میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تجزیه و تحلیل دادههای بیماران در سراسر جهان نشان میدهد که تزریق سالانه واکسن آنفلوانزا، خطر ابتلاء به سکته مغزی، سپسیس و ترومبوز سیاهرگی عمقی (لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی) را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کاهش میدهد.
نتایج این مطالعه نشان داد، بیماران مبتلا به کووید -۱۹ که واکسن آنفلوانزا زده بودند کمتر به اورژانس مراجعه کردند و در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدند.
ایمن سازی جهانی علیه کووید ۱۹ به یک چالش دلهره آور تبدیل شده است و به رغم افزایش روزافزون تولیدات واکسن به نظر میرسد برخی از کشورها موفق به واکسینه کردن بخش بزرگی از جمعیت خود تا سال ۲۰۲۳ نشوند.
به تازگی چندین مطالعه نشان داده که واکسن آنفلوانزا ممکن است بتواند از افراد در برابر کووید ۱۹ محافظت کند؛ به این معنی که واکسن آنفلوانزا میتواند سلاحی ارزشمند برای مبارزه با همهگیری کووید -۱۹ باشد.
«سوزان تقیوف» از دانشکده پزشکی میامی میلر در آمریکا و همکارانش در این مطالعه دادههای مربوط به دهها هزار بیمار را در سراسر جهان مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه که بزرگترین مطالعه از نوع خود به شمار میرود محققان سوابق الکترونیکی سلامت بیش از ۷۰ میلیون بیمار را که در پایگاه داده تحقیقاتی TriNetX نگهداری میشد، بررسی کردند.
نتایج این تحقیق نشان داد، افرادی که واکسن آنفلوانزا دریافت نکرده بودند به طور قابل توجهی (بیش از ۲۰ درصد) در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری شدند، این افراد تا ۵۸ درصد بیشتر به اورژانس مراجعه کردند و دچار سکته مغزی شدند. همچنین تا ۴۰ درصد بیشتر دچار ترومبوز سیاهرگی عمقی شدند.
با این حال هنوز مشخص نیست که چگونه واکسن آنفلوانزا در برابر کووید ۱۹ محافظت ایجاد میکند اما بر طبق نظریهها این واکسن سیستم ایمنی ذاتی را تقویت میکند.
نویسندگان این مطالعه میگویند که نتایج تحقیقات آنها نشان میدهد که واکسن آنفلوانزا از ابتلاء به نوع شدید کووید ۱۹ جلوگیری میکند اما در عین حال تحقیقات بیشتری برای اثبات این موضوع و درک ارتباط میان این واکسن و کووید ۱۹، باید انجام شود.
به گفته این محققان، واکسن آنفلوانزا میتواند به کشورهایی که دچار کمبود واکسن کووید ۱۹ هستند، کمک کند.
نتایج این مطالعه به صورت آن لاین در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماریهای عفونی اروپا(ECCMID) ارائه شد.
به اعتقاد پزشکان بیماری آنفلوانزا شناخته شده ترین عفونت حاد تنفسی به شمار میرود که بیشتر در فصل سرما شیوع دارد و اکنون تنها عفونت تنفسی است که واکسن دارد و تزریق این واکسن برای افراد مستعد خطر توصیه شده است.
طبق آمارهای منتشره سالانه بین سه تا پنج میلیون نفر در دنیا دچار بیماری آنفلوانزا میشوند و این بیماری در صورت عدم تشخیص یا همراه شدن با بیماریهای زمینهای خطر مرگ و میر در پی دارد.
گروهی از متخصصان بیماریهای عفونی معتقدند تزریق واکسن آنفلوانزا برای بهبود یافتگان از کرونا ضرورتی ندارد، چرا که جزو گروههای در معرض خطر محسوب نمیشوند.
گروههایی که در اولویت دریافت واکسن آنفلوانزا قرار دارند شامل شاغلان در مراکز بهداشتی و درمانی، کودکان ۶ ماهه تا پنج ساله، زنان باردار، افراد دارای بیماریهای زمینهای از جمله بیماریهای مزمن قلبی، ریوی، کبدی، متابولیک و کلیوی، افراد تحت شیمی درمانی و پیوند اعضا هستند.
همچنین گروههایی که نباید واکسن آنفلوانزا دریافت کنند، کودکان زیر ۶ ماه، بیماران دارای اختلالات اعصاب و افراد دارای سابقه حساسیت به تخم مرغ هستند.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت