میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر علی وحدت در دیدار حجتاله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات بر هدفگذاری صندوق نوآوری برای اعطای ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق سیستم بانکی کشور به اکوسیستم نوآوری کشور خبر داد و گفت: عملکرد صندوق در سال ۹۸ در استفاده از ظرفیت شبکه بانکی کشور به میزان ۳ هزار میلیارد تومان بود که این میزان در سال ۹۹ به ۵ هزار میلیارد تومان رسید و برای تامین منابع مالی از سیستم بانکی برای اکوسیستم نوآوری در سال ۱۴۰۰ نیز نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان هدفگذاری کردهایم.
وی در مورد تامین منابع مالی اکوسیستم نوآوری، ادامه داد: مطابق با تبصره ۱۶ برنامه بودجه سال جاری، دولت هزار میلیارد تومان برای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان برای صندوق نوآوری بودجه اختصاص داده است که در چند ماه آینده به منابع ما اضافه خواهد شد. اولین جایی که گشایش اتفاق بیفتد، صندوق نوآوری و شکوفایی خواهد بود.
رییس صندوق نوآوری شکوفایی در مورد عملکرد بانک صادرات ایران، خاطرنشان کرد: بانک صادرات در مجموع به ۱۱۰ شرکت دانش بنیان خدمات ارائه کرده است، این در حالی است که کشور دارای نزدیک به ۶ هزار شرکت دانش بنیان است. بنابراین جامعه مخاطب بزرگی وجود دارد که هنوز به سمت بانک صادرات نرفتهاند و انتظار داریم بانک صادرات سهم خود را در این حمایت ها افزایش دهد. البته لازم به ذکر است که خوش حسابی حوزه دانش بنیان بسیار قابل توجه است. حتی آمادگی داریم برای پروندههایی که عدم پرداخت داشتهاند، در صورت اطلاعرسانی از طرف بانک وارد عمل شویم تا معوقاتشان را به سرعت پرداخت کنند. البته بنا بر گزارشها، میزان معوقات شرکتهای دانش بنیان به بانک صادرات صفر است.
وحدت در ادامه نسبت به افزایش اختیارات دفتر نوآوری بانک صادرات که در صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر است، تاکید کرد و گفت: اختیارات دفتر نوآوری را به هر شیوهای که بانک در نظر دارد، بیشتر کنید و امتیاز و اعتبار بدهید.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: به جای اینکه تعداد زیادی پرونده منفرد برای اعطای تسهیلات داشته باشیم، تفاهمنامههایی با شرکت همراه اول، شرکت ملی نفت و ایران خودرو امضا کردیم و در این مجموعهها اعتبار پولی برای خرید محصولات شرکت دانش بنیان در نظر گرفتیم؛ این شیوه کمک میکند تا نقدینگی در همان حوزه مرتبط با دانش بنیان صرف شود.
اعلام آمادگی بانک صادرات برای پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
در ادامه این دیدار، حجتاله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات نیز نسبت به آمادگی این بانک برای پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان در سال جاری اعلام آمادگی کرد و گفت: در مورد تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری مشکلی نمیبینیم و فقط باید راهکار اجرایی آن مشخص شود. هرگونه اعتبار و تسهیلاتی که از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی نزد بانک صادرات موجود است را میتوانیم پرداخت کنیم. حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پیشنهادی صندوق نوآوری را نیز تامین خواهیم کرد.
وی افزود: بانک صادرات از طریق سپرده صندوق نوآوری و حوزه دانش بنیان به منابع پایدار رسیده و همچنان صندوق را همراهی خواهد کرد. همچنین بر اساس برنامههای بانک صادرات، نیم درصد از منابع تسهیلاتی بانک به حوزه دانش بنیان اختصاص خواهد داشت.
مدیرعامل بانک صادرات در مورد برنامههای تسهیلاتی این بانک در سال جاری نیز گفت: نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان حجم تسهیلات در سال گذشته بود که این رقم در سال جاری به ۲۸۰ هزار میلیارد تومان میرسد و بر اساس اختصاص یک درصد از حجم تسهیلات به سمت حوزه دانش بنیان، مبلغ ۲۸۰۰ میلیارد آن به حوزه دانش بنیان اختصاص خواهد یافت، زیرا از نظر بانک صادرات آینده کشور به حوزه دانش بنیان اختصاص دارد و برای کشور ارزش افزوده ایجاد میکند. از طرفی ارائه تسهیلات به حوزه دانش بنیان به نوعی برای ما بازاریابی محسوب میشود و بعد از اعطای تسهیلات آنها به مشتریان دائمی ما تبدیل میشوند.
صیدی همچنین بر کاهش زمان ارائه تسهیلات از زمان تشکیل پرونده تاکید کرد و گفت: زمان ارائه تسهیلات به شرکتهای شهرستانی را به ۳۰ روز کاهش میدهیم و تلاش میکنیم تا زمان رسیدگی به پروندهها معقول شود. همچنین زمان ارائه تسهیلات در تهران ۱۶۸ ساعت یعنی یک هفته است، اما این برای زمانی است که پروندهها مشکل مدارک نداشته باشند. ما از دانش بنیانهایی که مشمول این تسهیلات میشوند، سود نمیخواهیم و تلاش میکنیم تا ماهانه ۲۵ پرونده را برای ارائه تسهیلات پوشش دهیم.
در ادامه این دیدار نیز دکتر روحاله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گزارشی از عملکرد بانک صادرات در ارائه تسهیلات به اکوسیستم نوآوری کشور ارائه کرد و گفت: در حال حاضر منابعی که صندوق نوآوری در بانک دارد، ۴۷۵ میلیارد تومان است. در سال ۹۹ نزدیک به ۶۵۰ میلیارد تومان مجموع تسهیلات و ۳۰۰ میلیارد تومان هم ضمانتنامههایی بود که بانک صادرات ارائه کرد. در مجموع ۱۱۰ شرکت توانستند به بانک صادرات پیوند بخورند و از منابع بهرهمند شوند. این در حالی است حدود ۶ هزار شرکت دانشبنیان داریم و این مسئله نشان میدهد ظرفیت بالایی وجود دارد تا تعداد شرکتهای بهرهمند افزایش یابد؛ به عبارت دیگر ضریب تعداد شرکتهایی که با بانک کار میکنند، جای کار دارد و باید بیشتر شود.
وی ادامه داد: در چند محور میتوانیم خدمات بانک صادرات را بهبود بخشیم؛ یکی تنوع بخشی به خدمات بین بانک و صندوق نوآوری است؛ به عنوان مثال ما یک سرویس فروش اقساطی داریم که مذاکرات اولیه آن با مدیران بانک هم انجام شده و میتوانیم این سرویس را در بانک صادرات فعال کنیم. همچنین میتوانیم از بحث LC و طرح طراوتی که در بانک صادرات وجود دارد، استفاده حداکثری کنیم.
ذوالفقاری بر طولانی بودن زمان اخذ تسهیلات در بانک صادرات تاکید کرد و گفت: فرآیندی که شرکتها در مجموعه بانک طی میکنند، البته قابل مقایسه با گذشته نیست؛ اما میتواند فرآیند چابکتری باشد، بر این اساس میتوانیم چکلیست مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات را در اختیار شرکتها قرار دهیم تا فرآیند اعطای تسهیلات سرعت بیشتری بگیرد. در حال حاضر زمان اخذ تسهیلات بانک صادرات نزدیک به ۲ ماه است.
به نقل از صندوق نوآوری، معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان به افزایش فعالیت و اعتبار دفتر نوآوری بانک صادرات نیز اشاره کرد و گفت: تقویت نقش دفتر حمایت از نوآوری میتواند پلی بین بانک، شرکتها و صندوق نوآوری شود و روابط را تقویت کند؛ به همین منظور باید این دفتر، ساختار باثباتی در ساختار بانک پیدا کند که میتواند به کاهش زمان ارائه تسهیلات و خدمات به زیر یک ماه کمک کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد ۱۲ آذر برگزار میشود
حضور ۳۰ شرکت صنعتی فعال در حوزه پارچه و لباس در دانشگاه آزاد
چای سبز تأثیر چندانی در کاهش وزن ندارد
پاسخ وزارت بهداشت به عدم افزایش مجدد تعرفه مراکز ترک اعتیاد
آزمایشگاه میکروفیلوئیدیک دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد
اقدامات ستاد فناوریهای اتصالپذیری برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
سومین کشور پرجمعیت دنیا متعلق به دیابتیها است
عدم تخصیص ردیف استخدامی جذب به نخبگان در سنوات اخیر
طرحی برای فیلترینگ آماده و از طریق رئیس جمهور به شورای سران رساندیم
آغاز ثبت نام سهام برای متولدان ۱۴۰۲ در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی
۸۰ درصد کشاورزی ایران از فناوریهای نوین بیبهره است
دانشجویان پیام نور تا ۱۴ آذر برای ثبت نام وام شهریه فرصت دارند
دانشگاه الزهرا بدون کنکور دانشجو میپذیرد
طرح شناسایی نیازمندیهای داراییهای فکری دانشبنیانها تمدید شد
فراخوان حضور در پاویون پارک فناوری پردیس در دومین نمایشگاه ایران پتروکم
دبیر شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی منصوب شد
سرپرست دانشگاه جامع علمی و کاربردی منصوب شد
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین
درآمدهای کلان سقط زیرزمینی جنین!
مهلت مجدد شرکت در تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دندانپزشکی ۱۴۰۳ آغاز شد
دیابت چه بلایی سر مغز ما میآورد
پای تب دنگی به مجلس باز شد
هماهنگی معاونان فرهنگی وزارت علوم برای برگزاری ۱۶ آذر در دانشگاهها
میرمحمدی: حمایت بیشتر از حوزویان مورد تأکید است
نشست «اعطای کرسی پژوهشی و خوشههای چندتخصصی» برگزار میشود
افزایش آمادگی برابر سیل با تصاویر ماهوارهای هوش مصنوعی
نخستین نشریه ریاضیات مالی کشور در پایگاه اسکوپوس نمایه شد
بهبود تولیدات زراعی، باغی و دامی با فناوری هستهای
استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران گردهم میآیند