میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مینا عبداللهی، با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان با رعایت اصول صحیح تغذیه میتوان روزهداری صحیح توأم با ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی را تجربه کرد، افزود: معمولاً تعداد وعدههای غذایی در هنگام روزهداری از سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده، به دو وعده اصلی و یک میان وعده کاهش مییابد. بنابراین مواد مورد نیاز بدن باید از طریق تعداد وعدههای غذایی کم دریافت شود.
وی ادامه داد: باید توجه کرد که هر روز بعد از افطار (یک تا چند ساعت بعد) دو یا سه عدد میوه مصرف شود. همچنین میتوانید به جای یک عدد میوه، نصف لیوان آب میوه طبیعی مصرف کنید. سعی کنید بعد از افطار چند عدد بادام، فندق، پسته و…، بخورید.
عبداللهی گفت: میزان مایعات مصرفی روزهدار ۶ تا هشت لیوان در روز توصیه میشود که بهتر است بین دو وعده غذایی تقسیم شود. از مصرف زیاد قهوه و نوشابههای گازدار خودداری کنید، زیرا سبب افزایش دفع مایعات و تشنگی میشوند.
وی افزود: پرخوری و مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و شیرین مانند نان خامهای، زولبیا، بامیه، حلوا و شلهزرد توصیه نمیشود. از غذاهای آبپز، کبابی یا بخارپز به جای غذاهای سرخشده استفاده کنید. از نانهای سبوسدار مانند نان سنگک استفاده کنید.
این متخصص تغذیه بالینی گفت: از مصرف انواع دسرها و شیرینیهای حاوی شکر زیاد در برنامه افطار و سحر خودداری کنید. به جای مصرف زولبیا و بامیه، از خرما استفاده کنید.
عبداللهی در مورد وعده افطار، افزود: افطار را باید با یک وعده غذایی ساده مانند یک صبحانه معمولی آغاز کرد و بهتر است روزه با شیر و یا آب ولرم، خرما یا چای کمرنگ باز شود و به تدریج مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ مصرف شود.
وی تاکید کرد: مصرف مواد غذایی شیرین، اما با شیرینی طبیعی در هنگام افطار بسیار ضروری است. بنابراین مصرف خرما، کشمش و یا افزودن یک قاشق چایخوری شکر به شیر مفید است توجه شود که از غذاهای زودهضم مانند حلیم بدون روغن، پوره سیبزمینی، انواع خورش و یا خوراک کم چرب (خوراک مرغ و سبزیهای آبپز)، خوراک گوشت کم چرب، انواع سوپ و یا آش رقیق در افطار استفاده شود.
عبدالهی در مورد وعده سحری نیز اظهار داشت: سحری سبک خورده شده و از مصرف غذاهای چرب و پر حجم برای سحری پرهیز شود. برای سحری باید غذاهایی انتخاب شوند که قند خون را به آهستگی افزایش میدهند. لذا بهترین مواد غذایی برای سحری نان سبوسدار، سبزی، حبوبات، میوهها و مواد غذایی دارای پروتئین است. در هنگام سحر سعی شود از مواد غذایی دارای الیاف مانند غلات کامل، حبوبات (جو، عدس، لوبیا)، ماکارونی، سیبزمینی و سبزیها به جای قند، مربا، نانهای بدون سبوس مصرف شود.
وی گفت: به هنگام سحر بهتر است از مصرف مواد قندی و شیرین پرهیز گردد، چرا که این مواد میتوانند در طول روز با افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون ایجاد گرسنگی را به دنبال داشته باشند. در وعده سحری از میوههای آبدار، سبزی و سالاد استفاده شود. توصیه میشود از مصرف زیاد نمک خودداری نمایید زیرا سبب احساس تشنگی در ساعات روز خواهد شد. در سحری یک تا دو لیوان آب بنوشید و از خوردن آب زیاد هنگام سحر به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز پرهیز نمایید.
عبداللهی افزود: بهتراست بعد از خوردن سحری نخوابید زیرا وضعیت درازکش سبب برگشت مواد غذایی به مری و ترش کردن میشود. این کار در درازمدت باعث سوزش سر دل و بیماری رفلکس در افراد مستعد میگردد. مصرف غذاهای سرخشده باید محدود شود چرا که باعث اختلال در هضم، سوزش سر دل و افزایش وزن میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
اظهارات وزیر علوم درباره انتصابات و آمار دانشجویان اخراجی و تعلیقی
سه فاکتور خطر سکته مغزی/ آسانترین راهکار کاهش استرس و اضطراب
قدیانی: دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
دانشجویان بسیجی باید پرچمدار مراکز تحقیقاتی باشند
نحوه ارائه خدمات پیامک انبوه برای کاهش شکایت کاربران بررسی شد
همکاری دانشگاههای شهیدبهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی و رباتیک
مشکلات رزیدنتها بررسی و رفع خواهد شد
شرایط پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه شریف اعلام شد
ثبتنام دانشجویان استعداد درخشان در دانشگاه علم و صنعت تمدید شد
نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکههای اجتماعی
ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان نیستم
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری
هر ایرانی صاحب شناسنامه سبک زندگی میشود
رشد تعداد مشترکین و ضریب نفوذ خدمات ارتباطی
آغاز ثبت نام وام شهریه دانشجویان از امروز
افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با مونوکسید کربن در سال جاری/ کاهش ۱۴ درصدی فوتیها
برخی داروهای دیابت می توانند آسم را مهار کنند
ایران میتواند الگوی ادغام طب سنتی و مکمل در منطقه باشد
گسترش همکاری علمی بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و شریف
حمایت بنیاد ملی علم از طرحهای پژوهشی و رسالههای مرتبط با فلسطین
ابلاغ هرگونه آییننامه و بخشنامه منوط به تأیید حقوقی وزارت علوم شد
دانشگاه علامه تقویت وفاق با همسایگان را بررسی می کند
پیشنهاد افزایش ۵۴ درصدی تعرفه پزشکی
پیام تبریک سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته بسیج
کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی
گاز رادُن دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است
کاهش چشمگیر مصرف آب، برق و گاز در وزارت علوم
نتایج آزمون EPT دانشگاه آزاد اعلام و ثبتنام آذرماه آغاز شد
تجلیل از دستیاران برتر آزمون تخصصی و فوق تخصصی علوم پزشکی ایران
مشکل پرداخت وام شهریه دانشجویان حل شد