میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی در نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها که امروز با حضور وزیر علوم برگزار شد، گفت: یکی از برنامههای جدید وزارت علوم، پیگیری صندوق توسعه علمی کشور است که با تأسیس این صندوق میتوانیم پشتوانه مالی خوبی برای پایان نامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری فراهم کنیم و با کمک این صندوق جهت دهی بیشتری روی این مساله داشته باشیم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با بیان اینکه ایجاد صندوق توسعه علمی کشور اقدامی مناسب برای توسعه جهت مند دورههای تحصیلات تکمیلی است، افزود: قطبهای علم و فناوری را نیز باید تقویت کنیم و دانشگاههای نقش پذیر در توسعه علم و فناوری نیز باید توسعه پیدا کنند.
رحیمی با اشاره به اینکه در بخش پژوهش و فناوری زیرساختهای بسیاری در سطح کشور در سال ۹۹ ایجاد شده که نوید فناوری جهش یافته را به ما میدهد، گفت: آزمایشگاههای مرکزی دانشگاهها باید به آزمایشگاههایی تبدیل شوند که خدمات بیرونی هم میدهند و به دستگاههای خارج از حیطه وزارت علوم هم خدمات بدهند.
وی افزود: تعدادی از آزمایشگاههای ما این وضعیت را دارند ولی باید همه دانشگاههایی که آزمایشگاه مرکزی دارند، با بخشهای خارج از دانشگاه هم همکاری و سرویس دهی مستمر داشته باشند.
ظرفیت دورههای دکتری را مجبوریم کاهش دهیم
رحیمی در ادامه گفت: ظرفیت دورههای دکتری را مجبوریم کاهش دهیم چون کشور توان جذب این حد از دانش آموخته دکتری را ندارد. در مقابل باید بر پژوهشگران دورههای پسا دکتری بیفزاییم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: دانشگاههای ما باید به طرف گرنت محور کردن دکتری پیش بروند. هیچ دلیلی ندارد به صورت قالبی دانشجوی دکتری دانشگاه دولتی جذب کنیم و به همین شیوه هم این دانشجویان را تقسیم کنیم.
رحیمی گفت: بر روی ارتقای علوم پایه و علوم انسانی هم کار کردهایم و اعتباری برای آن در نظر گرفتهایم و هر استادی در این زمینه کار کند به آنها پژوهشگر پسا دکتری و گرنت اعطا میکنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ما باید همکاری مستمر با پارکها و تیمهای فناور داشته باشند، اظهار داشت: اگر شرکتی در پارکها مستقر باشد و توسعه و آر آن دی مناسبی نداشته باشند، دیگر اجازه ندارد در پارک علم و فناوری مستقر باشد.
مأموریت گرایی دانشگاهها در ۲ فاز انجام میشود
رحیمی با بیان اینکه شرکتهای موجود در پارکهای علم و فناوری نیز باید با دانشگاهها ارتباط داشته باشند، افزود: مأموریت گرایی دانشگاهها نیز دو فاز دارد که فاز اول با ساماندهی مؤسسات و تنظیم مجدد رشتهها گره خورده و فاز دوم شامل تمام دانشگاهها و مؤسسات میشود و باید رشتهها، گروههای علمی، تحقیقات علمی و مراکز رشد به مزیتهای نسبی هر منطقه توجه شود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: تمام مؤسسات وابسته به وزارت علوم باید در این زمینه نقش پذیر شوند. تمام دانشگاهها باید مراکز رشد، نوآوری و شتاب دهی داشته باشند و با کمک پارکهای علم و فناوری فعالیتهای خود را انجام دهند.
وی با بیان اینکه نظر ما این است که فرصت مطالعاتی خارج از کشور وجود داشته باشد، افزود: بودجه پژوهشی در دانشگاهها و زیر ساختهای آزمایشگاهی باید تخصیص یابد، در آئین نامه پسا دکتری نیز مبلغی که قرار است به پژوهشگر پسا دکتری داده شود باید به تصویب هیأت امنا برسد. خیلی از دانشگاهها هم اکنون دورههای پسا دکتری را دارند.
حذف شرط چاپ مقاله برای دفاع دکتری یک پسرفت علمی است
رحیمی ادامه داد: حذف شرط چاپ مقاله برای دفاع دکتری یک پسرفت در شرایط علمی کشور است. اگر بخواهیم این مسائل را ادامه دهیم هم اکنون رتبه ۴۰ دنیا را هم نداشتیم. حذف شرط چاپ مقاله در دفاع رساله دکتری باید موردی و با شرایط خاص انجام شود نه اینکه رویه کلی شود.
وی افزود: اگر ۶۵ تا ۶۶ هزار سند در بسترهای بین المللی نمایه میشود نتیجه تلاشی است که باید ادامه پیدا کند. باید به نشریات داخلی هم توجه شود تا در بستر بین المللی نمایه شوند.
معاون پژوهش و فناوری علوم گفت: هم اکنون دانشگاههای داریم که سرانه مقالات آی اس آی در آنها نیم و در برخی ۴ است که سایر دانشگاهها هم باید تلاش کنند خود را به سطح بقیه ارتقا دهند.
منبع : خبرگزاری مهر
هشدار درباره مصرف خودسرانه داروهای گیاهی/خطرات پنهان برای سلامت
پرتاب یک ماهواره جدید ایرانی با پرتابگر سایوز در سال ۱۴۰۴
رایزنی برای انتشار بیستودومین فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا