میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه "واشنگتن" در سنت لوئیس و کلینیک کلیولند در مطالعه اخیرشان کشف کردند که قارچ موجود در غذاهایی مانند پنیر و گوشتهای فرآوری شده میتواند باعث آسیب به روده در موشها و افراد مبتلا به کرون شود و از بهبود آن جلوگیری کند اما درمان موشهای آلوده با داروی ضد قارچ، قارچ را از بین میبرد و اجازه میدهد تا زخمها ترمیم شوند.
یافتههای محققان نشان میدهد که داروهای ضد قارچ و تغییر در رژیم غذایی از روشهای جدید در بهبود و ترمیم زخم روده و کاهش علائم بیماری کرون محسوب میشوند. بیماری کرون یکی از بیماریهای التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص میشود.
دکتر "اومانگ جین"(Umang Jain) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما نمیگوییم که مردم از خوردن پنیر و گوشت فرآوری شده دست بکشند اما آنچه ما میگوییم این است که این قارچ ناشی از مواد غذایی میتواند به بافت ملتهب و آسیب دیده وارد شده و باعث آسیب بیشتر شود. ما در حال برنامه ریزی برای انجام یک مطالعه بزرگتر بر روی افراد هستیم تا دریابیم آیا بین رژیم غذایی و فراوانی این قارچ در روده ارتباط وجود دارد یا خیر که اگر چنین باشد ممکن است تغییر در رژیم غذایی بتواند سطح قارچ را کاهش دهد و در نتیجه علائم بیماری کرون را کاهش دهد.
کرون یکی از بیماری التهابی روده است و همانطور که از نام آن پیداست این التهاب مزمن در دستگاه گوارش پیش میرود و در درجه اول با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درمان میشود. این بیماری به طور مکرر عود میکند اما پس از آن علائم گوارشی فرد کمی بهبود می یابد. طی عود کردن در دستگاه گوارشی افراد زخمهای ملتهب و بازی ایجاد میشود که ممکن است این زخمها تا هفتهها یا حتی ماهها تغییری نکنند و ترمیم نشوند.
برای فهمیدن اینکه چرا فرایند زخم روده در برخی از افراد طولانی میشود محققان موشهایی را که روده هایشان آسیب دیده بود را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که قارچ "Debaryomyces hansenii" در زخمها فراوان است اما در قسمتهای آسیب دیده روده وجود ندارد.
محققان گفتند که این قارچ از طریق غذا و نوشیدنی به روده افراد وارد میشود. آزمایشهای بیشتر نشان داد که وارد کردن قارچ مذکور به بدن موشهایی که روده آنها آسیب دیده بود، روند بهبودی را کند میکند و از بین بردن قارچ مذکور با داروی ضد قارچ آمفوتریسین ب(amphotericin B) سرعت آن را افزایش میدهد.
گرچه داروی آمفوتریسین B موثر است اما باید گفت که تنها به صورت تزریق وریدی وارد بدن می شود و بنابراین نمی توان آن را برای همه افراد تجویز کرد. بنابراین اکنون محققان در حال کار با شیمی دانان برای تولید یک ضد قارچ موثر هستند که به راحتی بیماران بتوانند (از راه دهان) آن را مصرف کنند. آنها همچنین در حال بررسی این موضوع هستند که آیا بین رژیم غذایی و میزان قارچ در دستگاه گوارش افراد ارتباط وجود دارد یا خیر.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت