میرنیوز
به گزارش ایسنا، راهنمای مذکور شامل شش بخش بوده و در آن مباحثی مرتبط با خطرات روزهداری در افراد مبتلا به دیابت، ارزیابی قبل از ماه مبارک رمضان، توصیههایی برای افراد مبتلا به دیابت در دوران روزهداری، مدیریت دیابت نوع یک و دو در هنگام روزهداری ارائه شده است.
این راهنما زیر نظر دکتر باقر لاریجانی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین شده و اعضای کمیته علمی آن دکتر انسیه نسلی اصفهانی، دکتر سید محسن خوش نیت نیکو، دکتر فاطمه بندریان، دکتر حسین ادیبی، دکتر مریم پیمانی، دکتر نازلی نمازی، دکتر کاملیا رامبد و خانم ژاله شادمان هستند.
در مقدمه این راهنما آمده است:
روزهداری شاخصترین عبادت در ماه مبارک رمضان است که دین اسلام برای تقرب و نزدیکی به خداوند آن را بر همه مسلمانان بالغ، عاقل و سالم واجب نموده است. اگرچه الزام به روزهداری برای افراد بیمار و کسانی که با شرایط پزشکی خاص زندگی میکنند از جمله برخی از بیماران مبتلا به دیابت توصیه نشده، اما تعداد زیادی از بیماران دیابتی تمایل دارند که حتی با توصیههای پزشکی، روزه خود را داشته باشـند.
دیابت به عنوان یـک بیماری متابولیک مزمن و پیشرونده بــا شبکه پیچیدهای از عوامل خطرزای محیطی و ژنتیکی، در حال حاضر بیش از ۹ درصد از جمعیت دنیا را درگیر کرده و بر اساس آخرین تخمینهای فدراسیون جهانی دیابت حدود ۴۶۳ میلیون نفر در سراسر دنیا با دیابت زندگی میکنند و پیشبینی میشود تـا ۲۵ سال آینده این رقم بـه ۷۰۰ میلیون نفر نیز خواهد رسید. نکته قابل توجه آنجاسـت که جمعیـت زیـادی از این افراد و این شیوع فزاینده متعلـق بـه کشـورهای مسلماننشین دنیا در آفریقا، خاورمیانه و جنوب شرقی آسیا است. دیابت بیماری جدی است که در صورت عدم پیگیری در درمان، میتواند عوارض ناخوشایندی برای بیمار و خانواده به همراه داشته و هزینههای قابل توجهی را بر دوش خانوادهها، جامعه و نظام سلامت تحمیل کند.
لذا حفظ و ارتقای سلامت بیماران و پیشگیری از عوارض مزمن دیابت از اولویتهای سیستم بهداشتی محسوب میشود. از آنجایی کـه تعداد زیادی از بیماران مبتلا به دیابت در طی ماه رمضان روزه میگیرند لذا نیاز به تهیـه راهنمای بالینی منسجم و مبتنی بر شواهد موجود برای کمک به بیماران و ارائهدهندگان خدمت به چشم میخورد، راهنمایی که به افراد کمک کند تا ضمن برخورداری از فواید معنوی ماه رمضان، روزهداری سالم و ایمنی نیز داشته باشند.
بر همین اساس، پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران همگام بــا انتشــار راهنمــای بالینــی دیابــت ویژه پزشکان خانواده، که در راستای استانداردسازی ارائه مراقبتها و کیفیت خدمات بــه بیماران دیابتی تهیه شده است، اثر حاضر را با عنوان «راهنمای عملی روزهداری در بیماران دیابتی» ، مبتنی بر «راهنمای عملی دیابت و رمضان ۲۰۲۱» از فدراسیون جهانی دیابت و انجمن بینالمللی دیابت و رمضان، و همچنین بر مبنای شواهد علمی تولید شده در این پژوهشگاه، در قالب کتب و مقالات پژوهشی که اهم آن در منابع این کتاب ذکر گردیده، برای استفاده کادر درمانی آموزشی به رشته تحریر در آورده است.
در این راهنما کلیه نکات لازم برای حمایت از بیماران و اولویتهای آنهـا برای داشـتن یک روزهداری ایمن و بدون عارضـه گنجانده شده است.
بنابر اعلام وبدا؛ نسخه الکترونیکی این راهنما از لینک زیر قابل دسترسی است:
راهنمای عملی روزهداری در بیماران دیابتی
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت