میرنیوز
غلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تاکید امام راحل و مقام معظم رهبری بر نقش بیبدیل دانشگاهها در کشور گفت: امام خمینی (ره) فرموده بودند دانشگاه کارخانه انسان سازی است و مقام معظم رهبری نیز در سالهای گذشته بر نقش دانشگاهها برای تحقق نهضت نرم افزاری، تقویت حرکت علمی کشور و حرکت در مرزهای دانش سخن گفتهاند. اما از آنجا که در سالهای اخیر دانشگاهها به مانند گذشته، شکل دهنده و طراح حرکتهای تأثیرگذار در سطح کشور نبودهاند، ایشان نیز چندان بر اهمیت وزارت علوم در پیشرفت کشور تاکید نکردهاند و این امر باید مورد توجه همه ما قرار بگیرد. در گذشته دانشگاهها صنعت هستهای و ماهوارهای کشور را راه اندازی کردند یا داروهای نوظهور و انواع واکسنها را تولید کردند. اما در حال حاضر تنها شاهد تداوم برخی ابتکار عملهای گذشته هستیم و در این دولت کمتر حرکت علمی جدید و خلاقانهای در دانشگاهها شکل گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی اسبق وزارت علوم افزود: نظام جمهوری اسلامی همیشه به مجموعه دستگاه علمی کشور اهمیت جدی داده و این موضوع در اسناد بالادستی هم محرز و مشخص است. نقشه جامع علمی کشور نیز با عنایت به همین مساله تنظیم شده و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بر این امر صحه گذاشته است.
خواجه سروی تصریح کرد: برخی از دولتها به دانشگاهها خیلی اهمیت میدادند و بودجه و امکانات آنها و نیز روند جذب هیأت علمی جوان و باانگیزه و متعهد را رونق دادند، ولی در دولت کنونی وزارت علوم به اندازه کافی مورد توجه نبوده و خیلی از دستاوردهای قبلی از بین رفته است. تأثیر آفرینی عملیاتی مقالات علمی اعضای هیأت علمی دانشگاهها کاهش یافته و قراردادهای وزارت علوم با وزارتخانههایی همچون دفاع و صنعت، معدن و تجارت در حد گذشته نیست.
وی افزود: در حوزه فرهنگی نیز در این دوره اتفاق خاصی در دانشگاهها نیفتاده و شاهد پس رفت هستیم. فعالیتهای دانشجویی نیز در این دوره به محاق رفته است. اگر چه در یک سال اخیر شاهد شیوع ویروس کرونا بودهایم، اما در همین شرایط نیز باید مشوقهایی برای اساتید و دانشجویان ارائه میشد تا عرصه فرهنگ در دانشگاهها مغفول نماند و از ظرفیت فضای مجازی به شکلی گستردهتر استفاده میشد. بی توجهی به ضوابط و مقررات در زمینه معرفی اساتید نمونه، پروبال دادن به اساتید نزدیک به یک جناح سیاسی و بی توجهی به سوابق و کارکردهای هر یک از آنها نیز مزید بر علت شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، بازگشت به اسناد بالادستی و رعایت جدی آنها، جذب نیروهای جوان، متخصص و متعهد به عنوان هیأت علمی، تقویت پایگاههای استنادی علمی در داخل کشور و تقویت ارتباطات علمی در سطح بینالمللی را از جمله راهکارهای تقویت جایگاه علمی و دانشگاههای کشور دانست و افزود: در این دوره به جای تقویت ارتباطات علمی با جهان فقط شاهد سفرهای خارجی مکرر مدیران وزارت علوم و رؤسای دانشگاهها به کشورهای مختلف جهان بودهایم و معلوم نیست تحمیل این هزینهها به بیتالمال چه دستاوردی داشته است. این سفرهای خارجی بدون نتیجه بوده و ما نباید اعزام دانشجو را به خارج از کشور متوقف میکردیم و باید با دانشگاههای مهم جهان تبادل استاد و دانشجو داشته باشیم. در داخل کشور هم دانشگاهها باید بر اساس نیازهای کشور، منطقه و جهان رده بندی شده و بین آنها تقسیم کار شود. دانشگاهها نباید بی هدف باشند و باید به سمت تولید علم هدفمند با قابلیت تجاری سازی حرکت کنیم.
منبع : خبرگزاری مهر
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت