میرنیوز
به گزارش ایسنا، مراسم افتتاحیه این کنفرانس صبح امروز، سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ با سخنرانی دکتر عیسی علیزاده، رئیس شورای سیاستگذاری کنفرانس و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، دکتر حامد علی اکبرزاده، دبیر علمی و رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی، دکتر جنیفر بیرن، استاد دانشگاه سیدنی استرالیا، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، دکتر محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
دکتر علیزاده با اشاره به فعالیتهای گسترده سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی از جمله تألیف و توزیع آثار فاخر در کشور گفت: تولید محتوای علمی، انجام رویدادهای تأثیرگذار در حوزه کتاب، توجه به اقتصاد فرهنگ و تولید محصولات ارزشمند مورد نیاز، توزیع آثار فاخر منتشرشده در میان اهالی فرهنگ، مهمترین برنامههای سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی محسوب میشوند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی مجموعهای است که بیشترین ارتباط را با اساتید دارد و در حقیقت پل ارتباطی میان اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاهها است. در عین حال، این سازمان از آثار دانشجویان نیز حمایت کرده و تاکنون بیش از ۲۰۰ اثر دانشجویی را منتشر کرده است.
دکتر علیزاده خاطر نشان کرد: این سازمان همچنین طی سه دهه فعالیت، برنامههای متعددی در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برگزار کرده است که میتوان به ۲۹ دوره برگزاری جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی، ۱۸ دوره جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی، ۵ دوره مسابقات ملی پایاننامه سه دقیقهای، یک دوره مسابقات ملی کتاب سه دقیقهای، ۲ دوره طرح ملی سلسله نشستهای بررسی و نقد کتاب علوم انسانی فصل سخن اشاره کرد.
وی افزود: در حوزه اقتصاد فرهنگ نیز برندی تحت عنوان "شانزده" تأسیس کردهایم که این نام اشاره به تاریخ ۱۶ مرداد، سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی دارد. تلاش کردهایم به سمت جریانسازی در حوزه نشر حرکت کنیم و برگزاری کنفرانس بینالمللی پژوهشهای نشر، سلسله نشستهای بررسی و نقد کتابهای علوم انسانی (طرح ملی فصل سخن)، سلسله نشستهای گفتوگوی فرهنگی پیرامون کتاب (طرح گفتار)، انتشار فصلنامه تخصصی نوشتار (موضوع نشر، کتاب و کتابخوانی)، حمایت از پایاننامههای دانشجویی برای انتشار، از جمله مهمترین فعالیتها در این بخش هستند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تأکید کرد: برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی "پژوهشهای نشر؛ ترجمه و توسعه فرهنگی" را به فال نیک گرفته و قطعاً پس از اتمام این دوره، با آسیبشناسی دقیق، دورههای بعدی کنفرانس را به بهترین شکل ممکن برگزار خواهیم کرد.
فراهم کردن بستری مناسب برای تبادل نظر و گفتوگو در حوزه نشر و کتاب
در ادامه دکتر حامد علیاکبرزاده رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی اظهار کرد: نشر و کتاب مقوله ای چند بعدی است که ۳ بعد فرهنگی، اقتصادی و علمی آن بسیار برجسته است و اهمیت ویژهای دارد.
وی افزود: به لحاظ فرهنگی به نظر میرسد که کتاب و نشر مهمترین ابزاری به شمار میروند که در ارتباطهای فرهنگی، ارتباط بین اندیشهها و ارتباط بین سنت ها تاثیرگذار هستند و از یک منظر در واقع کتاب مهمترین کالاهای فرهنگی محسوب می شود.
رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی با بیان این که چطورمی شود بشر را بدون کتاب و بدون صنعت نشر تصور کرد؟، گفت: به لحاظ اقتصادی اولا صنعت نشر در کتاب محدود نمی شود و ثانیا اگر فقط نگاه محدود داشته باشیم و فقط کتاب را مد نظر بگیریم همین کتاب پردرآمدترین صنایع فرهنگی محسوب میشود و نمونه هایی از آن را می توانیم در مجموعه هایی مثل «آمازون در دنیا» ببینیم.
وی ادامه داد: به لحاط عملی هم به نظر می رسد مهمترین ابزار ترویج علم کتاب است. پرداختن به چنین مقوله ی چند بعدی که ابعاد علمی، فرهنگی و اقتصادی دارد از مجموعههایی بر می آید که این مجموعهها هم چند بعدی باشند و به نظر میرسد پرداختن به این مساله از سوی نهادی مثل جهاددانشگاهی کاری است که متناسب با شان، وظایف و اهداف نهاد محسوب می شود.
دکتر علیاکبرزاده بیان کرد: ما در واقع در نخستین کنفرانس بین المللی پژوهش های نشر هدف اول و هدف اصلی ما این بوده که به بستری مناسب برای تبادل نظر، گفتگو و بعد در زمینههای مختلف نشر ایجاد کنیم و بتوانیم در واقع جریان سازی برای یک گفتمان علمی و فرهنگی در حوزه کتاب و نشر کنیم. ضمن اینکه برگزاری این رویداد علمی و فرهنگی بستر مناسبی را برای استفاده از تجارب بین المللی و دیدگاههای پژوهشگران خارجی در زمینه کتاب و نشر فراهم خواهد کرد.
رییس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی تصریح کرد: با برگزاری این رویداد زمینهی مناسب فراهم خواهد شد تا با آخرین دستاوردهای دنیا در زمینه چاپ، نشر و کتاب آشنا شویم و بحث های تخصصی و کارشناسی در زمینه های جدیدی مثل نشر الکترونیک و بحثهای تخصصی در زمینه مسایل مهم مانند اقتصاد نشر داشته باشیم.
وی با اشاره به این که نکته دیگری که باید به آن توجه کرد ما امسال به عنوان بخش ویژه و عنوان فرعی مساله ترجمه و توسعه فرهنگی را در این کنفرانس انتخاب کردیم، افزود: به باور همه اهالی فرهنگ و اندیشه مساله ترجمه فرصت ها و چالش های زیادی را پیش روی ما و پیش روی جامعه قرار میدهد که بایستی از منظرهای مختلف و از ابعاد مختلف به آن پرداخت. پرداختن به این مساله در مجموعه ای که بیش از ۹ هزار عنوان از ابتدای تاسیس خود کتاب چاپ کرده، چه کتابهای ترجمه و چه کتابهای تالیفی، به نظر می رسد که متناسب با شان و جایگاه این مجموعه است.
دکتر علیاکبرزاده ادامه داد: از دیماه سال ۹۹ فراخوان کنفرانس و دریافت مقالات را اعلام کردیم و تا پایان اسفندماه مقالات را دریافت شد. مجموعه مقالاتی که دریافت شد ۱۵۱ مقاله بود که از بین آن ها ۶۲ مقاله برای ارایه سخنرانی پذیرفته و در کتابچه چکیده مقالات کنفرانش منتشر شد. از مجموع ۶۲ مقاله، ۲۱ سخنرانی در قالب پنل امروز ارایه می شود و ۴۱ سخنرانی به صورت فردی اجرا می شود.
رییس سازمان انتشارات اظهار کرد: زبان مقالات فارسی و انگلیسی بود و ما توانستیم از ۱۱ کشور دنیا شامل روسیه، استرالیا، صربستان، پاکستان، نیجریه، آمریکا لبنان، دانمارک، سریلانکا، آلمان و فرانسه مقالاتی را دریافت کنیم که تعدادی به عنوان سخنرانی پذیرفته و در کتابچه منتشر شد.
وی در پایان گفت: از مجموع ۱۵۱ مقاله ای که دریافت کردیم ۷۶ مقاله کار افرادی بود که دکترای تخصصی داشتند، ۳۶ مقاله از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و۱۸ مقاله از دانشجویان کارشناسی ارشد، ۱۱ مقاله دانشجویان دکتری و ۱۰ مقاله از سایرین دانشجویان بود.
اختتامیه این برنامه عصر امروز با سخنرانی دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی برگزار خواهد شد و علاقه مندان می توانند این کنفرانس را از طریق سایت جهاددانشگاهی به نشانی www.acecr.ac.ir و سایتهای http://roytab.ir ،http://isba.ir به صورت زنده تماشا کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد