فضای استریل و هود لامینار فلو است که میتواند محل مناسبی برای پرورش ایدههای دانش آموزان باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت