میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از وایرد، یکی از بخشهای مغز که جذابیت قابل توجهی برای دانشمندان دارد، این است که مغز بسیار شخصی است و معمولا هسته آنچه هستیم و آنچه ما را به انسان تبدیل میکند، شکل میدهد. این حقیقیت موجب میشود که بخش گستردهای از آزمایشهایی که برای انجام گرفتن روی مغز قابل تصور هستند، اخلاقی به نظر نرسند؛ هرچند که هدف خوبی از انجام دادن آنها وجود داشته باشد.
عصبشناسان معمولا به همین دلیل مجبور هستند تا از انجام دادن بسیاری پژوهشها روی انسان چشم بپوشند و آزمایشهای خود را روی مغز حیوانات یا نورونهای انسانی که در ظروف آزمایشگاهی زنده نگه داشته میشوند، انجام دهند و بدین ترتیب، بر محدودیتهای اخلاقی، عملی و مفهومی غلبه کنند.
هنگامی که پژوهشگران در سال ۲۰۰۸ دریافتند که چگونه میتوان ارگانوئیدهای مغزی را ابداع کرد، امکانات جدیدی برای آزمایش روی مغز به روی آنها گشوده شد. ارگانوئیدها، نسخه مینیاتوری و ساده شده اندام انسانی هستند که به صورت سه بعدی در آزمایشگاه تولید میشوند و آرایه آناتومیکی واقعی انسان را نشان میدهند. ارگانوئیدهای مغزی میتوانند روش امیدوارکنندهای برای بهبود درک پژوهشگران در مورد مغز باشند. آنها میتوانند جنبههای رشد انسان و بیماریها را نشان دهند و امکان بررسی این جنبهها را در آزمایشگاه فراهم کنند. دانشمندان به تازگی از ارگانوئیدها استفاده کردهاند تا به بررسی در مورد اسکیزوفرنی، اوتیسم و اختلال "میکروسفالی"(Microcephaly) بپردازند.
"هانک گریلی"(Hank Greely)، استاد "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) و متخصص مشکلات اخلاقی و قانونی در علوم زیستی گفت: پژوهش در مورد مغز هنوز هم با تنگناهای اخلاقی روبرو است. هر چه انسان بیشتر به بررسیهای خود در این حوزه ادامه میدهد، به سوالات اخلاقی بیشتری برخورد میکند که دلیل لزوم استفاده نکردن از انسانهای زنده هستند.
یکی از سوالاتی که در مورد به کار بردن ارگانوئیدها به عنوان "مغزهای کوچک" مطرح میشود، این است که آیا امکان دارد این بافتها هوشیار باشند و وجود غیرطبیعی خود را مانند یک شکنجه تجربه کنند.
اگرچه این نگرانیهای متخصصان کمتر از نظر احساسی مهم جلوه میکنند اما هنوز هم قابل توجه هستند. بروز این گونه نگرانیها نمیتواند رخنهای در حوزههای پژوهشی ایجاد کند اما میتواند به بروز پیچیدگیهایی در بینش اخلاقی مربوط به آنها منجر شود. با وجود این، هیچ کس نمیخواهد ظرفیت ارگانوئیدهای مغز را نادیده بگیرد.
برای نمونه میتوان به پژوهش "دونالد اوروک"(Donald O’Rourke)، عصبشناس "دانشگاه پنسیلوانیا"(UPenn) اشاره کرد. اوروک در پژوهش خود از ارگانوئیدها برای آزمایش درمانهای گوناگون روی نوع تهاجمی سرطان مغز استفاده کرد. موضوعات اخلاقی مربوط به پژوهش در مورد ارگانوئیدها، دردسری برای اوروک ایجاد نکرد.
وی در این باره گفت: من با بیماری کشندهای سر و کار دارم که بیماران را طی ۱۵ ماه از بین میبرد. ما در بررسی خود، ابزار تشخیصی پیشرفتهای را برای ارزیابی در زمان واقعی به کار گرفتیم که میتواند درمانهای کارآمد را مشخص کند. همین موضوع، مشکلات اخلاقی را نیز برای من حل میکند.
علم مربوط به ارگانوئیدها، در حال پیشرفت است و حتی اگر ارگانوئیدها، راه زیادی برای احساس درد یا هوشیار شدن در پیش داشته باشند، افراد اخلاقمدار و زیستشناسان تاکید دارند که باید صحبت در مورد این احتمالات را نیز آغاز کرد تا امکان پیشگیری از آنها در آینده فراهم شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
مرکز تحقیقات دریایی در دانشگاه امیرکبیر راهاندازی میشود
بسیجیان امروزین نسل زد بسیج هستند
تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران
مادران دانشجو در رشته های علوم پزشکی چه خدماتی دریافت میکنند؟
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد
حمایت مجلس و دولت از طرحهای حوزه آب در سازمان جهاد دانشگاهی شریف
۶۰ دانشجوی دارای حکم انضباطی به دانشگاه برگشتند
توسعه زیرساختهای رهگیری تجهیزات پزشکی در مراکز دیالیز و ناباروری
دستاورد اقتصادی پذیرهنویسی سلولهای بنیادی خونساز در محک
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار مستند سازی تجارب رویان شد
نشست معاونان دانشجویی مناطق دهگانه در دانشگاه تهران
شیوهنامه انضباطی دانشجویان مجددا بازنگری میشود
رفع مشکل تحریمی دانش بنیانهای دفاعی/ ایجاد تحرک در تامین مالی
کارنامه آزمون دکتری علوم پزشکی منتشر شد/آغاز انتخاب رشته از ۶ آذر
جلوگیری از حمله صرع با کمک عینک نوین
۷ عامل خطر «زوال عقل» را بشناسید
بازدید طلاب مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ از موزه دین و دنیا
واکنش وزارت بهداشت به قطع برق در بیمارستانها
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک می شوند
رئیس جمهور روز دانشجو به یکی از دانشگاههای تهران میرود
۶ بیمار کانادایی داوطلب کاشت تراشه ایلان ماسک شدند
همکاری معاونت فرهنگی وزارت علوم با حوزه هنری
مرگ و میر الکلیهای آمریکایی در ۲۰ سال دو برابر شد
چین موتور مخصوص تسلیحات مافوق صوت را آزمایش کرد
«اقتصاد دانشبنیان» محور همکاریهای مشترک ایران و ونزوئلا
قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد
رونق تولید تبلتهای بریل با ۴ سال حضور در نمایشگاه ایران ساخت
ثبتنام قطعی نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۴ از ۱۷ آذر آغاز میشود