میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدرضا بنی هاشمی امروز در نشست ترویج علم با موضوع تشریح روشهای ساخت واکسن کرونا که توسط جایزه مصطفی (ص) برگزار شد، گفت: ۶ مورد از واکسنهایی که امروزه همه ما از آن استفاده میکنیم، واکسنهای تولیدی این مؤسسه است.
وی با بیان اینکه تمام مزایا و معایب واکسنها در کشور به دلیل سابقه طولانی کشور در زمینه تولید مشخص است، گفت: اکنون واکسنهای ویروس غیرفعال زیادی برای انسان نداریم و تنها واکسن باکتریایی سیاه سرفه مبتنی بر این پلتفرم است و به دلیل مشکلاتی که داشته حذف شد.
به گفته بنی هاشمی، واکسنهای ویروسی mRNA واکسنهای با استفاده از ویروسهای زنده ضعیف شده هستند که از این نوع واکسن تنها یک واکسن IPV (فلج اطفال) وجود دارد.
مدیر تحقیق و توسعه مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان اینکه سیستم ایمنی بدن یک سیستم پیچیدهای است از این رو برای هر بیماری استراتژی خاصی وجود دارد، گفت: از این رو برای آنکه یک بیماری را مدیریت میکنیم حتماً واکسنی را عرضه میکنیم که در حد محدوده استاندارد سیستم ایمنی فعال شود تا بتوانیم از آن بهره ببریم.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل در تولید واکسن ایمنی است، افزود: نمیتوان ادعا کرد که واکسنهای تولید شده برای کرونا، همه ویژگیهای خوب یک واکسن را دارند زیرا چنین واکسنی در جهان وجود ندارد.
بنی هاشمی با اشاره به واکسنهای نوترکیب گفت: واکسنهایی که بر پایه واکسنهای نوترکیب هستند واکسنهایی هستند که دانش فنی آن از ۲۵ سال قبل کسب شده و بیشتر برای تولید واکسنهای سرطان از آن استفاده میشد. در واقع واکسنهای نوترکیب بهترین شیوع واکسن سازی است که در کمترین زمان میتوان به آن دست یافت.
بنی هاشمی خاطر نشان کرد: واکسنی که در مؤسسه واکسن سازی رازی مورد بررسی قرار گرفته به بهترین روش فعال شده است و تنها در بخش مورد نظر بدن فعال میشود و کاری به ایجاد تغییر بیان سایر آنتی ژنها ندارد.
واکسن نوترکیب رازی بی ضرر است
بنی هاشمی با بیان اینکه این واکسن ۳ مرحلهای است که دو دوز تزریقی همراه با روش افشانی از طریق بینی استنشاق میشود، گفت: در پاندمیها ملاک بر شکسته شدن سریع چرخه انتقال است به همین دلیل در اولین مرحله واکسیناسیون ۲ مرحله صفر و یک عضلانی صورت میگیرد تا سیستم ایمنی مرکزی فعال شود و تنها یک بار واکسن استنشاقی تزریق میشود و در دفعات بعد که ایمنی آن مشخص شده، میتوان تنها یک دوز عضلانی دریافت شود.
مدیر تحقیق و توسعه مؤسسه رازی اضافه کرد: بر اساس کارآزمایی های بالینی انجام شده روی میمون به نتیجه رسیدیم که ۸ تا ۹ ماه ایمنی ایجاد میشود از این رو میتوانیم اعلام کنیم که در مرحله پیش بالینی حدود ۹ تا ۱۰ ماه ایمنی طولانی مدتی داشتیم.
وی با اشاره به وضعیت واکسن رازی «کووپارس» گفت: واکسن ما در مرحله کارآزمایی فاز ۱ است که مجوزهای آن نیز دریافت شده و از هفته آینده وارد فاز کارآزمایی بالینی فار ۱ خواهد شد.
وی با بیان اینکه این واکسن بی ضرر است، گفت: اگر بخواهیم در آینده این واکسن را همزمان با سایر واکسنها سازگار کنیم، این واکسن با هیچ کدام از واکسنها تداخل ندارد و میتوان همزمان با سایر واکسنها مورد استفاده قرار بگیرد. این واکسن قابل تزریق برای همه مردم است چون بی ضررترین نوع واکسن محسوب میشود و پس از انجام فاز کارآزماییهای بالینی میتوان آن را برای کودکان و زنان باردار نیز استفاده کرد.
بنی هاشمی گفت: کلیه واکسنهایی که تا کنون به کارآزماییهای بالینی رسیدند باعث میشود که فرد بیمار نشود ولی در سیستمهای تزریقی تنها سیستمم ایمنی مرکزی تحریک میشود و سیستم مخاطی و یا بخش بالایی تنفسی تحریک نخواهد شد از این رو احتمال انتقال ویروس وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت تست افراد بیشتر برای رسیدن به حد ایمنی گفت: واکسن کووپارس نسبت به سایر واکسنها یک گام جلوتر است زیرا برای جلوگیری از بیمار شدن افراد، یک دوز استنشاقی توسط فرد دریافت میشود و این به تحریک سیستم بالای تنفسی فرد برای جلوگیری از انتقال ویروس مؤثر است.
وی گفت: این واکسن به صورت تزریقی- استنشاقی از بروز بیماری جلوگیری میکند و از سوی دیگر با کمترین میزان تزریق در جامعه انتقال ویروس کاهش مییابد.
منبع : خبرگزاری مهر
انتصاب روسای دانشگاهها با استعلام از نهادهای نظارتی بوده است
طلبههای خراسانی پای کار حمایت از مردم لبنان
موافقت شورای اعطا با تأسیس مرکز پژوهشی بین المللی مطالعات اسلامی
عوامل خطر سرطان پستان و پیشگیری از آن
نمایندگان وزیر بهداشت در شورای عالی نظام پرستاری منصوب شدند
آمار سکته مغزی در کدام استانها بیشتر است
رییس کمیسیون تخصصی مدیریت و اقتصاد شورای علوم تحقیقات منصوب شد
روبات انسان نمای بوستون دینامیک خودکار فعالیت میکند
بدون همکاریهای دانشگاهی، بهبود اقتصادی کشورهای «بریکس» ممکن نیست
لاغری یا چاقی بیش از حد کودک عملکرد ریه را مختل می کند
گرمایش جهانی عامل بیش از نیمی از مرگ و میر ناشی از گرما
رقابت ۱۱ هزار نفر در آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شد/ اعلام نتایج اولیه در آذرماه
تدوین سند ملی توسعه مواد پیشرفته در ایستگاه آخر/ بررسی سند توسعه فناوری کوانتوم در شورا
کم توجهی به کودک چه خطرات روانی در پی دارد
آخرین وضعیت بازنگری در سهمیه های علوم پزشکی در کنکور/ تصویب تغییرات در شورای عالی انقلاب فرهنگی
همکاری علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با مراکز علمی مجارستان
ظرفیت سازی برای شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی
شهید حیدری به انسانها فارغ از هر رنگ و نژاد و مذهبی خدمت کرد
ریزش معدن طلا ۳ کشته بر جای گذاشت
رویکرد هیأت امنای صرفه جویی ارزی در خدمت رسانی به امور بیماران
ابزارهای حمایتی ستاد علوم شناختی برای حمایت از کسبوکارهای نوپا
حکم سرپرست دانشگاه تهران برای معاون سابق وزیر ارتباطات
دانشجویان دانشگاه علامه برگزیده مسابقه جهانی «جاده ابریشم» شدند
۳.۹ میلیارد سال قبل حیات در مریخ وجود داشت
ریزش معدن طلا در افغانستان ۳ کشته بر جای گذاشت
دستاوردهای دانشبنیان ایران در ارمنستان معرفی میشود
ایجاد دانشکده ویژه بانوان در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
رتبه ۹۳ ایران در شاخص «آمادگی هوش مصنوعی دولت»/ پیشنهادهای سیاستی برای بهبود وضعیت
رتبه ۹۳ ایران در شاخص «آمادگی هوش مصنوعی دولت»/ پیشنهادهای سیاسیتی برای بهبود وضعیت
برگزاری چهارمین رویداد «کانکت فروم» همزمان با نمایشگاه نانو