میرنیوز
دکتر سید رسول میرقادری در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: قسمت متمرکز پذیرش دانشجویان دکتری که توسط سازمان سنجش برگزار میشود، به نوعی یک غربالگری اولیه و معقول است. عمدتا برای دانشجویان دکتری، پس از اینکه این دوره غربالگری اولیه انجام شد و عدهای از مخاطبان شرایط عمومی ورود به دوره را داشتند، بقیه مراحل باید به صورت مصاحبه و ارسال مدارک و به شکل نیمه متمرکز در خود دانشگاه انجام گیرد. در این صورت نتیجه مطلوبتر خواهد بود.
وی با اشاره به شرایط فعلی که به صورت کاملا متمرکز است،ادامه داد: در حال حاضر که پذیرش به صورت کاملا متمرکز است، دانشگاهها از بابت تعیین صلاحیت، عموما سهم خیلی کمی در پذیرش دانشجو دارند و بخش عمده در پذیرش از طریق آزمون سازمان سنجش انجام میشود و دانشگاهها امتیاز زیادی در این زمینه ندارند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: در همه کشورهای دنیا، اصولا پذیرش دانشجو دکتری بر اساس پرونده تحصیلی و توانایی متقاضی است و یک سری مستندات دارد و بعضا برخی دانشگاهها مصاحبههای آنلاین دارند ولی عمده پذیرش بر اساس کارنامه تحصیلی دانشجویی است که قصد تحصیل در مقطع دکتری را دارد. همچنین اگر دانشگاه بخواهد برای دانشجو یک فاند هم تامین کند،یک مصاحبه آنلاین دیگر هم انجام میدهد. ولی روشی که در کشور ما اجرا میشود، تفاوتی در پذیرش دانشجویان با کیفیت ندارد.
دکتر میرقادری افزود: اگر پذیرش دانشجویان دکتری کاملا بر عهده دانشگاهها قرار گیرد، از آنجاکه تعداد متقاضیان زیاد است، وقت زیادی از دانشگاههای مختلف گرفته میشود. پس بهتر است سازمان سنجش یک آزمون عمومی مانند "GRE" برای تعیین صلاحیت دانشجویان برگزار کند تا غربالگری کلی از متقاضیان انجام شود. و اگر به عنوان مثال اگر سهم کل دانشگاهها ۵۰۰ است، ۴ برابر این ظرفیت، دانشجویان انتخاب شوند و فقط این تعداد افراد با دانشگاهها مکاتبه کنند و شرایط اختصاصی دانشگاهها را برآورده کنند.
وی برگزاری یک امتحان عمومی چند گزینهای توسط سازمان سنجش را مطلوبترین روش دانست و تصریح کرد: از آنجا که تعداد متقاضیان زیاد است، فرآیند تصحیح سوالات تشریحی برای دانشگاهها زمانبر بوده و دانشگاههای ما چنین امکاناتی ندارند و علاوه بر آن ممکن است در تصحیح سوالات سلیقهای نیز عمل شود. اگر این غربالگری اولیه میان تعداد زیاد متقاضیان انجام شود، دیگر خطا ندارد. پس از پذیرش متقاضیان در این آزمون،هر دانشگاه امتحان تشریحی خاص خود را دریافت کند و مدارک تحصیلی و انگیزه دانشجو را بررسی کند.
دکتر میرقادری در نهایت عنوان کرد: رویه پذیرش دانشجو در کشور ما، نمیتواند تفاوت زیادی از دیگر کشورهای دنیا داشته باشد. در همه کشورها و دانشگاههای خوب، نحوه پذیرش دانشجو همین روش است و یک امتحان پایه و بینالمللی از متقاضیان دریافت، و یک نمره حداقل تعیین میشود.پس از آن متقاضیان بر حسب علاقه خود به یک دانشگاه درخواست میدهند و سپس بر اساس انگیزه و مدارک تحصیلی، غربالگری متقاضیان انجام میشود و با بررسی جامع دانشگاه، بهترین انتخابها صورت میگیرد. چنین روشی در درجه اول به نفع نظام آموزش عالی کشور بوده و حقوق افرادی که کیفیت تحصیلی بالاتری دارند،کمتر ضایع میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
هوش مصنوعی از انرژی اتمی قدرتمندتر است
قدردانی نماینده حزب الله لبنان از جراحان ایرانی
ظرفیت بیهوشی و اطفال خالی مانده است
اسلحه خودکار برای پهپادهای سبک از راه رسید
نشست کمیته تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد
سردار جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
جلالی: تکرار کرونا را باید جدی بگیریم
راه حل محققان برای کاهش مصرف داروی شیمیدرمانی در درمان سرطان
بیش از هزار سایت خبر جعلی از جستجوی گوگل حذف شدند
نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت
اتحادیهها بازوی تصمیمسازی قوی در دانشگاه آزاد هستند
بازنگری ۲۰۰ برنامه درسی دانشگاه جامع علمی کاربردی در ۱۲ استان
تدوین سند ذخایر راهبردی داروهای اساسی و واکسن
راکت لب ۵ ماهواره اینترنت اشیا به مدار زمین برد
انعقاد توافقنامه میان دانشگاه خواجه نصیر و یک شرکت فولادی
برنامه تحول دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی رونمایی شد
ارزشیابی اساتید دانشگاه پیامنور تا ۱۹ آذرماه ادامه دارد
هند تهیه گزارش آنتی تراست درباره اپل را متوقف نمی کند
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان منصوب شد
لایحه حمایت قضایی از کادر درمان تدوین میشود
سازمان ملی هوش مصنوعی با نظام صنفی رایانهای تفاهمنامه امضا کرد
لزوم ایجاد «آزمایشگاههای ملی مدرن» در راستای جهش و مرجعیت علمی کشور
تولد پنج قلوها در اهواز
سال ۱۴۲۰ رشد جمعیت ایران صفر میشود
بسیجیان امروز نسل زد بسیج هستند
دیابتیها این عارضه را جدی بگیرند
تاسیس داروخانه دولتی متوقف شود
درباره کیست کبد بیشتر بدانیم
کدام داروها نباید با گیاهان دارویی مصرف شوند؟
ارتباط کرونا و مشکلات قلبی طولانی مدت