میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، اگرچه برخی از انواع ویروسهای آرانای، خود را میپوشانند تا در سلول پنهان شوند و کپیهایی را از خود تکثیر کنند اما ممکن است "آنزیمهای کارآگاه"(detective enzyme)، محل اختفای آنها را پیدا کنند. یک تغییر جزئی در رمز ژنوم سلولها، ظرفیت تولید این حسگرها را به آنها میبخشد.
بسیاری از ویروسهای آرانای رشته مثبت، راهبرد مشترکی برای پیشگیری از تشخیص داده شدن توسط سلولها دارند تا تعداد آنها افزایش یابد. از میان این ویروسها میتوان به کروناویروس، فلاویویروسهایی مانند "ویروس نیل غربی"(West Nile virus)، ویروس "زیکا"(Zika) و "پیکورناویروسها"(Picornaviruses) عامل فلج اطفال و برخی از التهابات قلبی و مغزی اشاره کرد.
این نوع ویروسها پس از حمله کردن به یک سلول، بر بخشی از غشای درون سلول غلبه میکنند. آنها این اندامک اصلاحشده را به عنوان پناهگاهی برای تکثیر خود به کار میبرند. به همین دلیل، محصولات ویروسی آنها در برابر بسیاری از حسگرهای ایمنی ذاتی سلول محافظت میشوند.
یک پژوهش جدید که در "دانشگاه واشنگتن"(University of Washington) انجام شده است، نشان میدهد که آنزیمی موسوم به "OAS1"، نقاط مخفی این ویروسها را هدف میگیرد. آنزیمهای خانواده OAS توسط اینترفرون ترغیب میشوند تا ویروسهای آرانای و محل اختفای آنها را جستجو کنند. این شناسایی، به سلول برای دفاع در برابر حمله کمک میکند.
اگرچه پژوهشهای بسیاری، اهمیت پروتئینهای OAS را در فعالسازی آنزیمی که آرانای ویروس را جدا میکند، نشان دادهاند اما اطلاعات کمی در مورد نقش پروتئینهای OAS در وسعت فعالیت ضد ویروسی در دسترس است.
بیشتر حسگرهای ویروس آرانای سلول برای تشخیص ویروسها در "سیتوزول"(Cytosol) مستقر شدهاند که بین هسته و غشای خارجی سلول قرار دارد. آنها آرانای ویروس را که طی عفونت، در سیتوزول تجمع میکند، احساس میکنند.
در مقابل، پروتئین "OAS1 p46" در سیستم غشای داخلی به ویژه "شبکه آندوپلاسمی"(Endoplasmic Reticulum) و "دستگاه گلژی"(Golgi apparatus) قرار دارد. دستگاه گلژی، یک اتاقک سلولی است که پروتئینها در آن بستهبندی و ارسال میشوند.
ایزوفرم OAS1 p46، یک ماده بیوشیمیایی است که تنظیم میشود و توانایی انتقال به غشا را به پروتئین میبخشد. این ایزوفرم از آمینواسیدهایی که در انتهای دنباله پروتئین قرار دارند، کمک میگیرد تا فعالیت ضد ویروسی آن را بهبود ببخشد.
در مقاله این پژوهش آمده است: هدف قرار دادن حسگرهای ذاتی آرانای در سیستم غشایی ممکن است توانایی آنها را در درک آرانای تولید شده توسط ویروسهایی که از این اتاقکها برای تکثیر استفاده میکنند، افزایش دهد.
پژوهشگران دریافتند که محل قرار گرفتن ایزوفرم OAS1 p46 در این غشاها، دسترسی حسگرهای ویروسی سلول را به محلهای تکثیر ویروس افزایش میدهد. این موضوع، فعالیت ضد ویروسی قویتری را در برابر انواع ویروس آرانای به همراه دارد که از راهبرد پنهان شدن در غشا برای تکثیر مخفیانه استفاده میکنند.
"رام ساوان"(Ram Savan)، سرپرست این پژوهش گفت: تجزیه و تحلیل ویروسی ما نشان میدهد که ایزوفرم OAS1 p46 در برابر چندین ویروس آرانای رشته مثبت از جمله فلاویویروس، پیکورناویروس و کروناویروس، ویژگی ضد ویروسی دارد.
دانشمندان، این پژوهش را با بررسی نمونههای آزمایشگاهی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ادامه دادند و مزایای این روش را ارزیابی کردند.
رام ساوان ادامه داد: ما در این پژوهش، یک نوع تک-نوکلئوتیدی را در ژن OAS1 شناسایی میکنیم که به بررسی شدت کووید-۱۹ میپردازد.
ساوان افزود: دادههای ژنتیکی، ارتباط قوی "اللA" یا "A allele" را که ایزوفرم پروتئین OAS1 p42 را تولید میکند، با بیماری شدید کووید-۱۹ نشان میدهد. از سوی دیگر، اللG تولیدکننده پروتئین OAS1p46، به محافظت در برابر کووید-۱۹ شدید میپردازد. الل در حقیقت ژن کنترلکنندهٔ یک صفت است که در یک جایگاه مشخص روی کروموزوم قرار گرفته است.
پژوهشگران به طور خلاصه گفتند: یافتههای ما نشان میدهند که هدف قرار دادن غشاهای داخلی، برای عملکرد ضد ویروسی OAS1 در برابر انواع خاصی از پاتوژنهای مهاجم ایمنی، حیاتی است. این موضوع نشان میدهد که هدف قرار دادن غشای داخل سلول چقدر در تشخیص ویروسهای خطرناکی که روی این لایهها تکثیر میشوند، مهم است. همچنین این نتایج نشان میدهند که کنترل تکثیر کروناویروس در ابتدای عفونت به واسطه ایزوفرم OAS1-p46، عامل مهمی در کاهش شدت بیماری کووید-۱۹ به شمار میرود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد