میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، دفتر ثبت اختراعات آفریقای جنوبی اولین امتیاز پتنت یا حق اختراع در جهان را برای یک اختراع ثبت شده توسط هوش مصنوعی به نام "دابوس"(DABUS) اعطا کرد.
این اختراع مربوط به ابداع یک ظرف غذای مخصوص است که بر اساس "هندسه فراکتال" و برای جابجایی آسان توسط رباتها طراحی شده است.
لازم به ذکر است که آفریقای جنوبی دارای یک سیستم بررسی حق اختراع نیست، بنابراین اهمیت پذیرش این اختراع ممکن است کمتر از سایر کشورهای پیشرفته باشد. با این حال، این پیشرفت باز هم یک نقطه عطف مهم در دنیای هوش مصنوعی محسوب میشود.
این حق اختراع ، "دابوس" را تحت عنوان "مخترع" ذکر میکند و میگوید که این اختراع به طور خودکار توسط یک هوش مصنوعی ایجاد شده است.
"دابوس" یک سیستم هوش مصنوعی است که توسط یک فیزیکدان به نام "استفان تالر" توسعه یافته است. وی یکی از محققان برجسته در زمینه هوش مصنوعی و برنامه نویسی است. به گفته وی، "دابوس" یک ماشین خلاق است که "طوفان فکری"(brainstorming) انسان را برای ایجاد ایدهها و اختراعات جدید تقلید میکند.
"دابوس" نوعی هوش مصنوعی است که اغلب به عنوان "ماشینهای خلاقیت" نامیده میشوند، زیرا آنها قادر به عملکرد آزاد و به شیوههای پیچیده هستند. دادهها را میتوان با ماشینهای خلاقیت پردازش و تجزیه و تحلیل کرد. آنها میتوانند شبیه به یک کودک یاد بگیرند و پس از آن، قادر هستند بدون نیاز به انسان به طور مستقل عمل کنند. در نتیجه این فرآیند، میتواند مشکلاتی را حل کند که انسانها نمیتوانند آن را سریع حل کنند.
"دابوس" از طریق همین فرآیند قادر به اختراع یک ظرف غذا بر اساس هندسه فراکتال شده است که باعث افزایش چسبندگی و انتقال حرارت میشود.
در حالی که درخواست ثبت اختراع "دابوس" در دفاتر ثبت اختراع در برخی از کشورهای دیگر مانند ایالات متحده و انگلیس نیز ثبت شده بود، اما ناموفق بود. دادگاه عالی انگلیس و ولز دو درخواست ثبت اختراع "تالر" را رد کردند و اظهار داشتند که هوش مصنوعی یک "شخص حقیقی" نیست و بنابراین نمیتواند تحت قانون ثبت اختراعات بریتانیا یک مخترع تلقی شود.
اداره ثبت اختراعات اروپا نیز این درخواست را رد کرد و مدعی شد که سیستمهای هوش مصنوعی فاقد "شخصیت حقوقی" هستند و بنابراین نمیتوانند مالکیت قانونی داشته باشند.
این درخواست در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده نیز رد شد، چرا که هوش مصنوعی با تعاریف آنها که مخترع باید از ادراک ذهنی که تنها انسان دارای آن است، برخوردار باشد، مطابقت نداشت.
با این حال پس از تصمیم مهم آفریقای جنوبی و پذیرش ثبت این حق اختراع، دادگاه فدرال استرالیا نیز حکم داد که سیستمهای هوش مصنوعی را میتوان به طور قانونی به عنوان مخترع به رسمیت شناخت و به این نتیجه تاریخی رسید که مخترع میتواند غیر انسانی نیز باشد.
"تالر" گفت: این بیشتر یک نبرد فلسفی بود و بشریت را متقاعد کرد که شبکههای عصبی خلاق ساخته شده توسط من، الگوهای قانع کنندهای برای شناخت، خلاقیت، حساسیت و آگاهی هستند. این واقعیت که اخیراً مشخص شده است که "دابوس" اختراعاتی با ارزش ثبت اختراع ایجاد کرده است، شواهد بیشتری است که این سیستم درست مانند مغز انسان آگاه عمل میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد