میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسدیلی، قند فقط یک ماده خوردنی نیست؛ بلکه یکی از طبیعیترین مولکولها است و همه سلولهای بدن با یک لایه ضخیم قند پوشیده شدهاند که از آنها در برابر حملات باکتریها و ویروسها محافظت میکند. در واقع، حدود ۸۰ درصد ویروسها و باکتریها، به قندهای بیرون از سلولهای ما متصل میشوند.
قند آنقدر مهم است که دانشمندان از آن به عنوان سومین ماده حیاتی پس از DNA و پروتئین یاد میکنند. گروهی از پژوهشگران "دانشگاه کپنهاگ"(UCPH) دانمارک در پاییز سال گذشته دریافتند که پروتئین خوشهای کروناویروس، به قند خاصی نیاز دارد تا به صورت کارآمد به سلولهای ما متصل شود.
این گروه پژوهشی اکنون بررسی جدیدی انجام دادهاند که بیشتر به گیرندههای سلولی میپردازد که قندها، باکتریها و ویروسها به آن متصل میشوند.
"کریستین بول"(Christian Büll)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما نحوه اتصال این قندها را به گیرندههای موسوم به "Siglec" که ایمنی را تنظیم میکنند، مورد بررسی قرار دادیم. این گیرندهها نقش مهمی بر عهده دارند زیرا کاهش یا افزایش فعالیتها را به سیستم ایمنی بدن اطلاع میدهند. این یک مکانیسم مهم در رابطه با بیماریهای خودایمنی است.
هنگامی که سیستم ایمنی بدن، سیگنالهای اشتباهی را دریافت میکند، میتواند به بروز بیماریهای خودایمنی منجر شود. در این هنگام، سیستم ایمنی بدن به خود حمله میکند. هنگامی که گیرندههای Siglec به واسطه قند "اسید سیالیک" (sialic acid)، زنجیرههای قندی درست را ملاقات میکنند، به سیستم ایمنی بدن گفته میشود که فعال شود یا فعالیت خود را کاهش دهد.
"یوشیکی نریماتسو"(Yoshiki Narimatsu)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در بخشی از این پژوهش، یک کتابخانه سلولی ایجاد کردیم تا از آن برای بررسی قندهای گوناگونی که به گیرندهها متصل میشوند و با آنها تعامل دارند، استفاده کنیم. ما این کار را با ایجاد دهها هزار سلول انجام دادهایم که هر کدام، زبان قندی منحصر به فرد خود را دارند و به ما امکان میدهند که آنها را از یکدیگر تفکیک کنیم و به بررسی تاثیر آنها بپردازیم. این دانش میتواند به ما کمک کند تا گزینههای درمانی بهتری را در آینده ارائه دهیم.
وی افزود: سطح سلولهای کتابخانه، همان سطحی بود که در سلولهای محیط طبیعی وجود داشت. این بدان معناست که ما میتوانیم قندها را در محیط طبیعی بررسی کنیم؛ بنابراین میتوان سلولها را در شکلی مورد بررسی قرار دهیم که ویروسها و باکتریها آنها را پیدا میکنند.
اهمیت این پژوهش در بررسی آلزایمر
پژوهشگران با کار کردن روی این پروژه جدید، قندهایی را که به گیرنده خاصی متصل میشوند و نقش اصلی را در بروز آلزایمر بر عهده دارند، شناسایی کردند.
بول گفت: یافته اصلی ما در مورد گیرنده موسوم به "Siglec-3" است. جهش در گیرنده Siglec-3، نقش مهمی در ارتباط با آلزایمر بر عهده دارد اما ما نمیدانستیم که گیرنده به طور خاص به چه چیزی متصل میشود. ما با این روش، یک قند طبیعی را شناسایی کردهایم که به طور ویژه به گیرنده Siglec-3 متصل میشود. این اطلاعات، گام مهمی برای درک نقایص ژنتیکی به شمار میروند که علت ابتلا به بیماری هستند.
این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت
چند توصیه غذایی به بیماران دیابتی