میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اسپیس، حدود سه ماه پیش(نوامبر) فضاپیمای آمریکایی موسوم به "Cygnus NG-۱۲" ساخته شده توسط شرکت "نورثروپ گرومن" توسط موشک "آنتارس"(Antares) به ایستگاه فضایی بینالمللی ارسال شد. اکنون بنا بر گزارش پایگاه "اسپیس" این شرکت قصد دارد برای سیزدهمین بار این فضاپیمای بدون سرنشین خود را امروز یکشنبه ۹ فوریه ۵:۳۹ عصر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲:۰۹ بامداد دوشنبه به وقت تهران) توسط موشک "آنتارس"(Antares) از سکوی 0A "پایگاه فضایی منطقه ای ایالتهای میانه ساحل اقیانوس اطلس "در مرکز پرواز والوپ (Wallops Flight Facility) ناسا به سمت ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب کند.
فضاپیمای "سیگنوس"(Cygnus)، یک فضاپیمای پشتیبانی بدون سرنشین یک بار مصرف آمریکایی است که توسط نهاد علوم دفاعی "اوربیتال ساینسز کورپوریشن" ساخته شده و اکنون توسط شرکت نورثروپ گرومن به عنوان بخشی از برنامه خدماتی توسعه حمل و نقل بینالمللی سامانههای تجاری ترابری مداری(COTS) ساخته و راهاندازی شده است.
افراد علاقه مند به فضا میتوانند لحظه پرتاب این فضاپیما را به صورت زنده از این سایت مشاهده کنند. برنامه زنده پیش از پرتاب این فضاپیما از ساعت پنج عصر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱:۳۰ بامداد به وقت تهران) آغاز خواهد شد. اگه همه چیز بنا بر برنامهریزیها خوب پیش برود این فضاپیما صبح سهشنبه ۱۱ فوریه به وقت آمریکا ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد رسید.
فضاپیما سیگنوس دارای بیش از ۷۵۰۰ پوند(۳۴۰۱ کیلوگرم) تجهیزات و وسایل است. مقامات ناسا اعلام کردند(۳،۴۰۱ کیلوگرم) لوازم، آزمایشات علمی و وسایل نقلیه دیگر برای خدمه سه نفره ماموریت "اکسپدیشن ۶۲ "ایستگاه فضایی ارسال خواهد شد. این فضاپیما همچنین تعدادی میوه تازه، آب نبات و پنیرهایی چون پنیر چدار و مانچگو نیز برای آنها ارسال خواهد کرد. از جمله آزمایشاتی که در آنجا انجام خواهد شد میتوان به آزمایش "Mobile Space Lab " اشاره کرد که طی آن فضانوردان آزمایش رشد بافتها و سلولها در فضا و آزمایش تحلیل استخوان برای بررسی اثرات قرار گرفتن در معرض میکروگرانش و دستهای از باکتریهای ای کلی که توسط مهندسی ژنتیک اصلاح شده و ممکن است سوخت زیستی بالقوه تولید کنند را انجام خواهند داد. همچنین لوبیا چشمبلبلی به عنوان بخشی از آزمایش رشد مواد غذایی فضایی و تجهیزات لازم برای ایجاد آتش پس از ترک این فضاپیما از ایستگاه فضایی انجام خواهد شد تا مطالعه کنند که چگونه آتش در بی وزنی میتواند گسترش یابد.
علاوه بر سیزدهمین پرتاب فضاپیمای شرکت نورثروپ گرومن، ناسا و آژانس فضایی اروپا نیز قرار است ساعت ۱۱:۰۳ به وقت منطقه زمانی شرقی یا ساعت ۴:۰۳ بامداد دوشنبه ۱۰ فوریه وقت گرینویچ(۷:۳۳ صبح دوشنبه به وقت تهران) کاوشگر مدارگرد خورشیدی خود موسوم "سولار اوربیتر"(Solar Orbiter) را از پایگاه کیپ کاناورال واقع در فلوریدا پرتاب خواهند کرد.
پیشبینی میشود این فضاپیما که به طور مشترک با ناسا توسعه داده شده است، بینش بیسابقهای درباره جو خورشید، بادهای خورشیدی و میدانهای مغناطیسی خورشید در اختیار دانشمندان قرار دهد.
همچنین این کاوشگر، اولین تصاویر از مناطق قطبی ناشناخته خورشید را ثبت خواهد کرد. این کاوشگر خورشیدی قرار است پس از گذر از کنار زهره و عطارد به حداکثر سرعت ۲۴۵ هزار کیلومتر در ساعت برسد و در مدار ۴۲ میلیون مایلی از سطح خورشید(۶۷.۵ میلیون کیلومتر) قرار بگیرد. "سولار اوربیتر" به ۱۰ ابزار مدرن برای ثبت مشاهدات بیشمار از خورشید و جو آن مجهز است که دانشمندان امیدوارند برخی از سرنخهای مربوط به آنچه را که باعث ایجاد باد و شراره خورشیدی میشود، فاش کند.
"آنه پاکروس" مدیر این ماموریت گفت که این آزمایش به منظور "درک چگونگی ایجاد و کنترل هلیوسفر توسط خورشید" طراحی شده است. هلیوسفر(heliosphere) یا هورسپهر، حباب غول پیکر پلاسمایی است که منظومه شمسی را احاطه کرده است.
مدارگرد خورشیدی "سولار اوربیتر" با چرخیدن در مداری نسبتاً نزدیک به خورشید، ۱۳ برابر بیشتر در معرض نوری قرار میگیرد که به زمین میرسد. بنابراین طوری طراحی شده است تا در برابر دمای ۵۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت کند و ساختار مقاوم آن نیز از ابزار آن در برابر برخورد ذرات باردار ساطع شده از انفجارهای موجود در جو خورشید محافظت میکند. کارشناسان گفتند که این مأموریت با نظارت مستقیم بر منبع بادهای خورشیدی میتواند به مدلسازی بهتری از آنها کمک کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود