میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر سعید رضا عاملی در مراسم تودیع و معارفه رؤسای سابق و جدید سازمان بسیج اساتید کشور، بسیج را ظرفیت بزرگ مردمی کشور دانست و افزود: زمانی که از جامعه مدنی و مشارکت مردمی صحبت میشود، اگر از مردمیترین و بزرگترین و قویترین دایره کار مردمی بخواهیم صحبت کنیم، بسیج در جایگاه اول قرار دارد؛ چرا که در دوره جنگ سربازان بیادعا و بینام و نشان و مخلص و پاکی که در جنگ مشارکت داشتند بسیجی بودند و بسیج سرمایه اصلی همه نیروهای نظامی در دوره جنگ بود و همه به پشتوانه بسیج توفیق موفقیت و عملیات پیدا میکردند.
عاملی با اشاره به اینکه دغدغه صیانت و حفاظت از انقلاب اسلامی دغدغه عمومی بسیج بوده است چه در بسیج تخصصی و بسیج صنفی و چه در بسیج مردمی، اظهار کرد: بعد از جنگ هم دایرههای صنفی و تخصصی که در بسیج پیدا شد، دایره عمل این حرکت مردمی را بزرگ، وسیع و عمیق کرد. در دانشگاه دانشمندان بسیجی که ظرفیت بدون ادعای دانشگاههای کشور هستند، در حوزههای مختلف دانش پزشکی، دانش مهندسی، علوم اجتماعی و علوم انسانی، علوم پایه و کشاورزی قلمروهای بسیار توانمندی را عهدهدار شدند. مشخصه این جمعیت اندیشمند نیز داشتن دغدغه نظام اسلامی و رسیدن به تمدن نوین اسلامی است که هدف گیری تمدنی انقلاب اسلامی بوده و هست.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در بسیاری کارها نیازمند هدفمندی مشخصتری هستیم و باید اولویت سنجی دقیق که متناسب با نظام مسائل باشد را تبیین کنیم. تا تمرکز اولویتی به وجود نیاید تلاشها پراکنده میشود و آن هم افزایی لازم اتفاق نمیافتد. اگر حکیم انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب اسلامی یک هدف راهبردی که رسیدن به تمدن نوین اسلامی است، بیان میکنند و بحث جامعه جامعه پردازی وخودسازی به عنوان دو زیر هدف و دو زیربنایی که ما را به هدف تمدن نوین اسلامی میرساند، باید در شاخههای مختلف بسیج ببینیم که چه اولویتهایی وجود دارد. بسیج اساتید اولویتهایش را باید برمبنای حوزههایی که امروز بسیار اهمیت دارد مشخص و تبیین کند، تا زمینههای استقرار دولت اسلامی و رفتن به سمت تمدن نوین اسلامی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه آرمانها باید تبدیل به هوش مصنوعی شود؛ هوشی که عملکرد قطعی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی را فراهم میکند و جلوی فساد را بگیرد، افزود: کارآمدی، کارآیی و اثربخشی حکمرانی نیازمند استفاده از فناوریهای نوین است. با بهرهگیری نظام مند از فناوریهای نو، دولت با حکمرانی هوشمند که در نگاه رئیس جمهور منتخب حضرت آیت الله دکتر رئیسی بسیار پررنگ است، تحقق پیدا میکند. اگر میخواهیم کارها برمبنای عملکردهای تعریف شده و استاندارد قطعی محقق بشود، باید به سمت حکمرانی هوشمند حرکت کنیم. امروز اقتصاد دیجیتال اقتصاد پنجم جهان شده است و با ظرفیت تراکنش مالی نزدیک به هفت تریلیون دلار ازمجموع ۸۵ تریلیون دلار درآمد ملی جهان، جایگاه مهمی در عرصه اقتصادی شده است. حوزه هوش مصنوعی حوزهای است که عرصه بزرگ فناوریهای جدید و تمرکز دولتهای بزرگ در جهان است که دایره عملیاتی آن بسیار گسترده و پر رنگ است. آرمانها باید تبدیل به هوش مصنوعی شود؛ هوشی که عملکرد قطعی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی را فراهم می کند و جلوی فساد را بگیرد.
استاد دانشگاه تهران با طرح این پرسش که فساد چگونه اتفاق میافتد، گفت: فساد از خلأها استفاده میکند و در حکمرانی الکترونیک هیچ خلأیی وجود ندارد. همه چیز عملیات نظام مند است که تراکنشهای آن بر مبنای منطق صفر و یک و منطق الگوریتمی و منطق کوانتومی تعریف شده است؛ لذا اولویتهای بسیج اساتید در حوزه علم و فناوری نیازمند تعریف روشن و مشخص است.
عاملی خاطرنشان کرد: ما در جنگ نظامی قطعاً بر آمریکا فائق شدیم. ما پیروز جنگ نظامی با آمریکا بودیم، چه در دفاع مقدس، چه در صیانت از حرم و چه در سایر توطئهها که در منطقه غرب آسیا داشتند. آمریکا هم با داشتن هفتصد پایگاه نظامی و نهادهای مختلف اقتصادی در سراسر جهان آسیب پذیری بالایی دارد و خطرزا برای قدرت نظامی و اقتصادی آمریکا کار سختی نیست، اما جایی که حوزه نگرانی ما است، جنگ فرهنگی است.
وی با اشاره به مطالعات، تأمل و تمرکزی که در ظرفیتهای ملی داشته، افزود: در حوزه جنگ فرهنگی و جنگ نرم ما نگرانیهای جدی داریم و واقعاً نیازمند برنامهریزیهای دقیق تری هستیم. به نظر من همه ظرفیتهای ما باید در سه حوزه مهم متمرکز شود؛ آموزش و پرورش، رسانه ملی و رسانه های اجتماعی و در نهایت صنایع فرهنگی. اگر در این سه حوزه تمرکز کردیم، موفق می شویم. آموزش و پرورش دارای صد و ۱۰ هزار مدرسه در سطح ملی و یک میلیون معلم و ۱۴ میلیون دانش آموز است که ۱۵ سال (با احتساب طرح جدید دوره آموزش و پرورش) در اختیار نظام تعلیم و تربیت هستند و این فرصت کم نظیری است که متاسفانه تلاش متمرکز و سرمایه گذاری همه جانبه نیاز دارد. امیدوارم به فضل الهی و عنایت معصومین(ع) با همکاری اندیشمندان، دانشمندان و دغدغه مندان حوزه ملی توفیق پیدا کنیم در این حوزه ها کار دقیقتر و عمیقتری انجام دهیم.
به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای مجتبی زارعی رئیس سابق بسیج اساتید و آرزوی توفیق برای مردانی رئیس جدید این سازمان افزود: دکتر زارعی از ظرفیت خوبی در حوزه انسان شناسی و شناخت تمدن غرب با یک رویکرد انتقادی برخوردار است و زیرساخت خوبی را برای فعالیت های بسیج اساتید فراهم کرد و در شورای اسلامی شدن دانشگاهها که از شوراهای تخصصی شورای عالی انقلاب فرهنگی است نیز از وجود ایشان بهرهمند بودیم. دکتر مردانی با تمرکزی که روی حوزه آموزش عالی داشته اند، تناسب موضوعی را فراهم می کنند و باعث میشود که بسیج اساتید با اشراف کاملی به حوزه آموزش عالی کشور ورود کند و ظرفیتی برای مشارکت قوی تر در بسیج اساتید فراهم میکند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند