میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، زود رسیدن اخبار بد میتواند خبر خوبی باشد. بر اساس تحقیقات جدید ارائه شده در کنگره بین المللی انجمن تنفسی اروپا، دانشمندان از یک برنامه هوش مصنوعی جدید رونمایی کردهاند که میتواند علائم کلیدی سرطان ریه را در سیتی اسکن، یک سال زودتر از روشهای موجود شناسایی کند.
از آنجا که سرطان یک بیماری پیشرونده است که تشخیص دیرهنگام آن کمتر قابل درمان است، این برنامه هوش مصنوعی جدید میتواند به نجات جان افراد بسیاری کمک کند.
سرطان ریه شایعترین علت مرگ ناشی از انواع بیماریهای سرطان است، زیرا سالانه 1.8 میلیون نفر در سراسر جهان را از بین میبرد. اما مشکل اینجاست که سرطان ریه در اغلب موارد، دیر تشخیص داده میشود که متأسفانه به همین سبب، درمان آن کمترین نتیجه را در بردارد. به همین دلیل است که محققان با استفاده از هوش مصنوعی در فرآیند غربالگری سرطان ریه، به آن امیدوار شدهاند، چرا که فرآیند تشخیص را تسریع کرده و به طور بالقوه بیماران را در مرحله اولیه و قابل درمان تشخیص میدهد.
اسکنهای رایج توموگرافی کامپیوتری(CT) مشهور به سیتی اسکن میتوانند ویژگیهای تومورهای ریه را نشان دهند و بیوپسی یا جراحی پس از سیتی اسکن میتواند بدخیمی تومور را تأیید کند. اما در بررسی و تشریح هر اسکن از یک رادیولوژیست متخصص استفاده میشود که باید 300 تصویر را برای تشخیص علائم کلیدی تومورهای ریه که میتوانند بسیار ظریف و کوچک باشند، بررسی کند.
در حالی که آزمایشات با استفاده از سیتی اسکن برای غربالگری کاندیدهای پرخطر سرطان ریه امیدوارکننده بوده است، اما چالش در دنیای واقعی این است که یک رادیولوژیست بنشیند و تک تک تصاویر را بررسی کند تا تصمیم بگیرد که کدام کاندیدهای سرطان نیاز به آزمایش بیشتر دارند و کدام اسکن مشکلی ندارد.
اکنون با کمک هوش مصنوعی به تسریع این فرآیند و تشخیص تومورهای ریه، این چالش برطرف میشود.
این سیستم توسط "بنویت اودلان" از موسسه ملی تحقیقات علوم و فناوری دیجیتال فرانسه توسعه داده شده است. وی علاوه بر شرکت "ترپیکسل"(Therpixel) که یک شرکت نرمافزاری متمرکز بر هوش مصنوعی است و بر روی تصویربرداری پزشکی کار میکند، با همکاران دانشگاهی خود و محققان بیمارستان دانشگاه "نیس" نیز همکاری کرد.
این برنامه هوش مصنوعی از طریق مجموعهای از سیتی اسکنها از 888 بیمار که قبلاً تحت غربالگری معمولی رادیولوژیستها قرار گرفته بودند و برای تشخیص رشد تومورهای مشکوک آموزش داده شد. سپس محققان این هوش مصنوعی را بر روی گروه دیگری سامل 1179 بیمار که در آزمایش غربالگری ریه شرکت کرده بودند و نیاز به پیگیری سه ساله داشتند و در دو سال پایانی از سیتی اسکن استفاده کرده بودند، آزمایش کردند.
این برنامه 177 بیمار را که قبلاً مبتلا به سرطان ریه تشخیص داده شده بودند، تشخیص داد و تومورهای بدخیم را در 172 مورد از 177 موردی که توسط سیتی اسکن شناسایی شده بود، تشخیص داد و 97 درصد در تشخیص موفقیت آمیز سرطانهای تهدید کننده زندگی موثر و موفق نشان داد.
بدیهی است که عدم تشخیص پنج تومور هنوز مشکل بزرگی است، اما گفتنی است که این پنج مورد دارای تومورهایی در نزدیکی مرکز قفسه سینه بودند که سختترین مکان برای تشخیص تورموهای سرطانی ریه نسبت به سایر قسمتهای بدن انسان است.
"اودلان" گفت: غربالگری سرطان ریه به این معنی است که سیتی اسکنهای بیشتری انجام میشود و ما رادیولوژیست کافی برای بررسی همه آنها را نداریم. به همین دلیل ما باید برنامههای رایانهای را توسعه دهیم که بتوانند کمک کنند. مطالعه ما نشان میدهد که این برنامه هوش مصنوعی میتواند تا یک سال زودتر، علائم احتمالی سرطان ریه را پیدا کند. این یک پیشرفت اساسی در کاربردهای نوپای فناوری هوش مصنوعی در زمینههای پزشکی است و میتواند به ساده سازی روند غربالگری سرطان و نجات جان افراد کمک کند. مهمتر از همه اینکه اجرای برنامههای هوش مصنوعی برای تشخیص تومورهای بدخیم تنها به رادیولوژیستها کمک میکند و جایگزین آنها نمیشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ویتامین B۳ درمان موثری برای بیماری ریوی
مبنای رتبهبندی و سطح بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی اعلام شد
تولید تصویر ماهوارهای با رزولوشن ۳۵ تا ۴۵ سانتیمتر برای اولین بار در کشور
بیانیه بسیج دانشجویی در پی نحوه عزل رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد
شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات میگیرد؟
۱۴ کشته در اثر رانش زمین در شرق اوگاندا؛ ۴۰ خانه مدفون شد
رئیسی: مردم از نظام سلامت کشور رضایت ندارند
وزارت بهداشت خبر شیوع ویروس گوارشی را تکذیب کرد
آغاز تحقیق از مایکروسافت برای زورگویی به مشتریان
دگرگونی ماهیت ۴۰ درصدی مشاغل جهانی با گسترش استفاده از هوش مصنوعی
برخورد با رئیس سابق دانشگاه فردوسی مشهد خلاف کرامت انسانی بوده است
۱۶ آذرماه یکی از نمادهای دموکراتیک و مردمسالارانه جمهوری اسلامی است
بومی سازی «کیتهای تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
تمام آنچه دانشآموختگان ۲۴ رشته علوم پزشکی باید درباره خدمات قانونی و طرح بدانند
چگونه با طب سنتی لاغر شویم+ روشهای پاکسازی بدن
چگونه با طب سنتی لاغر شویم +روشهای پاکسازی بدن
ماجرای پیوند قرنیه در یکی از بیمارستانهای تهران
هوش مصنوعی در قالب مادربزرگ از کلاهبرداری جلوگیری می کند
معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال منصوب شد
متولیان: کنشگری بانوان طلبه نخبه توسعه مییابد
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران می رود
ظفرقندی: ۲۰ سال آینده سالخوردهترین کشور منطقه میشویم
طرح پزشک خانواده ۴ بار شکست خورد
فعالیت ۵۰ هزار بهورز در بحث آموزش سلامت دهان و دندان
جهش علمی در حوزه علمیه خواهران نیاز است / بیان چالشهای نخبگی و راهکارها
گلریزان ۴ میلیاردی یکی از پیام رسانها برای کمک به محور مقاومت
علائمی که خبر از ابتلا به کرونای بلند مدت میدهند
مسجد حتی در عصر هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کارکرد اثربخش دارد
ذخیره ۶ ماهه دارو، نیازمند منابع مالی قابل توجه است
خواب نامنظم مشکلات قلبی را افزایش میدهد