میرنیوز
به گزارش ایسنا، زهرا نیکفر، فارغالتحصیل رشته شیمی کاربردی در مقطع دکتری و مجری طرح «طراحی سامانههای دارورسانی با استفاده از نانو مواد و محاسبات شیمیایی کوانتومی» با اشاره به اینکه پیشرفتهای اخیر در فناوری نانو با معرفی نانو سامانههای انتقال دارو، بر مشکلات مقاومت دارویی در سلولهای هدف غلبه کرده و حرکت دارو در عبور از موانع برای افزایش تاثیر روی سلولها را تسهیل کرده است، گفت: با افزایش تجمع دارو در بافت هدف و کاهش تجمع آن در بافت سالم، بازده درمان و سمیت شیمیایی داروها کاهش مییابد. درواقع، شناخت خواص فیزیکی و شیمیایی مولکولهای دارورسان و تشخیص جذب سلولی، سبب بهبود اثربخشی داروها میشود.
محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص هدف اجرای این پروژه اظهار کرد: بهمنظور معرفی سامانههای نوین و موثر در این زمینه، با بررسی برهمکنشهای پیوند هیدروژنی و کوالانسی آنها با داروهای انتخابی، عملکرد سامانههای طراحیشده برای دارورسانی با یکدیگر مقایسه شد. همچنین با امتحان اثر حلالهای مختلف بر سامانههای طراحی شده و تفسیر نتایج حاصل از محاسبات انرژی پایداری، پارامترهای ترمودینامیکی، اوربیتال مولکولی و غیره، مناسبترین سامانه دارورسانی برای داروی مورد نظر انتخاب شد.
نیکفر با تاکید بر اینکه هدف این پروژه معرفی "مناسبترین سامانه برای داروهای انتخابی بود"، خاطر نشان کرد: نانولولههای کربنی و نانولولههای کربنی عاملدار شده با یک، دو و سه گروه فسفات به عنوان حامل برای مهمترین داروهای تجاری ضد پوکی استخوان مورد مطالعه قرار گرفتند و با انجام محاسبات شیمی کوانتومی و تحلیل دادههای به دست آمده از آن، نانولوله سه فسفاته به عنوان مناسبترین حامل برای داروهای ضد پوکی استخوان تعیین شد.
وی با اشاره به بخش دیگر پروژه خود که در خصوص "دارورسانی هدفمند با استفاده از پپتیدها برای یک نوع داروی درمان سرطان" انجام شده است، تصریح کرد: از دیگر حامل های مورد استفاده در دارو رسانی که اخیرا هم مورد توجه قرار گرفتهاند، پپتیدهای نفوذکننده به سلول هستند. پپتیدهای نفوذکننده به سلول شرایط انتشار موثر دارو از میان غشای پلاسمایی و همچنین انتقال موضعی دارو با سمیت کم و بازده بالا به محل هدف را فراهم میکنند.
وی ادامه داد: سامانههای دارورسان ایجاد شده در اثر تشکیل پیوندهای هیدروژنی قوی میان داروی ضد سرطان سیکلوفسفامید با تریپپتید و تریپپتید عاملدار شده با گروه طلا- دی تیو اتیلن گلایکول، از دیگر سامانههای مورد بررسی در این پژوهش بودند. همچنین اتصال داروی سیکلوفسفامید به جایگاههای فعال حامل جهت تعیین مناسبترین سامانه مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج حاصل از محاسبات شیمی کوانتومی نشاندهنده موثر بودن استفاده از تریپپتید به عنوان حامل برای درمان سرطان نسبت به داروی بدون حامل بود.
نیکفر افزود: به منظور اهمیت شیمی محاسباتی به دلیل کاهش تعداد آزمایشهای لازم و صرفهجویی در زمان و هزینههای تحقیقاتی، شبیهسازی سامانه های دارورسان پیش از انجام فعالیتهای آزمایشگاهی گامی موثر برای انتقال هدفمند دارو است. علاوه بر این نانوحاملهای طراحی شده در این پژوهش، پیش از این در هیچکدام از فازهای محاسباتی و آزمایشگاهی در سایر کشورها مورد استفاده قرار نگرفته است.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیر کبیر، نیکفر در پایان با تاکید بر اهمیت دستاوردهای این مطالعات، انتشار سه مقاله در سه ژورنال معتبر بینالمللی را از نتایج حاصل از این پژوهش اعلام کرد و گفت: این طرح با راهنمایی پروفسور زهرا شریعتینیا، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود