میرنیوز

مهندسان، افرادی که راحتی امروز را مدیون آنها هستیم

مهندسان، افرادی که راحتی امروز را مدیون آنها هستیم 2021-02-22T07:21:10+03:30

به گزارش ایسنا، جهان در حال تغییر است و مهندسان کسانی هستند که نقش بسزایی در این تغییر بر عهده دارند. بیشتر خدمات و تولیدات جهان امروز، عناصری از مهندسی را در بر دارند که راه را برای آنها هموار می‌کنند تا زندگی مردم را تحت تاثیر قرار دهند. مهندسان باید خلاق، کنجکاو و کارآمد باشند تا بتوانند جهان در حال تغییر را تحت کنترل درآورند.

طیف گسترده رشته‌های زیرمجموعه مهندسی به این معناست که حتما بخشی وجود خواهد داشت که از نظر دانشجو جذاب باشد. دانشجو به هر رشته‌ای اعم از مهندسی عمران، برق، شیمی یا مهندسی مکانیک علاقه داشته باشد، می‌تواند جایی برای خود پیدا کند.

در جهان پیشرفته فناوری، به مهندسان نیاز داریم تا ایده‌ها را به واقعیت تبدیل کنیم. مهندسان با استفاده از اصول ریاضیات و علوم، راه حل‌هایی را برای بزرگترین مشکلات فنی جهان ارائه می‌دهند.

مهندسان می‌توانند کارهای گوناگونی از ساختن پل‌های جدید گرفته تا ساختن پریزهای برق، کار کردن روی جلوه‌های ویژه فیلم‌های پرفروش یا آزمایش هواپیماها و محصولات حوزه هوافضا را انجام دهند.

کارهای مهندسان، حد و مرز ندارد اما همه این افراد برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش می‌کنند؛ ساختن یک جهان پایدار. هر آن چه که مهندسان قصد دارند به واسطه دانش خود به آن برسند، با آن چه که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، قابل مقایسه نیست.

می‌توان گفت که مهندسان، جهانی را که ما در آن زندگی می‌کنیم، به طور کامل تغییر می‌دهند و بر عناصر گوناگون آن از جمله خانه‌ها، پل‌ها، سفر فضایی، خودروها و فناوری اطلاعات اثر می‌گذارند. ایده‌های نوین، قلب کارهایی هستند که مهندسان انجام می‌دهند. آنها دانش خود را به کار می‌گیرند تا جنبه‌های جدید و هیجان‌انگیزی بیافرینند و هر مشکلی را که ممکن است به وجود بیاید، حل کنند.

مهندسی و پزشکی

حوزه‌های پزشکی و سلامت تا حدود زیادی تحت تاثیر مهندسی قرار گرفته است. پیشرفت‌ در فناوری‌های پزشکی، بر عهده مهندسان است و بدون کمک آنها، پیشرفت‌های جدیدی در فناوری‌های حوزه پزشکی صورت نمی‌گیرد. مهندسی با موفقیت‌های قابل توجه خود، این امکان را فراهم کرده است تا مشکلات پزشکی جامعه امروز درک شوند.

دریچه‌های مصنوعی قلب، دستگاه‌های ام‌آرآی و بسیاری از نوآوری‌های دیگری که اکنون آنها را در حوزه پزشکی طبیعی می‌دانیم، حاصل تعامل میان مهندسی و پزشکی هستند. در عصر پیشرفت‌ پزشکی شخصی‌سازی شده و هوش مصنوعی، اهمیت مهندسی در پزشکی رو به افزایش است. مهندسان حوزه مهندسی زیستی قلب و عروق اکنون مدل‌های پیچیده و مخصوص هر بیمار را می‌سازند و بدین ترتیب، به پزشکان در تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند. این ابداع‌های پیشگامانه، تنها با همکاری گروه‌های چندرشته‌ای از پژوهشگران، پزشکان و مهندسان امکان‌پذیر است.

دانشکده‌های مهندسی به واسطه توسعه رشته مهندسی پزشکی، به دانشجویان کمک می‌کنند تا نه تنها در مورد ابزارها و مفاهیم مهندسی یاد بگیرند، بلکه نحوه استفاده از این مفاهیم را برای مقابله با چالش‌های پزشکی امروز به آنها یاد می‌دهند. بسیاری از جنبه‌های جدید مراقبت از سلامت، از طراحی ایمپلنت‌ها گرفته تا ساخت سامانه‌های ایمن سوابق پزشکی، به جذب مهندسان پزشکی نیاز دارد. همه مفهومی که در مهندسی پزشکی وجود دارد، همکاری است. مهندسان با پزشکان و پژوهشگران همکاری می‌کنند تا به ابداع سیستم‌ها، تجهیزات و ابزاری بپردازند که مشکلات بالینی را حل می‌کنند. این رشته می‌تواند در حوزه‌های گوناگون از جمله تشخیص از راه دور و پزشکی دقیق به کار برود و نیازهای پژوهشی را برطرف کند.

نقش مهندسی در بسیاری از شرکت‌های حوزه پزشکی، زیست‌فناوری و شرکت‌های تولیدکننده ابزار پزشکی رو به افزایش است. متخصصان حوزه بهداشت و درمان، مهندس نیستند و مهندسان نیز متخصص حوزه بهداشت و درمان نیستند؛ بنابراین فرصت بزرگی برای مهندسان فراهم می‌شود تا بتوانند این مشکلات را به واسطه همکاری برطرف کنند.

مهندسی در بخش‌های مراقبت از سلامت، این فرصت را برای مهندسان فراهم می‌کند تا تجربه مهندسی خود را با روشی کاملا مثبت بهبود ببخشند. تفاوتی که مهندسی در این حوزه ایجاد می‌کند، به شکلی است که در هیچ بخش دیگری از مهندسی نمی‌توان دید.

مهندسی و فناوری

مهندسان، دلیل رشد خارق‌العاده فناوری در هر نسل هستند. مهندسان، امکان ساخت ماهواره و ماشین‌آلات گوناگونی را فراهم می‌کنند که با کمک آنها می‌توانیم جهان را درک کنیم و زندگی روزانه خود را شکل دهیم.

مهندسان به حفظ سرعت یک جهان همیشه پویا کمک می‌کنند. جاده‌ها، بزرگراه‌ها، پل‌ها، راه‌آهن، دسترسی به آب، حمل و نقل هوایی و مواردی از این دست، با تلاش مهندسان امکان‌پذیر شده است. با ردیابی تاریخچه این تلاش‌ها می توان به تحولی دست یافت که رشته مهندسی در سبک زندگی جوامع ایجاد کرده است.

یکی از بزرگترین نقاط عطف مهندسی در حوزه فناوری طی سال‌های گوناگون، برق بوده است. کشف برق و توسعه آن در سراسر جهان، به پیشرفت‌های چشمگیری منجر شده است. برق همچنان به واسطه مزایای گوناگون خود مانند گرمایش، روشنایی، برقراری ارتباط، حمل و نقل، تهویه مطبوع و تولید کالاهای گوناگون، بر زندگی روزمره مردم اثر می‌گذارد. زندگی به واسطه برق، ساده‌تر و سالم‌تر می‌شود و نمی‌توان زندگی را بدون آن تصور کرد.

پیش از این که مهندسان به ساخت و توسعه خودروها بپردازند، تصور می‌شد که هر شخص باید کیلومترها پیاده‌روی کند تا به مقصد خود برسد. اختراع خودرو و توسعه آن، به مردم سراسر جهان کمک کرد تا به مقاصدی دست یابند که پیش از آن هرگز نمی‌توانستند به سادگی به آنها برسند. همچنین اختراع خودروها، به حمل و نقل ساده‌تر کالاها و رشد اقتصادی جوامع کمک کرد.

ساخت هواپیما، نقطه عطف دیگری است که مهندسان موفق شده‌اند به آن برسند. نوآوری‌های صورت گرفته در صنعت هواپیمایی و توسعه آن، امکان سفر و حمل و نقل هوایی را پدید آورد.

امروزه حمل و نقل هوایی به دلیل سرعت خود و کمک کردن به مسافران برای دسترسی ساده‌تر به مقاصد گوناگون، اعتبار فراوانی را به دست آورده و به خاطر تعاملات ساده‌تر فرهنگی و تجاری، رشد اقتصادی کشورهای گوناگون را تقویت کرده است.

یکی از دیگر کارهای مهم مهندسان طی سال‌های گذشته، صنعت لوله‌کشی است. دسترسی به آب در قرون گذشته برای بسیاری از مردم جهان، یک معضل به شمار می‌رفت اما تلاش‌ها و نوآوری‌های مهندسان برای رفع چالش‌ها، به برطرف شدن این معضل کمک کرد. پیش از ارائه فناوری‌های پیشرفته در حوزه آب، بیماری‌های کشنده بسیاری مانند وبا، به واسطه آب در کشورهای گوناگون به ویژه کشورهای جهان سوم گسترش می‌یافت. سیستم‌های تصفیه آب و لوله‌کشی، آب سالم را به سادگی در دسترس مردم قرار دادند، به طوری که در بسیاری از نواحی شهری و روستایی، مردم می‌توانند با چرخش شیر آب، به آب تمیز دست پیدا کنند. تلاش‌های مهندسان در این حوزه توانست به واسطه کاهش بیماری‌های ناشی از آب، افزایش تولید محصولات کشاورزی و کاهش مرگ و میر نوزادان،  میزان امید به زندگی را افزایش دهد.

ابداع فناوری‌های هسته‌ای نیز یک نقطه عطف مهم در مهندسی به شمار می‌رود. مهندسان، انرژی هسته‌ای را در حوزه‌های گوناگون از جمله پزشکی به کار گرفته‌اند. به کارگیری فناوری‌های هسته‌ای طی دهه‌های گذشته، احساسات متفاوتی را در میان جوامع گوناگون ایجاد کرده است اما در این میان نمی‌توان دستاوردهای حوزه مهندسی را نادیده گرفت.

به طور قطع می‌توان گفت این استدلال که مهندسان در نوآوری‌های متعدد و پیشرفت‌های فنی خود، همه چیز ساخته‌اند، استدلال درستی است. آنها به واسطه یک شبکه از پیچیدگی‌های نفس‌گیر، لایه به لایه از هر بخش زندگی انسان را لمس کرده‌اند.

مهندسی و ارتباطات

به واسطه پیشرفت‌های حوزه مهندسی، نحوه برقراری ارتباط میان انسان‌ها به صورت چشمگیری بهبود یافته است. در حال حاضر می‌توانیم هر زمان از روز و در هر نقطه از جهان با مردم ارتباط برقرار کنیم. پیشرفت ارتباطات، نحوه تجارت و گفتگوی روزانه با دوستان، خانواده و غریبه‌ها را بهبود بخشیده است.

مهندسان باید از نوآوری‌های صورت گرفته در صنعت ارتباطات آگاه باشند. پیش از پیشرفت فناوری در حوزه ارتباطات، کسب اطلاعات مربوط به یک مکان از مکان دیگر، بسیار دشوار بود اما به لطف تلاش‌های مهندسان اکنون تلفن‌های همراه را در اختیار داریم. همه افراد به رادیو و تلویزیون دسترسی دارند و می‌توانند اطلاعات مربوط به نواحی گوناگون را به راحتی در خانه خود دریافت کنند. 

به واسطه فناوری‌های دیجیتال که امروز در اختیار ماست، امکان ارتباط بی‌سیم به سادگی فراهم شده است. تلویزیون و رادیو با پخش اخبار و اجرای زنده در زمان واقعی برای مخاطبان، به ابزاری برای تغییر اجتماعی تبدیل شده‌اند. مهندسان طی سال‌های گذشته، به ابداع آنتن‌ها، خازن‌ها، میکروفون‌ها و کنترل‌های از راه دور پرداخته‌اند که به تقویت ارتباطات کمک می‌کنند. امروزه تقریبا همه افراد، صاحب رادیو، تلویزیون و تلفن همراه هستند و از آنها برای ارتباطات روزمره خود استفاده می‌کنند.

مهندسی و فضا

بازدید از فضا شاید در گذشته یک رویا بوده باشد اما به لطف تلاش‌های مهندسان، دیگر این طور نیست. "ایستگاه فضایی بین‌المللی" (ISS)، بزرگترین و پیچیده‌ترین اقدام علمی در حوزه فضا به شمار می‌رود و به دانشمندان، تحلیل‌گران و مهندسان امکان می‌دهد تا از سراسر کره زمین گرد هم بیایند و پژوهش‌هایی را انجام دهند که نمی‌توان آنها را در جای دیگری انجام داد. بدین ترتیب پژوهشگران به پاسخ سوالاتی می‌رسند که سال‌ها بی‌پاسخ مانده‌اند.

مهندسان حوزه فضا، کارهای گوناگونی را برای تسهیل سفرهای فضایی ایمن و کاوش در فضا انجام می‌دهند. آنها معمولا در مهندسی هوافضا تخصص دارند و به طراحی فضاپیما، ماهواره و موشک می‌پردازند. بسیاری از مهندسان حوزه فضا، در ناسا کار می‌کنند تا طراحی و ساخت فضاپیماهای جدید را مدیریت کنند اما ممکن است که مهندسان در شرکت‌های خصوصی که در این حوزه فعال هستند نیز کار کنند. این شرکت‌ها برای کمک به سفرهای فضایی خصوصی فعالیت می‌کنند و پیشرفت‌هایی مشابه پیشرفت‌هایی مشابه پیشرفت‌های سازمان‌های فضایی را شکل می‌دهند.

به طور کلی می‌توان گفت هیچ جنبه‌ای از جهان امروز وجود ندارد که تحت تاثیر مهندسان قرار نگرفته باشد. نکته مهم این است که مهندسی همچنان به شکلی عادی و سودمند بر جامعه تاثیر می‌گذارد و به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کند.

مهندسان عقب‌نشینی نمی‌کنند، بلکه با استفاده از نوآوری‌ و خلاقیت و با به کارگیری دانش خود، جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)