میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور در راستای اجرای بند «ح» ماده ۶۸ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص سلامت الکترونیکی و تسریع در تحقق پروژه سلامت الکترونیکی و نیز انجام تکالیف دستگاههای اجرایی برای تکمیل زنجیره فرآیندهای مربوط به نسخه الکترونیکی و تسهیل دریافت خدمات توسط مردم، تمامی HIS های بیمارستانی (سامانه اطلاعات بیمارستانها) را موظف کرد به سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت متصل شده و نسبت به تبادل الکترونیکی اسناد الکترونیکی اقدام کنند.
ره نگاشت حذف اسناد کاغذی تدوین میشود
در این راستا مقرر شد بهمنظور تکمیل زنجیره رسیدگی اسناد الکترونیکی سلامت (خدمات نسخه الکترونیکی و مبادله الکترونیکی اسناد مرتبط با بیمار و سازمانهای بیمهگر پایه و تکمیلی و سایر ارکان نظام سلامت) و حذف چرخه تحویل اسناد کاغذی و کپی آنها، ره نگاشت شیوه دریافت و پرداخت اسناد هزینه خدمات سلامت بیمههای تکمیلی به شکل آنلاین و مبتنی بر نسخه الکترونیکی، در کارگروهی ذیل دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات تدوین شود.
این ره نگاشت با محوریت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی و همکاری سازمانهای بیمهگر پایه فعال در نسخه الکترونیکی و وزارت بهداشت تدوین و به تمامی ذینفعان ابلاغ میشود.
حذف کاربری دفترچههای ارائه خدمات درمان
همچنین مطابق با مفاد این مصوبه، تمامی بیمهگرهای پایه، صندوقهای بیمهای، صندوقهای بیمه ترکیبی پایه و تکمیلی و همه ارائهدهندگان خدمات بیمه در کشور شامل بهداشت و درمان صندوق بازنشستگی نفت، صندوق بیمه نیروهای مسلح، مؤسسه صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد، صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها و واحدهای بیمهای بانکها و صندوقهای مالی و اعتباری، صندوق حمایت وکلای دادگستری، صندوق حمایت و بازنشستگی آیندهساز، صندوق بیمه شهرداریها، سازمان بنادر و کشتیرانی، هواپیمایی جمهوری اسلامی و سازمان صداوسیما که تاکنون تکالیف مربوط به نسخه الکترونیکی و استحقاق سنجی برخط را اجرایی نکردهاند، موظف شده اند حداکثر تا اول آبان ماه ۱۴۰۰ ضمن حذف کاربری دفترچههای ارائه خدمات درمان و اسناد کاغذی، کلیه خدمات خود را بدون وابستگی به دفترچه و از طریق پیوستن به سامانه استحقاق سنجی برخط (بند چ ماده ۷۰ قانون برنامه ششم) و پنجره واحد خدمات تأمین سلامت ایرانیان ارائه کنند.
اخذ وجه اضافه برای خدمات الکترونیکی سلامت ممنوع
شورای اجرایی فناوری اطلاعات هرگونه اخذ وجه اضافه برای ارائه الکترونیکی خدمات دارای تعرفه مصوب مراجع قانونی توسط ارائهدهندگان نهایی خدمات سلامت شامل، بیمارستانها، کلینیکها، پاراکلینیکها، داروخانهها و سایر مراکز اعم از بخش دولتی و خصوصی و خیریهای را ممنوع اعلام کرد.
HIS های بیمارستانی به تأمین اجتماعی و بیمه سلامت متصل میشوند
بهمنظور افزایش پایداری و تابآوری در فاز نهایی نسخهنویسی الکترونیکی و نسخهپیچی الکترونیکی، تمامی HIS های بیمارستانی (سامانه اطلاعات بیمارستانها) موظفاند ظرف مدت ۲ هفته به سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت متصل شده و نسبت به تبادل الکترونیکی اسناد الکترونیکی اقدام کنند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمهگرهای پایه نیز موظف شده اند که نسبت به تکمیل مسیرهای اصلی و پشتیبان به نحوی اقدام کنند که در مدت حداکثر سه ماه تمام HIS های بیمارستانی همزمان به مسیر اصلی و پشتیبان متصل باشند.
مزایای پیاده سازی نسخه الکترونیکی در کشور
به گزارش مهر، اجرای مراحل نهایی نسخهنویسی الکترونیکی و نسخهپیچی الکترونیکی با هدف اراِئه خدمات درمانی به شهروندان ایرانی فقط با ارائه کارت و یا شماره ملی در کلیه مراکز درمانی سراسر کشور به تصویب شورای اجرایی فناوری اطلاعات رسیده است.
فاز اول این پروژه فروردین ماه ۱۴۰۰ توسط سازمانهای تأمین اجتماعی و بیمه سلامت به بهرهبرداری رسید و مطابق گزارشهای مستند، در حال حاضر بهطور متوسط ۱۸ میلیون نسخه الکترونیکی در ماه نوشته میشود.
بررسی دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات حاکی از آن است که با آغاز به کار نهاد اپراتوری مشترک بیمهها و ارائه پنجره واحد خدمات، ضمن سهولت در نوشتن نسخه و اتصال پزشکان و مطبها و بیمارستانهای دولتی بهصورت پلکانی، این تعداد به بیش از ۲۵ میلیون نسخه الکترونیکی در ماه خواهد رسید.
نهاد اپراتوری مشترک بیمهگرها در حال حاضر شکلگرفته و بهزودی پنجره واحد خدمات را به ذینفعان سلامت و مردم ارائه میکند.
مطابق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و نیز راهاندازی پنجره واحد خدمات در یک ماه آینده توسط نهاد مشترک اپراتوری، همه ذینفعان مانند بیمههای پایه، بیمههای تکمیلی، بیمارستانها، کلینیکها و پاراکلینیکها و پزشکان و شرکتهای سلامت و از همه مهمتر مردم کشورمان میتوانند خدمات نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیکی را بدون نیاز به دفترچه و اسناد کاغذی و برخط ارائه و دریافت کنند.
حذف مراجعات صدور و تمدید دفترچه درمان در بیمهها، حذف ۴ میلیارد برگ نسخه و سند کاغذی در یک سال، صرفهجویی ۲ تا ۳ هزارمیلیاردی در تأمین هزینه دارو در بیمهگرهای پایه با کاهش تخلفات دارویی در یک سال، ایجاد چرخه اطلاعات و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت و فرآیندهای درمان هر ایرانی و بهبود فرآیند رسیدگی و پاسخگویی از آثار و مزایای پیاده سازی نسخه الکترونیکی در کشور خواهد بود.
منبع : خبرگزاری مهر
نخستین کلوز آپ از ستاره درحال مرگ در کهکشان همسایه ثبت شد
مهلت درخواست رشتههای تحصیلی در حوزههای استانی تمدید شد
این مُسکنها خطر خونریزی داخلی را افزایش میدهند
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی
وزارت بهداشت طب سنتی و مکمل را به رسمیت میشناسد
باید هزینه سلامت را با سبک زندگی سالم پایین بیاوریم
حسگر محققان ایرانی محیط آبزیان را ایمن نگه میدارد
عامل مهم ابتلا به تب دنگی در جهان
هزینه درمان ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی روی دست نظام سلامت!
مهاجرت ۲۵ درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
مهاجرت ۲۵درصد اساتید/ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی اساتید
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف