میرنیوز
به گزارش ایسنا دکتر محمود نیلی احمدآبادی در مراسم ترحیم پروفسور پرویز کردوانی که به صورت آنلاین در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه درگذشت پروفسور کردوانی برای جامعه علمی، مردم ایران، محققان و متخصصان حوزه محیط زیست مایه تاسف و تاثر است، افزود: بسیار سخت است که بتوان فرد دیگری را برای جایگزینی وی پیدا کرد، ولی با روح بزرگی که ایشان داشتند و تلاشها و خدماتی که برای تربیت نیروهای متخصص کردند، شاید بتوان جایگزینی برای وی یافت.
وی با تاکید بر اینکه کشور به شدت به افرادی مانند پروفسور کردوانی نیازمند است، اظهار کرد: دانشگاه تهران به عنوان دانشگاه نسل چهارم یکی از مهمترین وظایف و مسوولیت اجتماعی خود را بر مشارکت دادن جامعه در جهت توسعه فرهنگ و ارزشها، توسعه کشور و توسعه پایدار قرار داده است؛ چرا که امروز ما پذیرفتهایم که توسعه پایدار بسیار مهم است و اهمیت محیط زیست را درک کردهایم و نگرانی آب و آلودگیها هستیم.
نیلی خاطر نشان کرد: این در حالی است که دکتر کردوانی در زمانی که در کشور اقدام به توسعه بی محابا و بی پروا کرده بود، نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و تمرکز خود را بر آب، محیط زیست و توسعه پایدار قرار داده بود و همواره با شیوهها و زبان و قلم شیوا سعی در پند و اندرز تصمیم سازان در زمینه توجه به ثروتهای طبیعی و حراست و حفاظت از آن داشت.
رییس دانشگاه تهران، اضافه کرد: متاسفانه به آن مقدار که دکتر کردوانی در این زمینه تلاش میکرد، نتیجهای نگرفت و امیدوارم همه کسانی که در این حوزهها فعالیت میکنند، یک بار دیگر سخنان وی را مرور و در اقدامات و تصمیم گیریهای خود، آنها را لحاظ کنند.
نیلی احمدآبادی، تاکید کرد: دانشگاه تهران در راستای مسوولیت اجتماعی خود، دکتر کردوانی را به عنوان نمونهای از اساتید و محققانی که به تحقیق توجه داشته است، به جامعه معرفی میکند؛ کسی که هم در حوزه علمی فعالیت داشته و هم از جامعه به دور نبوده و هر چه که از علم میاندوخت در جامعه پیاده میکرد.
وی شناخت منابع طبیعی کشور و تبدیل آن به ارزش افزوده برای ارتقای زندگی مردم را از دیگر ویژگیهای شخصیتی دکتر کردوانی عنوان کرد و یادآور شد: از آنجایی که مسایل محیط زیست محدود به یک ناحیه و کشور نمیشود، بلکه ابعاد جهانی و بین المللی دارد، از این رو نقش دکتر کردوانی در بعد بین المللی تعیین کننده است.
نیلی اضافه کرد: در زمانی که فعالیت بین المللی دانشگاهها مطرح نبود، دکتر کردوانی در این زمینه پیشگام بود به گونهای که با راه اندازی مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی در دانشگاه تهران و ایجاد پایگاههایی از آن در سایر مناطق کشور از سوی دکتر کردوانی موجب شد که کویر ایران بهتر شناخته و از آن به عنوان سرمایه ملی بیش از پیش محافظت شود.
رییس دانشگاه تهران، با بیان اینکه همه ما در دانشگاه تهران به این استاد افتخار میکنیم، اظهار کرد: دانشگاه تهران افتخار دارد که هر ساله با پذیرش و پرورش و تربیت دانش آموختگان، چنین انسانهایی را به جامعه تحویل میدهد و این بار سنگینی را بر دوش ما میگذارد که گامهای استوارتری در این زمینه بردارد.
نیلی با تاکید بر اینکه کشور با ابرچالشهای زیادی مواجه است؛ افزود: امیدوارم همگان به این امر برسند که غلبه بر این ابر چالشها جز از مسیر علم و دانش و تحقیق قابل حل نیست و این واقعیت مسوولیت سنگینتری را بر دوش ما میگذارد و امیدوارم در این مسیر کوشاتر باشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند